joi, 22 februarie 2007

Pentru A. si pentru Marcel*

A fost cindvademultodata Vio studenta si era ea prietena inca din liceu cu A. si s-au afisat si nenorocitele de note la literatura comparata, la care Vio ma tem ca impuscase un 6 sfrijit**, mai prezentabil de discutat acasa la modul nu s-au afisat notele, plec dimineata la Vatra-Dornei, intre timp trecusem pe la tata pe la cofetarie si incaltasem doua tavi de placintele care urmau sa ne tina de foame pe urmatoarele circa 3-4 zile, in functie de cit ne ajungeau banisorii (il mai usurasem pe tata si de niste cash, deh, plecam in vacanta dupa sesiune, helau!!!), dimineata, o ora mai mult decit matinala, sa fi fost o idee de 5, noi doua la un chiosc in gara, achizitionat cu simt de raspundere doua sticle de Garone (de-acolo poate marea mea dragoste pentru Martini) si tigari, Bridget, tigari, urcat in tren, coborit in statie, evitat coconetul cu Doriti cameraaaa????!!!! nu mersi, cazat la cucuietii din deal, tocmai la vila de la poale de telecabina, ce bine, ce frumos, iesit la o cumparatura delicata, dulciuri, vinuri, tigari, dormit, trezit, un pahar spart, matse chiorainde, proverbul "am sarit peste masa cu zgomot", A. deprimata in amorul ei, trancaneli, casetofonul care ne-a imortalizat cu tu esti amanda eu sint melinda sau ceva pe acolo, una-doua preumblari pe la aer, inclusiv inghetatul pe scaunul telecabinei si super cintaaaari, sa rasune valea, sus era zapada, erau niste zuze cu zuzi de la capitala, ele cu niste super tocuri, ei filmindu-le, noi aproape mereu high, era vacanta, ce doar!, un biliard la care cu siguranta am pierdut eu, ce surpriza, parcul vechi, dar frumos, parca vad si-acum, si cuplurile virstnice iesite la aer si noi facind figuratie, eu incercind sa uit in fiecare clipa ultima Vatra-Dornei cu amorezul (noroc ca m-am cazat in alta parte, avantaj eu!), o dimineata cu soaaare si eu pe balcon stringind catre A. vinoooo sa veeeeziiii, apare A. in frumoasa ei pijama la minus 8 grade, urca o turma de skiori, ca la 24 de masculini, A. cu o replica epocala Nici in visele mele cele mai frumooooaaaaseeee!!!:D
Zi senina, fantastica, inubliabila:P, cu noi in vale, la chiosculete, diverse, inclusiv Madlene!! (madlene romanesti la chiosc aproape de gara in Vatra-Dornei, pardon, asta e ceva maret!!), vai, A., iti dai seama, am luat madlene!!!
Cu limba scoasa ajunse in camera, desfacem ambalajul, insfacam cite-o prajiturica, se cam lipeste de hirtie si probabil si de stomac, ce rahat mai sint si madlenele astea!?
Iaca, sa nu uiti o Vatra-Dornei si sa-ti si amintesti, intr-o noapte aproape similara, fara madlene, cind A. a dezertat...

Uneori mi-e foarte, foarte dor.

*un fel de bonus la leapsa, dar mi s-a facut dor...
**doar pentru ca doamna profa i-a mai dat un subiect, trecind-0 pe nedreapta lista a celor cu multe absente la seminarii, care nu era cazul, Vio avind grija, ca si in postul cu cavalerii templieri, sa nu cumuleze mai mult de trei, dar treaba asta era prea tardiva si asa s-a vazut ea in primele rinduri, fara posibilitatea de a privi intre ochi o fatsa cunoscuta, a ce jale si ce greu!!!

2 comentarii:

  1. sa maninci madlene, sa bei garone si sa te uiti la schiori... ahhh ce vremuri, ah ce paradis... ma duc la servici cu o luminitza-n ochi:)

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca stii sa gasesti modalitati de a lua un start reusit intr-o zi banala!:D
    mai un post intr-un blog, mai un film cu brigit:)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog