miercuri, 14 februarie 2007

Despre lume si viata

Zilele astea a tot plouat si a fost si soare, o veselie de primavara, nu altceva. Pina si eu m-am culcat cu parul ud si cu caciula legata vinjos in jurul urechilor, de m-am trezit a doua zi cu niste bucle angelice (care au tinut cam cit am si fost eu angelica).
In aceasta perioada despre care va zic m-am repezit de multe ori la unul din geamuri, sa cercetez curcubeul, neam. Na, normal, la vremea asta, sa nu exageram...
Ieri am iesit din magazin intr-un concert de stranuturi, ca imi batea ditamaaai soarele fix intre ochi si ploua vesel si cind ma fofilam eu pe sub stresini pina acasa, numa ce-l zaresc, cum ocupa cu perfectiunea lui generoasa, jumate de bolta! Ramin cu gura cascata, ma injur cu pofta ca nici ca ma obisnuiesc sa-mi iau ceololarele dupa mine la drum (dor de ce se cheama mobile, a?) sa imortalizez kodak etc... si ma apuc sa galopez cu viteza ceva de speriat, intru in casa, P. era imbracat, ii zic cu limba scoasa te rog vino olea, el vine, io fug, el vine, ies din curte, trec de gang, ajung in dreptul gradinitei si mai era asa un fel de parere de curcubeu. Pina s-a benoclat si el, vag miop, dus a fost.
Oricum, curcubeu pe 13 februarie, marti, n-am mai avut! Avantaj eu!
(De unde am avut o super aventura la munca si-am facut o mare brinza si m-am asteptat la niste frumoase mustruluieli...)

Ziceam c-am citit pe undeva de o nevasta gravida care serveste peste cu finetti. Eu n-am finetti, nu-s gravida, da' pofte imi rezerv dreptul sa am oricind, asa ca aseara am servit cu linguroiul (ca asa s-a gindit P., sa nu-mi aduca o lingurita) din borcanul de nutella. In doua rinduri chiar. Intotdeauna mi s-a parut pierdere de vreme sa maninci piine unsa cu ciocolata, mie imi plac lucrurile bine facute, cel mult o suport pe clatite asa, daca nu, in cantitanti industriale.

Antenuta tv ne-a dat un mare flit aseara si n-am prins vox, deci n-am avut Gilmore Girls. Pro7 in schimb a fost ok, am avut doua alte droguri.
N-am avut nici unul nici o tigara, asa ca n-am fumat niciunul nicio (?!?!) tigara, P. nesimtind nevoia si eu trepidind, dar neiesind dupa. Acum rod guma.

Urda (ricotta) cumparata ieri s-a epuizat aproape integral, azi am adus forte proaspete. In final am gasit suc de pere, dupa care salivam de citeva lunisoare de cind am inceput sa caut cu groaza in diverse magazine si neam. P. mi-a propus sa iau compot de pere si sa-l fac piure (sic!). Sigur ca da.
Vinuri romanesti albe in continuare pauza. Ce ma dispera natiunea asta, bine ca au din Australia si Chile si Argentina.
P. s-a oferit voluntar sa-mi faca azi sarmale... eu chiar n-am insistat, am optat pentru de ziua mea, dar el nu si nu...
In fine, de fapt iesisem dupa hirtie igienica:D si ne-am intors cu portbagajul plin. Se mai intimpla.

Un comentariu:

Submit Your Blog