duminică, 26 noiembrie 2006

Vio viseaza 13

Dupa o tacere in care si-a lins ranile (sau bataturile de la munca, cum doriti), Vio se intoarce in forta, mai periculos ca pina acum. :P

Calatorie NE-SE Vatra-Dornei (sau Piata-Neamt) - Constanta (sau Bucuresti, spre litoral sau spre bulgari) cu un tren; el (el!) coboara din tren in gara in VD (e o gara mare) sa cumpere ceva (gogoasa cu ciocolata sau ziar); noi plecam imediat; el are geanta mea cu portofelul si pasaportul meu. Trenul se indeparteaza cu viteza, il strig de la fereastra, apoi cotim spre dreapta si aia e.
Brusc sintem de fapt intr-un autobuz, are totusi doua vagoane, inghesuiala, aspect de tren totusi, dupa cum sint locurile, e chiar si o sectiune cu scaune capitonate; sora lui il suna, eu neavind nici mobilul la mine si dind pentru neavizati o vaga impresie de zgircenie.
Ma uit pe actele soferului (tinar, nascut in Alba-Iulia). Vrea sa intre in politica si raspunde la niste intrebari tip intr-o scrisoare de motivatie facuta pe computer si corectata cu pixul pe deasupra.
In Vatra-Dornei mergem pe o strada extrem de abrupta dupa care se deschide o priveliste cunoscuta din alt vis, cu cetati, manastiri, locul unde am fost facuta pioniera (in cladirea asta la etajul 4) si unde am dormit in noaptea aia (vizavi), plus alte detalii din oras si feluri de mincare... imagini ori insorite, ori mai sterse, dar nu intunecate.
Intunecat e ceea ce urmeaza.
Sintem intr-un subsol/tunel, de unde trecem intr-un demisol si soferul (ma/ne) avertizeaza iar sa nu ma/ne speriu/em, e plin de cruci si capace de sicrie, dar nu da impresia de depozit, totul destul de impresionant, mi-e totusi frica de morti si vampiri si alte minuni vazute de curind fugitiv la tv - de fapt e o parte dintr-o biserica.
Apoi sint niste secvente cu sex de care nu-mi amintesc grozav, doar Christina Aguillera cu un cuplu homosexual, iar la urma CA se dovedeste a fi fost de fapt sotul lui CA, deghizat in ea. Sotul fiind un tip fermecator blond cu parul lungut si oarece bucle, iar eu n-am idee ce cautam in sector de cascam gura. Poate era o prezentare:D.
Ma gindesc eu acum ca poate biserica aia de la subsol era de fapt altceva decit o biserica, daca intelegeti ce vreau sa zic.
Oricum soferul de autobuz era interesat de politica, da?

5 comentarii:

  1. si nascut la Alba Iulia, clar sunt semne ca se apropie marea unire:)
    da deci el o apucat sa se urce in tren...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu nu, el era ramas in alte gari de soare pline.
    am precizat detaliul cu alba-iulia pentru ca m-am bucurat ca mi l-am amintit, da acu ca zici, cred ca de fapt e reclama mascata la romania mare, nu?:P:D

    RăspundețiȘtergere
  3. "christina aguilera cu un cuplu homoisexual"

    vai de mama mea, ce koshmar!! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ai um mod foarte interesant si aparte de a povesti! imi place!

    RăspundețiȘtergere
  5. zazo, nimic nu stii, de la pennac cred ca mi se trage...:)

    diana, multam, trec si eu pe la tine imediat:)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog