joi, 8 martie 2007

Ce am eu cu Ion Creanga in comun (afara de talentul de povestitori, normal!):D

Tineti minte c-am fost in tsarisoara de sarbatori? Ah, nu mai conteaza, oricum va readuc eu aminte iar din nou. Bun, la scurt timp dupa am facut o raceala super dragalasa si dupa aia m-au napadit bubele (le am si-n ziua de azi).
Sincer, am cochetat cu ideea postului astuia deja de ceva timp, dar n-am fost atit de curajoasa sa il iau in piept.
A urmat povestea cu varsatul de vint etc. Apoi o tanti la dermato mi-a zis ca crede ca am riie, dar nu e sigura (pe net sint shpe teste de depistat bolicica asta, nu mi le-a facut), sa mai stau oleaca relaxa, citeva zile, daca nu-mi trec, sa mai vin. Da' ceva cu care sa ma ung nu-mi dati? Ca ma maninca! Ah nu, ca e riscant, daca nu stim exact care e cauza. Aha, mersi mult, tanti, esti meserie.
Asta fusese intr-o joi.
Oricum au mai trecut niste saptamini, timp in care ma dusesem frumos la farmacie si-mi luasem ceva in contra varsatului de vint, ca ma mincau alea de nu stiam exact cum ma cheama.
Anii au trecut, pardon, saptaminile cum ziceam, m-am dus iara la bouleanul de doctor de familie, nenea, asa nu se mai poate, da-mi alta trimitere, ca astia ma tin tot in stand by.
El s-a scandalizat! Nu ca nu-mi mai da trimitere, ci cum de nu ma iau in serios dermatologii!
Buuun, deci m-am prezentat la dermatoloaga nr. 3 care, ati ghicit, s-a uitat ca broasca-n tseava si n-a stiut ce am! Ca un facut domle nu alceva!
Dar... mi-a dat un tratament, impotriva riiei, da? Fara s-o constate efectiv. Am venit acasa vesela nevoie mare, am dat verdictul, P. a iesit urgent pe usa si s-a dus la doctorul lui care e in acelasi cabinet cu domnitsa mea. Ala i-a zis domle n-ai nimic, du-te si te culca.
A urmat foarte frumos tratamentul ale carui rezultate au fost minime, dar egale cu zero. Mi-am luat iara inimioara-ntre dinti si m-am infatsoshat din nou la madama. Ma scuzati, mai aveti si alceva? A, imi daduse si o super crema cu care sa ma dau sa nu mai am mincarimi. Daca sinteti dragutsa, dati-mi si alta crema, ca aia nu e pe placu meu.
Imi da alta nebunie de tratament si cind sa-mi mai dea o crema, o-ntreb daca tre sa fie musai crema anti semi riie. Ea zice ca nu, io ii zic ca eram ok cu vrajeala anti varsat de vint, ea e de acord sa ma dau cu aia in continuare.
Bibi sa-i mai inteleaga, mie imi scapa, initial doctoresele n-au vrut sa-mi dea nimicutsa pentru ca vai nu cunoastem cauza si sa nu facem mai mult rau decit bine! Acu da-te cu ce vrei tu.
Na, relatez de la locu faptei, sint la fel de mirifica si acush bat doua luni pe muche de cind ma simt ca un ciine plouat cu purici.

Ce n-am avut unde sa mai intercalez este ca la noi in camera misuna niste paienjenei foarte sociabili, se plimba in general pe monitor, tastatura, lampa, pervaz, viezure, brinza, barza, minz etc. I-am cules (niste exemplare) in doua pungi, una i-am dat-o de birou doctorasului de femilii care a facut o moaca ff expresiva si a zis ca nu stie unde trebuie trimisi sa vedem ce-i cu ei. Punga doi a aterizat la dermato seria 3, idem, poaaate e de la astia, da luati cu riia cu incredere.
In final am adus un specialist meserie care ne-a zis asa: io creca sint Vogelmilbe (purici/paduchi de pasari), da le luam si le trimitem la laboratorium si avem rapid rezultate si-apoi vin si-i facem varza. Nu i-a facut azi varza finca am vagu sentiment ca o sa trebuiasca sa facem oaresce pregatiri, scos salteua (avem si pentru aia nu stiu ce ulei) etc. super aventuros ce mai.

Orcum, am tinut sa scriu acest post rusinoz si aventuroz, ca sa stiti si voi ce misto e sa traiesti in secolu 21. Intr-o tara civilizata, iuhu!
Si ca sa sintetizez (pe scurt:P) chestiunea din titlu, nu e musai Iasu, pupaza din tei, povestea cucilor, nu, e treaba aia cu riia.
Va dorim pofta buna.
Am mai alarmat si jumate din blogosfera cu problemele mele, va multumesc pentru suport pe aceasta cale.

6 comentarii:

  1. as fi putu sa pariez ca era vorba de apetit. da mai bine-asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu zic sa incerci cu calmogen. am avut si eu niste mancarimi(de piele) mai ciudate carora nu le dadea nimeni de cap si doar cu asta mi-au trecut...si app, fa-ti si un test de glicemie....

    RăspundețiȘtergere
  3. acu ce n-am inteles, draga Vio, e ce legatura are problema ta de pele cu mersul in tara.. ca si eu am fost in dulcele targ al iesilor de Sarbatori si nu s-a lipit neam de raie/varsat de vant si toata specia lor de mine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum purici de pasari? E suprarealist, aia traiesc doar pe pasari!! Aveti niscai gaini?!

    RăspundețiȘtergere
  5. gavagai, sigur, cum sa nu:)

    karmaa, mersi, cred ca am, dat de mama in vara, dar atunci nu mi s-a parut miraculos in contra unei alergii ciudatsele care a trecut singura cred.
    ce treaba are glicemia? (analizele complete mi-au iesit minunat acum citeva luni, de curind am facut doar pentru tiroida, la fel de mirifice...)

    oana, ideea era ca doctorii de aici au mizat rapid pe riie ca aaa ati fost in tsara aia indepartata numita romania, claaar!
    ideea mai era ca n-am nici varsat de vint, nici riie, asa, ca chestie.

    persoana anonima, puricii aia de pasari mai vietuiesc si pe oameni, cind ii apuca rau de tot socializarea. n-avem nici un fel de animal de casa (afara de alea de plus), da' stam intr-o camera care a fost pod inainte de renovare si nu mai departe de acu un an ma emotionasem vazind niste porumbei facind cuib chiar aici (stateam vizavi si ma uit pe geam la ei)... la renovare, proprietarul a matrasit cuibul, dar se pare ca au ramas puricii si-s longevivi, dragutii de ei...
    na, am gasit pe diverse site-uri in germana, forumuri (abia ieri, cind m-am desteptat si-am stiut ce sa caut) ca mai sint citiva cetatseni care au patsit-o ca mine, in general aveau pasari in colivie... dar la noi e valabila varianta cu cuibu dus, dragalasii ramasi. si vin prin geam, ca-s minusculi si incap, de afara, de prin burlane...
    astept cu limba scoasa inceputul saptaminii viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. ma mananca pielea, acum.
    eu zic sa te infatosezi la un dermatolog roman, ca poate stie el mai bine ce si cum...

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog