miercuri, 7 februarie 2007

Despre munci(le agricole de primavara)

A nins ieri noapte, da' nu asta voiam sa va zic.
Ci despre dragutul meu loc de munca (e dragut, parol).
Este in capat un birou care se cheama informatii unde te duci frumos cind incepi si cind termini ca sa le zici elou si pa si ei sa-ti zica ce ar vrea sa faci si unde uneori dai telefon de unde esti si le zici ma duc sa fac pipi sau avem la raionu' de nu stiu care incaltatoare etc.? si unde raspunsul e in general vag, depinde de cine e pe tseava.
Acolo lucreaza niste tanti, vreo 5, plus niste neni, care sint mai inalti in functie, inclusiv seful cel mare. Tantile astea sint intii aia de m-a angajat si care e o draguta si foarte cocheta, apoi madama grasa care intre timp nu mai e asa de antipatica, dar m-a faultat ca ma plimbam prin sector cu sticla de apa si m-a somat s-o las undeva si de-atunci ma apuca crizele ca lesin fara apa, pierd copilu' etc., una care e vag in concediu de maternitate si lucra rar si e ok, una cam nefe care mereu are ceva de comentat la nivel general si care are grija sa-mi spuna mereu sa vin cu 5 minute mai devreme, or eu vin la program la si jumate ori la fix, deci sa ma mai scuteasca, ne vedem rar, m-am obisnuit cu ea si mai e una tinara rau, pe care am crezut-o eu sefa la inceput, dar apoi m-am desteptat si sint cula.
Bon. Vineri gasesc in chilotelul (!) lipit pe dulap o foaie cu un mesaj. Paf, atentiune, sacoselele de acum sint pe bani si cum se va desfasura procedeul. Ma duc cu foicica la info si acolo era Mma Grasa, ne zimbim dulcic si o intreb bon, de cind intra in vigoare chestiunea? Frau Vio, mi-a zis ea fff de sus, daca citeati cu atentie, vedeati ca de miercuri!!! Ma uit la ea fiiix ca o vaca, cu hirtia in mina si parcurg inca o data rindurile scrise marisor in care afara de pretul pungilor nu mai erau alte cifre, care sar la ochi, da? Ma scuzati, Mma Grasa, sa moara xy daca am vazut, oi fi eo mai proasta! Ah, da, aveti dreptate, nu scrie, ma rog, e de miercuri! Bine *proasta infumurata esti chiar tu* mi-am zis eu si am plecat in treaba mea, cu sentimentul victoriei fluturindu-mi intre ochi.
S-a intimplat sa nu lucru ieri, dar sa prestez azi, de unde rezulta azi e miercuri, am si inceput la ora matinala, primii clienti la mine. Mai mincasem ieri si-un chil de usturoi, fapt care-a facut-o pe-o colega (grasa) sa remarce vai ce miroase a usturoi! Poate mirosea vag, da vag, pentru ca inainte de-a pleca de-acasa am avut grija sa-i rasuflu in nas lui P. si sa-l intreb daca se presimte alcoolul de l-am ingurgitat pina pe la 2 si ceva last night, iar el mi-a raspuns sa stau relaxa, or el e baiat fin si mi-ar fi zis, alcoolu nu, da usturoiu, mai frate! Nu mi-a zis, deci poate miroseam vag vag.
Asa ca m-am abtinut sa-i zic colegei tu esti grasa, asta asa, daca e sa comentam ceva.
Dar aveam pe chip (privirea mea de cunoscatoare proprie) o vaga oboseala, plus ma simteam cu musculita din cauza de vezi Doamne usturoi, plus ca urmau sa-mi sara toti tembelii in cap adica cum sa plateasca punga, si mai era si cald in magazin si eu cu ploverasu de lina pe git, na, cind a venit seful mare sa-mi zica Frau Vio, esti pe faza cu pungile, i-am zis da sigur sefu si am sperat sa aibe nasu infundat.

Si a urmat cea mai tare zi din cariera mea, in care, onor Dvs., nu mi-am pierdut nici macar o clipa cumpatul, un nene a vrut sa ma mituiasca sa-i dau un umeras si i-am zis ca glumeste, linga mine era un alt sef care facea o casa (numara banii adica) si i-am aratat, uite, sefu-i aici, chiar crezi ca ti-as da un rahat de umeras sub nasu lui (ma rog, miscare vag gresita din partea mea, care ar fi insemnat ca il dadeam daca nu era el acolo, da' am scapat), la care porcu' de nesimtit mi-a zis a, da nu se uita, e concentrat la bani! Am crezut ca pocnesc de stupoare. I-am zis nou uei categoric si am ajuns la faza cu sacosa, unde a fost circ. Si atunci sefu a ridicat nasu, a dat dreptate omului (ca dor eu nu vind sacosele sa-mi iasa bani de bere), da asta e, e decizie de la centrala, pa.
Bon, si-a mai fo o faza enteresanta (ultima) cu un nene ca la un 50+ si un joven care s-au prezentat cu 4 cosuri pline ochi cu cearsafuri, care erau mega-reduse si ei au cumparat 20 de seturi, reducere de 66 de euri si au platit 154,10 euri (na, ca am tinut minte). (Micuta geniala ce ma aflu, habar n-am ce numar de telefon avem de azi...)
Si nenea mai virstnicu' a zis ca mai vrea inca pe-atitea si pe mine m-a mincat limbuta sa intreb daca-s pentru un hotel si dinsu' a zis a, da, cam asa ceva si ei aveau un frumos accent estic si mi-a picat o mica fisa, desigur, posibil eronata, da' asa fulgurant m-am gindit la un bordel, e drept ca n-am fost si n-am de gind, da' tre' sa ma interesez ce fel de cearsafuri au aia pe acolo.
Oricum am ramas oarescum paf.
Si n-am avut din nou minus (adicatelea sint brici cu banii) si mi-or da drumu' acasa, unde ma aflu ca sa va relatez atit de palpitant. End ov storii.

4 comentarii:

  1. Deci eu am retinut ca nenea la 50+ s-a prezentat cu un joven cu patru cosuri. Dup-aia, cand ai zis de bordel, am gandit "pai cum adica, ala e co-patron de bordel si are patru cosuri?" si-am recitit si ma scuzati ca-s un om vulgar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Misto, foarte misto...gen Amintiri din copilarie...in varianta douamiista.

    RăspundețiȘtergere
  3. liviu, tu ai inteles adica ca era puber cu cosuri, a?:D haios, nu m-am gindit, deh! te scuzam, ce-o sa-ts facem:D

    80a, mersi, bine v-an regasii!

    to za anonim: a, mersi, ma sipt flatata, acu nu stiu daca cu rezon sau fara, ca adica n-am intseles care-i treaba cu munca si copilaria, da promit ca ma mai gindesc:)
    mersii de comentarii!

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog