joi, 8 februarie 2007

Noblesse oblige

Romanca de la i-cafe era foarte pe bune si venea si dupa postul meu cu patriotismul, pica, adica, taman la fix.
Am procedat cum am anticipat vag aici, mi-am platit jumatatea de ora, l-am intrebat pe angajat dac-o stie, o stie e ok, intreb pentru ca e romanca si sint si eu, du-te la ea si vorbiti, hai ca vin sa te tin de mina. N-a venit, dar eu am ajuns linga mindra, monitoarele sint despartite de niste planse din prefabricate (imi amintesc de laboratorul de fonetica, doar ca alea erau transparente), am batut in "peretele de lemn", ea s-a intors, banuiesc ca am facut o mutra chinuita, si-o fi imaginat ca am ciocanit din greseala, nu m-am dat batuta, am scociorit in traista si am scos patul lui procust, i l-am plasat intre ochi, ea s-a uitat iara si a clatinat din cap ca nu, iar nu m-am lasat, mi-am zis n-are cum, efectiv n-are cum sa nu percuteze, am intors cartea spre informatiile despre autor, scria asa de mare si de lat camil petrescu, chiar sa nu fi auzit de el, tot isi dadea seama ca incerc sa-i arat un autor roman si ce ar putea reiesi din asta, ei bine, s-a prins! a zis un a vag mirat pret de o fractiune de secunda si s-a intors cu castile pe urechi, nu le-a dat de altfel jos nicio clipa (ma p pe nicio, sincer), spre monitorul ei cu x ferestre de ym deschise.
Am ramas cam paf, n-am prea stiut ce sa fac, am mai ezitat o tura, sportul meu, m-am dus iar la angajat si i-am cerut vag tremurinda ceva de scris, am plasat pe-un biletel e-mail-ul meu si i l-am dat, cu rugamintea, daca are chef, sa-l paseze fetei cind e gata, in caz ca o sa-i mai vina vreo idee.
Si-am plecat si parca-mi picase cerul in cap, mi-am tirsiit pasii spre casa, toate fanteziile mele optimiste cu tinara se duceau frumos dracului, ca da, mi-a trecut prin cap ca o s-o las balta si n-o sa incerc sa-i spun vreo vorbulita, nu ca o sa ma ignore cu gratie.
Am dat vina si pe mine, am incercat sa-i gasesc ei o groaza de scuze, ca o fi fost jenata ca cine stie ce o fi zis in convorbirea ei pe ym pe care eu am auzit-o, fara s-o ascult efectiv, de-ajuns sa prind limba romana si sa-mi para ca fata e interesanta, adica nu facea schimb de manele si nici nu-si baga p*la or mai stiu eu ce, plus ca poate am fost nepoliticoasa, ca n-am scris vreun nume in afara de e-mail, puteam sa las si-un telefon, dar ma gindeam ca poate adminu (creca asa le zice la astia de la i-cafe, nu?) mai face vreo glumita si-mi da el cu posta electronica, plus ca poate fata nici n-a primit biletelul, sau poate l-a primit si era cam ravasita cine stie din ce motive si-o fi inteles ca e adresa aluia si poate n-o intere etc. etc. etc.
Oricum am fost fff ofilita, pentru ca n-am luat deloc in calcul ca poate n-o intereseaza sa faca act de prezenta mea in localitate, stiindu-ma eu groaznic de sarmanta si mi-a picat foarte cish. In plus, cine-s eu ca judec pe cineva ca n-o simte sa stea de vorba cu mine, a?
E o faza din Pacientul englez in care asta se cam burica de faptu' ca mamzela Binoche se imprieteneste grozav cu nenicu ala fara degetele mari, aflind ei ca veneau cam din acelasi cartier din Toronto parca si bolnavul se ataca pentru ca n-am inteles, cind esti acasa in Canada, esti asa de deschisa cu toti aia din oras? Na, da' strainataturile indepartate (plus razboiul) schimba situatia...
Si adevarul e ca si eu strimb din nas cind aud romaneste ici si colo si vad niste tsatsele in treiling si cu permanent, adica nu tin musai sa arat ca as pricepe ce zic ele si musai sa ne vedem la cafea la mine sau la ele acasa, s-avem pardon. Doar ca fata asta era asa, un fel de schimbare pe care-o intrezaream in viata mea si care era foarte dorita etc., dar n-a fost sa fie, pentru ca da, nu mi-a scris, acu' am net si nu prea cred c-o sa ma duc in pelerinaj duminica la i-cafe sa vad daca e acolo. Si daca e acolo, ce?

Na, si m-a palit asa un soi de depresiune singulara, de cum sint eu pe aici vag singura (nu ca n-as mai avea degete la miini si la picioare sa-mi numar prietenii din tara sau din Iasi, da' luat asa...) (si singuratatea mea n-are vreo legatura cu relatia mea cu P., e de alta natura) si na, cam asta e.
Dat fiind ca am scris ce-am scris, nu mai trag vreo speranta s-o cunosc vreodata pe necunoscuta din i-cafe.
Si tot restul duminicii am avut asa niste accese de transpiratie subita, n-am fost deloc in apele mele, de parca as fi fost prinsa la furat sau mai stiu eu ce.
Stiti si voi cum e cu viata...

16 comentarii:

  1. era o fraiera asociala. n-ai pierdut nimic

    RăspundețiȘtergere
  2. hai, vrei sa ne intalnim? :)
    hai ca io sunt sociala :D, atata doar ca nu locuiesc in oras cu tine
    ma gasesti pe ym la crissty_80 sa schimbam si noi doo vorbe :D

    RăspundețiȘtergere
  3. suzi, na, iti dau dreptate, da pe principiu vulpii...

    80o, te-am adaugat, eu is aia cu nume de tsatsa popescu, in caz ca eziti daca sa ma primesti au ba.
    interesanta idee, sora lui P. locuieste in Wupertal...:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Of, nu-ti bate capu' cu persoane din astea. Auzi la ea, sa nu reactioneze la Camil Petrescu! pffff!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vio, eu ti-am mai zis o data ca ZONA (internetul) te pedepseste daca nu o respecti. Deci stai putin. Vezi ca demoazela trancaneste pe YM si tu incerci sa-i arati o carte. Poti sa gasesti o metoda de "agatare" mai nepotrivita pentru cineva pe care il vezi ca e pasionat de internet ? Si-o fi zis in gindul ei, uite-o si pe retrograda asta care nu numai ca citeste de pe hirtie, dar e si intepenita cu lecturile in perioada interbelica. Trebuie sa fie o plictisitoare de mina-intii...

    Cind colo tu esti Vio, cea mai celebra blogherita romana din Germania, mai citita decit Camil Petrescu in acea tara. Asa ca trebuia sa te scoti pe tine in fata, nu pe CP, un pic de tupeu este foarte bun atunci cind e vorba sa-ti promovezi creatia ta. Ii lasai pur si simplu un bilet cu adresa blogului si in mod sigur te-ar fi cautat. Pe bilet scriai asa : http://uvedenrode.blogspot.com ==> cel mai bun blog romanesc din Germania

    P.S. Am scornit o noua zicala care s-ar potrivi mai bine ca titlu : Noblesse oblige, Faiblesse afflige, Culot voltige

    RăspundețiȘtergere
  6. eu zic ca a fost un mare test cartea lui Camil Petrescu, exact ăla de care aveai nevoie, în fapt...ce, dacă nu percutează înseamnă că nu ai ce discuta cu ea...fleoşc, noi să fim sănătoase...

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt fata de la i-cafe, sunt o mare fraiera ca nu am foat atenta si nu am raspuns, nu merit sa vorbesti cu mine, pentru ca nu am prea multa minte. Ai un blog super.

    RăspundețiȘtergere
  8. acu nu vreau sa par cu nasul pe sus, dar eu sincer n-am curajul sa opresc pe careva pe simplul motiv ca vorbim aceeasi limba... si-s cunoscuta cu tupeu totusi :D dar la faza asta esti tare, Vio. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. ionuca, poate fata avea traumatisme cu nea camila...:D

    MunteleAlb, eu am recunoscut cinstit ca-s dependenta de net, altfel ce as fi cautat acolo duminica?:)
    Ideea ta oricum nu e rea, dar sint si modesta raaaau!:D
    Mai meditez cu titlul:)

    moniko, in principiu ai dreptate, dar doream o romancutsa in preajma, ce sa fac, daca se poate netsatsa si nemanelara... na, greseala mea

    anonimule, sigur ca da, te iubesc la fel de mult, de fapt din cauza ca-s lesbianca am pus ochii pe tine in i-cafe, nu uita sa-mi scrii e-mail cu titlul (ca sa-l recunosc in colectia de spam-uri) Daca mai fii iubi-t!

    oana, in germania sint cu siguranta mult mai putini romani decit in italia, asa ca de acolo diferenta, daca ma-ntelegi...

    RăspundețiȘtergere
  10. poate e pe jumatate pt densitatea de romani pe metru patrat, dar si pentru incapacitatea mea de a face amicitii rapid.. e o lipsa pe care mi-o recunosc, dar nu vreau s-o corectez :)
    unii au darul de a intra in vorba foarte usor cu strainii, eu nu... c'est la vie, sau in traducere teribil de libera- 'c-asa-i in vie, c-asa-i in gara' :D

    RăspundețiȘtergere
  11. ce mi-a placut povestioara!! ...sa stiica din cauza de "Patul lui...".nu citise titlul pana la capat si nu stia al cui e!!
    eu ce sa mai spun, dupa ce la Iasi v-am agresat cu pupici apasati,moldovenesti,pe amandoi!!
    ...si - ATENTIE!! - voi repeta figura, cand ne vom revedea!!:D

    RăspundețiȘtergere
  12. oana, poate ca n-ai totusi atita tupeu cit pretinzi:D:D
    oricum, daca pe tine nu te deranjeaza aspectul, inseamna ca e ok, ma gindesc eu.

    mihaela, deja ma ia cu frisoane cind imi amintesc:P (glumesc, ok?)
    da, cred ca necunoscuta s-a gindit ca o fi o carte erotica, mai stii...?
    dau si eu cu presupusul, na:|

    RăspundețiȘtergere
  13. frumoasă povestea şi, împreună cu alte posturi recente, răspunde la nişte întrebări pe care ţi le pusesem - sau nu - cu ceva vreme în urmă; în orice caz, părerea mea sinceră este că suzi are perfectă dreptate, nu te merita

    RăspundețiȘtergere
  14. @Vio: Aia de i-cafe :Zdreanţa dreacu'!

    Pagubă-n ciuperci! Nu cred ca sunteţi în branşă!

    RăspundețiȘtergere
  15. arhitectule, fac ce fac si ma fac vulpe, strugurii-s acri:)...

    @zaza, se zice zdreaMtsa, tu:D!

    nu cred ca are fo legatura cu fata, da asa, in paranteza, is impotmolita rau in patu lu camil...

    RăspundețiȘtergere
  16. Ionuco, mai citeste si tu ceva despre Camil Petrescu si ai sa ai mari surprize! Poate ai sa intelegi de ce mai sunt oameni care nu reactioneaza nicicum la cartile lui.

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog