miercuri, 21 februarie 2007

Casa veche, cinste cui te-a scris (post lung)

Sa va dau intii detaliile tehnice: pe vremea cind P. a aparut in viata mea si eu in a lui, s-a intimplat la o bucata sa ramina fara net (schimbari de provideri etc.) si sa-si faca munca de la mine de-acasa, unde era o conexiune lejerica si nici macar n-aveam office-ul instalat pe jucarica.
Ne-am mutat noi impreuna, net-ul zburda zglobiu, intr-o zi cu soare si cu cer senin computerul meu a intrat in coma. P. a incercat nenumarate resuscitari, implanturi, chestii, neam efect.
Intr-alta zi, ignor soarele, dar in sufletele noastre uite-asaa straluceaaaa! i-a fost livrat la domitsil laptop-ul, o bomboana nu alta, si a ramas clar ca vechitura lui e de-acum locul meu de chinuit.
Intre timp, l-a vaduvit pe vechiul computator de mouse, ieri am achizionat unul foarte asemanator, doar ca poseda cablu, momentan e pus pe viteza nu si totusi cind il apuca, parca a dat strechea in el, motiv care ma face si pe mine sa-mi exersez limba materna (e un lucru clar stiut ca injuraturile se invata, dar se si uita cel mai usor!!!) (btw, azi a fost ziua limbii materne, au zis la radio), in principiu am nevoie de un mouse solid si de o tastatura asijderea, pentru ca daca ma ia amocul, izbesc, monitorul n-a fost niciodata in pericol.
(Puteti baga publicitate, oricum introducerea e dusa, ce-am vrut cu ea nu stiu exact!)

Simbata P. s-a retras dupa masa sa se uite la meciuri. Vazindu-ma singura acasa, Suzi era la film parca, ma plictiseam nitelus, am zis ei ia sa vad ce se mai intimpla prin casa, poate fac nitelus curatenie, doar n-o sa ma doara (tare!).
Pentru ca ma luase elanul intr-o alta simbata, am fost la etajul 2 si anume unde dormitam noi si de unde scriu pentru posteritate aceste rinduri de importanta capitala, am facut o foarte vaga ordine, am pus mina pe spray-ul deratizant (?? de omorit insecte!) si le-am dat-o-n freza la niste ginganii care si-au spus iote si la astia ce de treaba is, ia sa domiciliem si noi cu ei. (Inca nu m-am scapat 100% de bube si o vaga banuiala planeaza asupra lor, desi par a fi niste sa le zicem asa paduchi de lemn, facindu-si ei intrarea in lumea noastra printr-un pervaz). Mi se pare ca-s destul de generoasa si accept porumbeii sa-mi cinte dis-de-dimineata cind nu e cazul, mai ales ca-mi si rahatesc un geam pe care nu stiu cum am sa-l spal, fiind in tavan, un vis oricum.
Bon, aveam ploveras pe git, ce noroc, l-am tras pe plisc si am coborit in mare viteza scarile, am inchis usa dupa mine de parca ma urmarea bau-bau si am lasat substanta sa-si vada de treaba in urmatoarele 20 min.
Si-ncet-ncet, cu oaresce muzici de pe net (dati si voi click pe pandora daca vreti sa fiti cooli:P) (nu mai iau bani din reclame:D:D), iaca am facut curat (pe jos) peste tot si am si spalat pe jos!!! Wow!!! (Inclusiv in camera la T.) Plus treptele. Sint o incredibila, stiu.
Ei, si azi ma chinuiam eu sa urc pozele minunate din posturile precedente si net-ul meu s-a gindit sa lesine vag, apoi dupa acelasi model a procedat si Mozilla, am dat un restart cu incredere, a durat o groaza pina am avut iar imagine, computerul se comporta de parca pe el se dadeau salariile la cfr (pardon), l-am inchis, Camil ma atragea fantastic, asa ca m-am dus in baie, m-am dezbracat partial sa fiu comoda, mi-am tuflit caciula nordica sa nu ma prafuiesc, am pornit muzica si am dat un mic frecus peretilor. Iac-asa.
Si la urma a mers totul.
Iuhuuu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Submit Your Blog