luni, 29 ianuarie 2007

Dragostea dureaza trei ani - fragmente

Daca tineti la mine, daca ma iubiti, cititi rindunelele de mai jos. Caci vezi, rindunelele se duc...

"Sexul e o loterie : doua persoane pot adora sa faca treaba asta cu altcineva, dar sa nu simta placere impreuna. Crezi ca lucrurile vor merge mai bine, dar nu merg mai bine deloc. E o chestie de epiderma, adica o nedreptate (ca toate lucrurile care au legatura cu pielea : rasismul, delictul de facies, acneea...).
Pe de alta parte, tandretea noastra nu facea decit sa inrautateasca lucrurile. In dragoste, situatia devine cu adevarat ingrijoratoare cind treci de la un film de categoria X la gingureli. Din momentul in care incetezi sa mai spui: " o sa te fut in gura, curvistina mica", ca sa spui: " iubitica mea scumpa, lugu-lugu, tutulica mica, da-mi un pusi la puti-puti", e cazul sa te alarmezi. Chestia asta se vede foarte repede : chiar si vocile se schimba dupa citeva luni de viata in comun. Zdrahonul viril cu voce de stentor incepe sa vorbeasca la fel ca un copilas leganat in poala maica-sii. Vampa fatala cu glas ragusit devine o fetita dulceaga, care isi confunda barbatul cu un pisoias. Dragostea noastra a fost invinsa de intonatii." (pp. 102-103)

"A fi singur a devenit o boala rusinoasa. De ce oare fuge toata lumea de singuratate? Pentru ca ea te obliga sa cugeti. In zilele noastre Descartes n-ar mai scrie: "Cuget, deci exist". Ar spune: "Sunt singur, deci cuget". Nimeni nu vrea singuratatea, pentru ca iti lasa prea mult timp pentru cugetare. Or, cu cit cugeti mai mult, cu atit esti mai inteligent, decit mai trist." (pag. 113)

"Daca vezi o fata care iti place, trebuie sa te apropii de ea (la 2 metri). Daca iti place si de la distanta asta, incepi sa vorbesti cu ea (la 1 metru). Daca zimbeste cind ii insiri balivernele tale, o inviti sa danseze sau sa bea ceva (la 50 de centimetri). Apoi, te asezi linga ea (la 30 de centimetri). Cum incep sa-i straluceasca ochii, trebuie sa-i aranjezi cu grija o suvita dupa ureche (la 15 centimetri). Daca te lasa sa-i aranjezi parul, vorbeste-i putin mai de aproape (la 8 centimetri). Daca respira mai puternic, lipeste-ti buzele de ale ei (la 0 centimetri). Scopul acestei strategii este, evident, sa obtii o distanta negativa prin patrunderea unui corp strain in interiorul acestei persoane (la aproximativ minus 12 centimetri, conform mediei nationale)." (pag. 136)

"Un vis. Imi imping pietroiul pe Bulevardul Saint Germain. Il parchez pe banda a doua. Un politist imi cere sa circul cu pietroiul, altfel o sa-mi faca proces-verbal. Sint obligat sa-l mut si, deodata, il scap, iar el incepe sa coboare pe strada Saint Benoit, rostogolindu-se tot mai iute. L-am scapat cu totul de sub control: trebuie spus ca blocul asta de granit cintareste totusi sase tone. Ajuns la coltul strazii Jacob, se protapeste in plafonul unei masinute sport. Ui! Capota, portiera si dragalasul care o conducea sint storciti. Trebuie sa completez un formular de constatare impreuna cu vaduva lui inlacrimata si sexy. O musc de umar. La rubrica "inmatriculare", scriu: "S.I.S.I.F." (model de ocazie). Si o iau din nou in sus, pe strada Bonaparte, impingindu-mi pietroiul, centimetru dupa centimetru, si transpirind singe, dupa care il las, in cele din urma, in parcarea Saint Germain des Pres. Miine o sa inceapa iar acelasi circ. Si ar trebui sa-mi inchipui ca sint fericit." (pag. 132)

Un comentariu:

  1. am citit fragmentul, draga Vio, dar sunt fara cuvinte :) se intampla rar, dar se mai intampla...

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog