luni, 12 februarie 2007

Vio viseaza 19

Toata nebunia se intimpla in Iasi, mai putin intrebarea cite campionate mondiale au loc in clipa de fata in Germania? 6-8, dintre care cite se petrec in Frankfurt? Macar unul...
Un profesor ne daduse la scoala de copiat pina data viitoare o carte (xerox) despre Mauritius si de citit un anumit capitol. Asta era marti si urma sa avem cu el vineri, eu miercuri aveam deja cartea gata, dar nu ma ingramadeam cu lectura.
In Alexandru, pe partea cu blocurile mai noi din statia de la Familial, blocurile alea nu erau si se construia ceva centru comercial foarte impozant, cu lumini ca la Craciun si tot felul de ornamente si pe sus si pe jos, ce mai, numai bine ca sa ramii cu gura cascata, si se putea vedea armata de oameni care lucrau la constructia asta care crestea si se finisa vazind cu ochii.
Foarte aproape de locul ala era o maghernita (cumva in genul de trompe-l'œil cum e casa vinzatorului de vinuri (cred) din Secretul lui Bachus) in care locuia mama si care pe dinauntru era de o simplitate si-o frumusete cam ca o biserica. Incep niste urmariri si mama ma duce in camera secreta, si mai mascata, in care deja erau biblioteci si trepte subterane...

Imi caut tatal intr-un sat la periferia Iasului (gen Ticau, doar ca orientat perpendicular) unde era doctor veterinar! Dau de cabinetul vara-mii, si ea doctorita de-asta si caut mai departe.

Casa bunicii e cumva pe acelasi tipar de modestie ca a mamei, doar ca podelele sint subrede si parca la fiecare pas sint gata sa se deschida spre adincul pamintului (sau o groapa de rahat). Bunica e plapinda, batrina si bolnava, se spala singura dupa un paravan si-o duc eu in pat in brate, de unde mai devreme ma temeam ca sub greutatea ei se vor rupe scindurile, acum e usoara ca o smochinica.
O nemultumeste ceva si imi da niste indicatii despre o sofa (foarte bizar cuvintul in visul meu) sau divan, oricum, o piesa de mobilier pe care o pliez in doi timpi si trei miscari si o asez pe dupa paravanul cu pricina, de unde rezulta ca aveam super puteri.

Ma trezesc din cauza de santier vizavi, adorm la loc.
Bunica era in pat, inconjurata de nepoti si de matusa-mea si unchiu-meu. Si primea cadouri: un val(?) de material, o bluza-pulover care parea sa aiba acelasi model ca si materialul, niste perdele... Casa era acum mai mare si mai de la munte, ca sa zic asa, desi parca si decorul din primul vis era oarecum muntean si unchiu-meu e intr-o camera si matura cu un maturoi de ala de tsara (pe care noi il foloseam pentru curte) podeaua de lemn.
Nu stiusem de ocazia cadourilor si ma prezentasem cu nimic, ba mai si exprimasem comentariul cum ca eu acasa nu am perdele si ma temeam ca bunica imi va dona ce-a primit. Pe de alta parte, bunica nu era asa generoasa cum o tin eu minte.

Si-apoi am treaba prin cladiri moderne dar si altele paraginite, unde sint laboratoare cu computere ale universitatii, pe un forum vine vorba de o poeta romanca din Germania (nu eu!) care urma sa apara vreo ora la un post vag obscur, gen wrd3, unii cauta pe altii, eu imi verific blog-ul, din astea. Si-aveam si-o prietena.

Cred ca dintr-un alt vis dintr-alta zi... fata (as zice ca de la i-cafe, dar nu musai, adica fizic nu ea, dar ca persoana parca...!) ma asigurase ca pune o vorba buna sa ma angajez la posta aici in oras, posta fiind in Iasi in Piata Unirii (unde se pupa mirii, dar ma sus, la magazinul foto).

Ma doare capul vag.
Daca ajuta pe cineva, tatal si bunica mea din vis nu mai traiesc.

LE Mai aveam si-o egzema dragutica foc (:-S) pe partea dreapta a fetei, o bucata spre nas, o bucata spre ureche si am impresia ca se intindea finut bine spre ureche s.a.m.d.
Am mai visat nu stiu cind ca imi trimisesera aia de la asigurari o cartela noua si pe verso scria foarte vizibil Prietenul ei a avut nu stiu ce virus! !!

4 comentarii:

  1. despre 99% din vis s-a tras o concluzie de bun simt (nu dau nume) ca a fost simbata mortilor si ca n-ar strica sa dau de pomana, corect si perfect de acord.

    despre final, am gasit la www.cetin.ro (Blogu lu Arhi, care e mic, grasut si afurisit si nevasta-sa imi face pofta de nutella, ca nu mai stiu de finetti nimic)
    :
    Oare ce striga postaritele cand intra in greva?

    “NU MAI VREM LA POSTA!!”

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie, trebuie, trebuie sa vezi poza de mai jos de mai jos (nu-i chiar noua):

    posta

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am nici cea mai vaga idee de ce m-am balbait, m-oi fi emotionat. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ma gindesc ca esti tu baiat fin si te-nrosesti cind vine vorba de posta etc. :)
    bancu ala cu doi politisti gasesc un cadavru in fata la gimnaziu si dau sa faca proces verbal si incep sa scrie am gasit un mort in fata la... stai bai, da cum se scrie gimnaziu?! nuj! atuncea hai sa-l caram in fatsa la posta! il stii?
    daca nu, nu ti-l zic:D

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog