sâmbătă, 17 februarie 2007

De profundis (!!!)*

Ar mai fi asa: din discutiile mele cu Suzi pe net ramin cu niste chestii extraordinare, fiind si ea ca si mine o mare doamna si ajutindu-ma si pe mine sa nu ramin de caruta si anume repetenta.
Avem asa: saptamina trecuta, pe seara, in urma unor posibile cantitati de alcool, dar as zice mai degraba ca nu, s-a intimplat sa ii spun dinsei draga am un pui si am o varza cum procedez ei bun si ea mi-a dat niste sfaturi intelepte in urma carora eu a doua zi am stat la mai multe cratite si am facut felurite feluri (!!!!!!!) de mincare, inclusiv pieptul in ostropel (care nu e cu vin, asa cum credeam eu, care ala cu vin e probabil altfel:D! baits?!) care venea asa : ceapa bulion puiu si pa si la urma dupa ce-am oprit focu, jbaf dat in freza la pui cu niste catelusi de usturoi pisati la cap. Eu, marea (dar mare, nu asa!) priceputa in bucatarie am zis vai da trebie si zahar, Suzi s-a exprimat foarte in contra, eu am facut cum m-a dus capul, la urma aveam deci 4 blide cu chestii diferite, am servit in prima faza doar supa, apoi peste citeva ceasuri am zis ei hai sa bagam niste varza cu ostropelul! Zis si facut, doar ca la ostropel era o chestie foarte ciudatica, Suzi nu ma pusese in tema ca usturoiul o sa se faca verde!:D
P. s-a uitat cam circumspect si-a decretat ca parca nu-i e chiar foame, eu am infulecat cu oaresce stringeri de inima, dar cu pofta, Suzi nu cunostea aspectul verde, mi-a taiat-o scurt ca o fi facut reactie cu zaharul. Ei poftim!
Si asa ca scriu aceste rinduri pentru a asigura pe o alta eventuala locuitoare a planetei careia i s-a inverzit usturoiul si anume in cratita ca nu e singura pe lume!! O sa creez si un grup de discutii si teoretizare pe marginea temei. Mai verde, mai vegan!

Oricum, aseara iar pe chat cu prietena mea. Chestii antibacteriene, cum sa dezinfectam. Asa ca azi am gasit la magazin Sagrotan licoare de pus pe rufisoare, pentru ca, nu-i asa ca nu stiati ca e f important sa fierbi rufele?
Eheeehe, cite boli circula asa fara pasaport, n-aveti idee. Oricum zicea acolo negru pe alb ca decit (:P) ce fierbi e curatat de microbeli etc.
Asa ca abia astept sa ma duc sa infund masina de spalat cu de toate, plus, incepind de azi, 17 februarie, cu cestiunea antibacteriana.

In plus, mi-am luat si un mic dejun la prinz foarte sanatos, constind din suc de pere (o yeah am gasit aici la niste naturisti (suc din pere cazute pe cale naturala din copac, nu fortate!!!)) si tiramisu, care, nu-i asa, nu are carne, deci putem spune ca e fara grasimi!!! Plus doua ceiuturi de musetelul, ultimul cu miere si lamiie, e drept, de la magazinul regulamentar, deci astea e posibil sa fi fost cam cu violul pina sa le bage in borcan, respectiv plasa, dar nu se simte la gust.
La lamiile si usturoiul ecologico etc. am observat ca mucegaiesc urgent, fapt care ma umple de bucurie. Btw, de ce se vind cite minim 3 capatini de usturoi? E doar pentru restaurante?
Urmeaza sa ne cumparam propolis, dar deocamdata am dat pas, ca erau doar tablete si ca la 20 euri 60 bucati, ceea ce ma abtin. Era in schimb spirulina ieftioara si P., care deloc deloc n-are cultura, n-a stiut ce e aia si a refuzat s-o cumpere! Ah!

In rest, am luat de la P. un pumn in nas, care el era intins in pat si a facut sceneta pupatului cu buzisoarele etc. si ochii inchisi, bonus la asta a vrut sa-si intinda bratele intr-o imbratisare, care eu tocmai ma aplecam sa-l pup si care m-a nimerit, dar sint ok partial. :D


* sper sa dea bine la titlu!!!

7 comentarii:

  1. cam toti circula fara pasaport, acum doar cu buletinul. :D
    te mai chinui mult cu cartea aceea?

    RăspundețiȘtergere
  2. daca n-o las, ma mai chinui:)
    ah, uitasem de buletin!:D

    RăspundețiȘtergere
  3. doamna, fa comanda la producte din astea in Romania, ca dai faliment daca mai intri la naturistii nemtzalai!
    Da, ostropelul are tente verzui, Suzi de ce nu stie, nu-i nimic :)
    acuma poftesc varza, poftim! :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca merge si cu zahar, cel putin asa fac eu sosul de rosii: bulion, apa, sare, zahar si, in timp ce fierbe, adaugi faina. Amesteci incontinuu si nu stai sa se faca prea gros.

    E drept, asta e pentru un sos separat, dar nu vad de ce ar fi altfel la ostropel. Oricum, sunt tare mirat ca n-ai pus faina! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ah moniko, dar doar un suc de pere am luat, cu propolisu mai mai chiorasc in alte parti, desi cum se prezinta situatia, as zice ca nts, totusi romanica e sansa unica!
    o sa gugalesc cu ostropelu. :)

    liviu (pardon, marinel), da de ce cu faina, maica, sa puna shunca mai virtos?
    mie imi suna a chestiune gen rintash ce zici tu acolo, da la cunostintele mele despre natura precare, n-as baga mina in foc...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nuuuu, rantasu se face in tigaie, implica ulei ceapa si bulion, e foarte bun desi iti asigura arsuri la stomac. :)

    Cu faina iese fff bun sosul. E drept ca se pune sunca mai vartos, da' eu aproape m-am resemnat... (hehe, si mi-am luat DVD Pilates de pe net, dar inca nu m-am indurat sa-mi stric diminetile).

    RăspundețiȘtergere
  7. pai deci ulei si ceapa si un soi de bulion adica rosii in zeama (ca atita am mai gasit la magazin inainte de inchiderea editiei!) am pus, dar telul era ostropelul...
    faina tot nu intra in schema!

    na nuj sincer, am folosit o singura data in viata faina la o nebunie de felu doi cu varza de briusel care mi-a esit in forma de doua nebunii si anume supa cu cocoloase!
    asa i-am zis adio fainei/nii!
    da sincer la sosurle de rosii care le-an facu pentru paste nu le-a lipsit nici urma de faina, pe parola mea de ajutor de bucatar!

    fai pilateees!:D:D cind te apuci, sper sa-ti faci blog din ala video cu suport iutub:D:D!

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog