sâmbătă, 11 noiembrie 2006

Bucuresti

Cum incep multe posturi din multe bloguri in ultima vreme, ma incadrez si eu in grafic si trintesc ca a veni sorocul sa imi fac tema de mi-a dat-o Alma acum ceva timp. O s-o scald partial, ca nu ma omor dupa Bucuresti si nici nu-l cunosc decit extrem de vag.
In primul rind cind aud de Bucuresti mi-aduc aminte de o vara de tinerete cind vecinii de la blocul de tigani aveau casetofon cu boxe si probabil le-au scos pe balcon si au dat la tot cartierul o piesa colosala semimanelistica semitiganeasco-de petrecere (cer mii de scuze ca nu stiu s-o incadrez corespunzator si nici versurile nu le-am retinut) cu o tanti periculoasa la refren si gingurea ea in legea ei Bucureeesti Bucureeeesti, fapt care mi-a intunecat frumusete de vacanta, ca pardon is alergica si isterica la chestii bagate cu de-a sforta, mai ales cind e si urite (am zis-o si eu, na).
Si in al doilea rind imi apar in pelicula memoriala (!) capritele care eram in tabara la Costinesti in vara lui '97, Anca, Laura, Alina si cu mine si cum hiphoparea Laura din formatia mea de suflet (uriti imi sinteti, bai!) Blug Mafia dintr-un mega-slagar la ora aia care era cu un cartier de la capital si imi scapa, in schimb am memorat mult mai bine fumez marijuana si ce daca fumeaza si tu ca poate o sa-ti placa (tot din sus-numitii, cunoscuti mie doar in interpretarea exclusiva a nebunaticei L.)
Tot in partea introductiva care nu m-as mira ca asa e tipic la mine sa fie olea mai lunga decit cuprinsul si incheierea in general lipsa impreuna doresc sa mai precizez ca desi nu ma omor dupa Bucuresti, cind am fost la Paris am exclamat de mai multe ori aaaah parc-as fi la noi! si mi-a placut.
Adica sa se faca dreptate, cum s-a putea.
In rest, ca e deci super-orasul minunatei noastre patrii, ca am neamuri si prieteni acolo, asta e oarecum de la sine inteles.
3 locuri care-mi plac : (a, pai e delicat, dati-mi voie sa ametesc putin situatiunea si sa renunt la asta si sa zic asa la modu general) (si mai multe daca ies la numar)
Calea Mosilor - care mi-a placut din La Medeleni, la fel cu Popa-Nan; ei, eu cred ca aceasta Cale este acum un bulevard lungut si parca mi s-au lungit urechile mergind pe jos pe-acolo dintr-un capat in altul, doar ca veneam de departe, daaar pe acolo pe la capatul lui era o gogoserie care avea cele mai grozave gogosi cu ciocolata pe care le-am halit vreodata. Deh.
Tot prin zona aia m-a dus Pitzi (care era un flacau din Constanta cu par pe nas si care stia diverse vorbe pe greceste) intr-un bar (in spatele blocurilor), bar care mi-a placut mult, era la un demisol si avea un soi de penumbra el asa (cred ca vreau sa zic ca era intunecos, pardon) si retin ca pe mese erau luminarele aprinse (inca nu lovise moda peste tot) si Pitzi fuma si eu ma bucuram de sarea camasa de pe mine, ca eram oficial pentru el nefumatoare si n-am indraznit sa incalc pactul, ca ma temeam ca ma da in git.
Daca n-am visat cumva, ceea ce nu m-ar mira in mod deosebit, mi se pare interesant in Bucuresti alternanta intre blocuri si case. Adica pac la cap'tu' strazii dai dupa blocuri(le gri:-s) de un cartier de case darapanate vai de steaua lor, dar pitoresti ele asa. Adica cred ca se pot filma lejereanu scene din primu razboi mondial pe-acolo.
Pe undeva prin centru (!!!!!) mi-a placut mie o strada din asta, care parea ea cam parasita asa, desi din loc in loc mai erau prin balcoanele istorice diverse bulendre intinse la uscat si mi s-a spus ca pe acolo e nu stiu ce bordel tralala. Bun.
Mi-a placut un magazinas pe bulevardul ala care duce ori la Universitate, ori la magazinu Unirea or la hotelu Continental (poftiti cultura, da o sa recunoasteti magazinul!) unde erau cinci mii de feluri de dulciuri in diverse boluri din care luai cu lopatica (apoi am tot dat de asa ceva prin calatoriile mele ultraexcentrice:-s) si mai erau niste chestii secsi alde sorturi cu tsitse si cani haioase. V-ati prins de ce zic, da? Asta se intimpla prin '99 cred, cind eu inca eram mic copil si nu vazusem lumea deloc deloc. A deci magazinul era super apetisant, dar sincer jeleurile in forma de viermisor etc. nu ma mai incinta de nici un color.
Mi-a placut pe la Universitate (aici sint sigura) ca erau nenii aia anticari si iar era olea de atmosfera pariziana, desi o idee mai trista, mai griulie poftim, la fel si pe aproape de Calea Victoriei, pe unde era un magazin Naf-Naf (daca nu ma insel, scuze). Si aveau carti multicele, de ex. Dostoievski girla, care in Iasi nu era chiar pe toate drumurile la vremea aia.
Salata de la Spring Time (tot de pe acolo) mi-a placut multisor, de asemenea acolo aveau un sistem periculos de pornit apa la chiuvete, de m-am uitat intii ca vitelusul si apoi m-a dumirit lumea civilizata. Ca la noi la provincie era dezastruos peste tot, ce stiti voi, astia...
Bai, ar mai fi, da' imi scapa.
Cum ar veni, restul nu mi-a placut. Pe dracu'.
De ex. am impresia ca am fost si eu macar intrata in Laptarie, da' ma tem ca era fuleala si ne-am carat intr-o directie care mi s-a sters din memorie.
Imi mai amintesc un apartament genial in care locuia unchiul lui I. si in care a tras trupa de turbate venite la megaconcertul Iris si ce apa calda si cada era colosha s-am zacut ca boieroaica si aburii aia erau numa' buni de-o igrasie!
Promit sa ma straduiesc mai mult pe viitor!
Nu taguiesc pe nimeni, ca sincer mi s-a luat incetisor de aceste super lepsuieli care au impinzit blogosfera care era impaianjenita si inainte, nu?

3 comentarii:

  1. o urmare, cum ar veni, in afara de regretul ca nu ai vazut suficient din Bucuresti..

    gogoseria de la capatul Caii Mosilor s-a desfiintat:(

    Barul se cheama Bar Fly (daca era albastru cu galben si aparea din cand in cand un chow chow negru in decor:))

    magazinul cu mii de bomboane colorate se cheama : Bomboanele vesele ( dar apare si un Bruno in poveste,cand terc prin zona ma uit mai atenta... mai exista dar e atat de prafuit:(

    aburi in baie nu am eu acum, de stau sa scriu commenturi la taguri de Bucuresti...

    mai puteai interpreta leapsa si cu TAG pe orasul tau, cum au ajuns unii de povesteau despre New York, Baton Rouge si altele..

    RăspundețiȘtergere
  2. elo Monico
    scriu imediat si despre Iasi, da ma tem c-o sa-mi iasa lung si-o sa-mi adoarma musterii pe traseu, da ma rog.
    nu stiu ce e aia chow chow nici de alte culori decit negru:), dar nu-ti pot confirma or infirma bar fly-ul, pentru ca e mai mult o impresie decit o amintire, am remarcat ca am multe gauri negre (!!!!!!!!!!) din anul '99... asa ca e posibil sa nu recunosc barul, chiar daca nu s-ar fi schimbat deloc in anii astia.
    mi s-a suflat in casca (mersi marinel) ca e vorba de cartierul blug mafiot Pantelimon, desi imi mai muncisem creierul si eram multumita si cu Salajan, in pronuntsia Salajean.
    Acolo e vorba de Intercontinental, as zice.
    Cam atit momental. :-)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog