sâmbătă, 17 februarie 2007

Vio este o mare doamna* si modesta

Evident ca a trebuit sa scrie Suzi inaintea mea, dar nu ma las, am vrut sa bag un comentariu la ea, nu, nu, e prea mult, declar ca m-am vag inspirat de-acolo si ii dau drumul.

Intr-o zi cu ploaie, intunecata si pe la un plus 3 grade, veneam rebegita nu stiu de unde, nu stiam cum sa nimeresc mai repede casa, buzunarul, cheile, fara ca musai sa imi ating nadragii uzi de restul de piele congelat de dedesubt etc., etc., etc. si la cca 10 metri de mine (si-apoi am traversat) venea o damicela de maxim 30 de primaveri, cu o geaca alba cu gluga si cu gluga pe spate, adica pardon si daca ploua si n-am umbrela, eu ramin la moda, da?; demoazela parea a fi blonduta asa, cum sa zic, dupa trasaturi, culoarea parului, dar mai putin a pieii de pe fata, care era de un caramiziu inchis spre maro, ceea ce, de altfel, i se si potrivea groaznic (de data asta folosesc "groaznic" in sensul propriu, cred!) si se vedea de la o posta (mai precis pina si eu, care n-am nici cele mai vagi cunostinte despre cosmeticale, m-am prins) ca e bronzata la salon si nu la turci.
Apropou (sic!) de turci, am avut o gasca de colege nu musai blonde pe vremea cind lucram la PH si care toate fara exceptie, desi cu ten bronzabil, aveau grija sa fie si mai intunecate la color decit le permitea natura, si asta inainte de a se duce in concediu, vara... O fi, nu stiu, alta perceptie a lucrurilor, da' nu inteleg, daca tot tin mortis sa fie cit mai inchise, de ce nu-si toarna, stiu eu, crema de ghete pe corp?
Ma rog, aici poate vorbeste invidia din mine, care-s alba ca mhh (veti vedea pentru ce optez in comparatie, pentru ca pardon, foaia, brinza, untul, pot fi si altfel decit albe; si este si lapte de soia care nu e alb!!!) cum ziceam care-s alba ca zapada si asa am fost si ma tem ca pina nu ma-ncumet sa ma duc la solar(ium?), asa o sa decedez, pentru ca rabdare sa mau dau cu super laptele de corp cu mega proprietati de bronzare tralala blabla nu am, plus ca daca vara trecuta totusi am avut aceasta rabdare, s-a intimplat ca o data sa fie foarte innorat si urma sa mergem cu diverse mijloace de transport, asa ca am zis ah draci nu patesc nimic daca acum nu ma dau, zis si facut, doar ca a iesit si soarele si ne-am hotarit pe drum sa mergem altundeva, asa ca nu va mai tin, m-am ales cu o arsura pe gitlej de mai mare frumusetea, asociata cu un model de decolteu plus geanta purtata postaseste (si avea o curea latuta).
Cert e ca prietenii mei de la mare s-au minunat apoi uite ca si vio se bronzeaaaza! Mda, ce sa zic.
Si am consumat in trei zile crema de corp pe care o folosesc in jumatate de an, s-au luat citeva rinduri de piele si-apoi am fost eu la loc.

Bonus: v-am zis ca mi-am cumparat Glamour revista? Da? Nu? Nu conteaza, esential in aceasta relatare politista este ca pe undeva erau doua monstre (sic!) de vichy nu stiu ce crema de fata si tadam fond de ten. Crema de fata am avut-o, e misto, face pielea f fina, dar mie mi-o usuca (si totusi nu cade), asa ca trebuie sa ma mai dau cu o alta crema peste, or nu stiu exact daca o simt sa ma ung cu cinspe rinduri. Dar acum 14 zile am facut-o! Paf, m-am spalat cu sapunelul vichy, m-am dat cu aia, m-am dat cu cremusoara pe la ochisori, apoi cu crema x pe fata si la urmaaaa cu fond de ten. Care, logic, era universal deci mai dark asa... si avea si-un miros (de fond de ten probabil), oricum aratam mirific, dar mi-am spus cu hotarire oricum nu ies nicaieri, ma duc sa fac smotru asa, am intrat in camera, P. era sa ramina fara puls cind m-a vazut cit sint de rapitoare, eu m-am enervat, el a insistat ca mi-am luat nu stiu ce antibronzaaant, eu nu si nu, e fond de ten, dar ce stii tu!
A si ne-am certat si-apoi eu am facut o baie si mi-am scos toate rahaturile alea de pe fata, cele doua monstre le-am aruncat, ca n-o simteam inca o data.
Am cunoscut la viata mea multe suflete generoase, amintesc aici pe vietnamezul Tu, care era rapitor saracul si care mi-a oferit cu gratie un setulet de diverse nuante de fond de ten (pe care as vrea sa cred ca nu le-am folosit), si pe probabil originarul din Roman L., cu care s-a intilnit prietena mea A. de citeva ori (randevu adica!) si care acest L. o placea pe A. extraordinar de mult si pe tema asta facea niste gafe fenomenale la modul ce ma bucur sa te vad ce bine arati azi ti-ai dat cu putin fond de ten si cu anticearcan si rujul asta etc. etc. etc.

Ultima si inchei!!! (...) marti la magazin mi-au dat in actiune sa fac ordine la cosmetice. Am zis sa fiu tare si sa nu comentez, la cosmetice e bataie, toate gagicile doresc sa se holbeze la rujulete, cremusoare s.a.m.d. si Mma Grasa tocmai pe mine ma gasise! (poate semnificativ, sa-mi dea de inteles sa ma machiez. Ah, nu cred, Mma Grasa e o naturala ca si mine.)
Si cind ma uitam eu cu un interes deosebiiiit la oje si ma-ntrebam oare ce-ar trebui sa fac acum, a venit domnul Veveritsul (asa-l cheama, na) care e gras ca un balen si e si iarna pe-afara in mineca scurta care mi-a zis Frau Vio, pot sa va rapesc de la cosmetice!
La care eu cit pe ce sa lesin de entuziasm, el observa, ma-ntreaba vai da' cum de n-o siptiti cosmetic, i-am dat raspuns foarte modesta ca-s rapitoare de la natura, la care el s-a oprit, s-a uitat foarte vinovat si-a completat ah replica asta trebuia s-o fi dat eu! Pun pariu c-a bagat-o la cap, fiind el un mare crai si single.

*asta ar fi de fapt titlu de label, dar sper sa epuizez subiectul in aceasta editie de week-end, fara consecinte si consecvente:P

2 comentarii:

  1. Vio mamă, mai VREAU din astea! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :">
    ah da nu stiu daca mai am:D
    o sa ma straduiesc... sa caut pe la naftalina, ma duc si la hipnotizator daca trebie:D

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog