miercuri, 31 ianuarie 2007

Feng shui pentru incepatori (post foarte pe bune!)

V-am zis ca duminica am servit emisiuni cu alcoolismul si cum sa ne lasam de fumat. Ma mai uitam cind erau reclame pe programul ala la o nebunie cu un bucatar de elita care vine cu idei pentru prosperarea diverselor restaurante cu probleme (individual adica). In fine.
Si se mai nimereau si reclame simultan pe programele astea, asa ca am dat de-o emisiune cu feng shui, pe alt program!
De unde o sa va vind citeva ponturi.
Eu nu prea am o mare parere despre aceasta nebunie asiatica, cum de altfel de la asiatici imi place doar un fel de mincare si cu asta basta cred (si creioanele chinezesti, si ciocolatelele alea de erau la noi pe vremuri in staniol auriu si erau cu toptanul intr-o cutie, si-ar mai fi, dar nu asta era ideea).
Sincer nu m-am preocupat vreodata intens de filosofia feng shui (dar cred ca v-am mai zis ca e la noi in fata casei un magazin cu tematica asta, cu un Buddha (?) marisor in geam si diverse alte accesorii, care n-are macar un client, adica eu una, neavind probleme majore de vedere, n-am vazut miscare prin zona si as zice ca si praful e de cca doua degete), dar am avut diverse perioade (scurte, e drept) de reamenajari tralala, in care am invirtit camera de-am innebunit-o si-am avut cosul de gunoi in sapte mii de unghiuri si fratioare, n-a tras banu' la mine in nici o pozitie.
Mda, da' nici broasca cu ban in gura n-am avut, deci o merit!

Oricum la aceasta emisiune cum ziceam am aflat niste ponturi!
Cum ar fi : nu lasati vasele nespalate in chiuveta, ca de aia e portofelul gol! Aaaaaaaaaaaahaaaaaaa!!! Ma rog, nu le-am spalat, dar stiu de unde mi se trage, da?

Apoi, in baie, toaleta trebuie sa aiba capacul inchis (asa se zice?!), pentru ca acolo sint energiile negative si sa ramina acolo, da? Ei, la faza asta m-am straduit, va zic sincer, de duminica incoace, pentru ca ce-am mai retinut eu din baie, sa pui pe usa in incapere o oglinda cu opt laturi, m-a depasit si am si uitat la ce foloseste.
Oricum baia mea este pe jumatate fengshuistica, ceea ce e, veti recunoaste, cel putin minunat.
In dormitor a fost foarte frumos. Intii nu i-am luat in serios (nici pe urma, dar zic asa), asa ca cine stie ce nebunii am pierdut! Dar : sa nu va puneti cearsafuri rosii, ca moare pasiunea-n fasa!!! Zice la manualu de feng-shui, nu asa! Patul trebuie sa fie din lemn si nu din metal, ca e o incarcare cu nu stiu ce de nu stiu care, oricum o chestie foarte grava si probabil, in timp, letala.
Am impresia ca patul trebuie sa fie facut (adica nu dezmat pe el, ci frumos arenjat totu si peste trebuie sa fie o cuvertura ceva, nu rosie!) care poate sa fie si galbena si sa acopere doar zona picioarele, esential e ca trebuie sa protejeze, daa?
Apoi, trebuie organizat un altar al cuplului!!! (la asta am rinjit intens, tre sa recunosc) cu nu stiu ce cutie gen de bijuterii in care am impresia ca se tin inelele (cuplului!) si un biletel pe care iti scrii pe 5 februarie dorintele tale in cuplu!!! Mai erau niste luminarele si nu stiu ce dragon, oricum, fascinant.
Ca sa aibi totusi olea de actiune in dormitor, ai voie maxim doua pernute rosii! (Am impresia ca prea mult rosu trimite pasiunea pe coclauri!)
Si cam asa:) - n-ai voie de tv in dormitor, ai voie plante in baie, dar eu optez pentru moartea lor si evacuarea lor din domiciliu.
Pe scurt, spalati vasele si o sa fiti bogati.

3 comentarii:

  1. "N-aai voie pat de metal"...merci, coana Vio, I know why my sex life sucks currently! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. drept sa-ti spun draga Vio, pe mine de la chestiile cu fen.. asa ma apuca o durere de cap ca le evit pe cat se poate.. o fi bine, o fi rau.. drept e ca spal intotdeauna vasele.. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. ai di capul meu, de o luna nu mai spal vasele in fiecare seara si de o luna pierd financiar cu nemiluita...
    si nu glumesc:(
    fir-ar ea de garnitura stricata, ca de acolo a pornit:(
    ma duc sa pun capacul, macar:(

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog