duminică, 4 februarie 2007

De la cafeneaua electronica unde nu beau cafea

Eleo.
Am facut o plimbarica in ideea ca sa-l vad pe P. cum joaca fotbal, dar erau prea putini spectatori si m-am rusinat si m-am intors, dupa ce m-am holbat la case si gradini si am facut poze la o pisica intr-o fereastra si la nu stiu ce cladire ce pare a fi in acelasi timp biserica si uzina...
Si iacata-ma-s la icafe unde, tadam, la pc-ul 1 este o romancuta intr-o conferinta!!! spectaculos, este? E deci la doua scaune distanta de mine. Mi se pare fff amuzant, as aborda-o, dar mi-e iar vag incomod. Pe de alta parte, e localnica, deci daca depasesc aspectul, as putea (eventuel) sa am inca (!!!) o prietena in sector. Haha!

M-a intristat vestea cu blog-ul ala de pe wordpress. Si cu cele de pe forum ag de care mi-a comunicat MunteleAlb:).

Vreau sa va cer pardon tuturor celor carora nu v-am raspuns la comentarii, vad ca tinde sa ia proportii fenomenul, pe care din neglijenta il practicam si inainte, dar de cind umblu cu cortul la net, chiar nu am cind.
Sper sincer sa remediez situatia. De citit, le citesc pe toate, fara exceptie, inclusiv pe alea de spam. :D

Pe curind, tineti-mi pumnii fierbinte, si cu net-ul, si cu fata.
Sint intr-o vaga faza curatenistica, doar ca azi e duminica, dar P. e diseara intr-o vizita de care eu ma lipsesc, asa ca ma-ntreb ce-o sa fac. Parca ma vad smotruind.
Am servit aseara Lost in translation si City of God (cred). Misto. N-am cind sa scriu mai mult:).
Ma gindesc sa-i arat domnitei de alaturi cartea din traista, ca sa nu o tin cu explicatii, adica daca percuteaza ca ciripim aceeasi maternala, m-am scos. Greu n-ar fi.
Aidi pa!

PS S-a redeschis ieri gelateria si am servit ieri primul tiramisu pe anul curent. O yeah!!!

9 comentarii:

  1. Ai intrat in ZONA, Vio, ori te pliezi regulilor ei ori te va pedepsi.

    ZONA are doua reguli principale :

    1) Nu trebuie sa parasesti ZONA
    2) Publica sau pieri

    Ai lipsit din ZONA o saptamina si deja ai fost pedepsita exemplar. A aparut o clona la blogul tau (din fericire doar cu numele) si ti-au fost sterse blogurile vechi de pe forumul AG.

    Chestia asta cu internetul = ZONA vine evident din filmul "Calauza" al lui Tarkovski, la care tin minte si acum modul extraordinar in care juca personajul principal care le explica cu voce tremurinda celor doi insotitori ca trebuie sa respecte ZONA, altfel vor avea de suferit.

    Iar "arderea" blogurilor de pe forumul AG vechi este unul din cele mai stranii lucruri care s-au intimplat pe internetul romanesc. Toata arhiva de bloguri de pe forumul vechi AG nu avea mai mult de 50 GB, ceea ce este o nimica toata in ziua de azi. Iar blogurile selectate de mine nu cred ca depaseau in total 25 GB. Un calculator cit de cit nou are o capacitate de stocare de cel putin 80 GB, deci practic oricine putea sa gazduiasca arhiva aia. Dar problema principala e ca s-au pierdut niste scrieri extraordinare si lucrul asta nu se poate sa nu te duca cu gindul la balada Mesterului Manole. N-am idee ce a fost in mintea administratorului AG cind a sters arhiva, care nu ocupa mult spatiu si in mod sigur nici nu facea prea mare trafic, deci nu reprezenta o cheltuiala prea mare. M-am inscris si eu la forum ca sa pun intrebarea asta, dar confirmarea se face de catre administrator si deci sint in asteptarea ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. si inainte de Tarkovski fu cartea fratilor Strugatki-Picnic la marginea drumului :)

    haidi mai mai repede ca e ciudat sa nu te vad online

    RăspundețiȘtergere
  3. faza cu Zona blog ma depaseste, dar trebuie sa te lovesc la capitolul tiramisu pe anul curent: am papat semi-gelato cu tiramisu au 2 saptamani.. :) eu si cu mine, cele doua nebune care mancau inghetata in frig.. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze ca postez fara legatura cu subiectul, dar recunosc ca-s tare amuzat de calculele pe care le face MunteAlb.

    50 de GB, in ziua de azi si vorbind de spatiu web, e departe de a fi "o nimica toata" (ba chiar, vorbind de provideri din Romania, e o cifra utopica). Cred ca daca am pune pe un server tot ce inseamna blog in limba romana si n-am ocupa spatiul asta (vorbesc serios).

    Totusi, blogurile de pe ag n-aveau cum sa ocupe mai mult de 5 MEGA, asta insemnand de 10240 de ori mai putin decat 50 de giga.

    Ideea ca daca ai un calculator poti stoca o arhiva de bloguri (accesibila din internet) e iarasi amuzanta - pentru un site iti trebuie un server, o legatura de internet rezonabila, un IP propriu si diverse alte chestii. Sa nu comparam mere cu pere, una e PC-ul de acasa alta e un server de web.

    Decizia de a sterge blogurile de pe ag a fost probabil umorala (ca mai toate deciziile de acolo) si aproape sigur nu vei primi raspuns la intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  5. update: am incercat sa intru pe blogul "gazeta de perete" si forumul mi-a cerut username si parola. m-am conectat cu vechiul meu cont si forumul mi-a spus "acest topic nu exista".

    concluzia (daca e sa ma iau dupa putinul pe care il stiu eu despre phpBB) este ca topicul exista, dar ca necesita un cont cu drepturi speciale.

    prin urmare blogurile de pe ag sunt "ascunse" si ar putea fi recuperate si refacute publice, in cazul in care adminul si-ar dori asta.

    dar cred ca asta e rezolvarea dificila. rezolvarea simpla ar fi ca autorii de bloguri de pe ag, in cazul in care doresc ca acestea sa fie din nou vizibile, sa le publice pe blogger sau wordpress. e destul de simplu si e (mult) mai sigur. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Valorile avansate de mine sint la limita superioara pentru ca includ si eventuale atasamente la posturi, ca si una sau doua copii de rezerva pentru forum. Evident ca problema principala nu este spatiul de stocare, 50 GB nu e mare lucru, uite de exemplu aici http://edomenii.ro/static,gazduire-linux,1.htm ai la dispozitie spatiu de stocare nelimitat si trafic nelimitat la numai 10 EUR pe luna. Poate ca nelimitatul e totusi limitat, dar cred ca nu ar fi probleme pentru un spatiu de 50 GB, poate ele ar apare dupa 1-200 GB incolo. Hai sa zicem ca astia supraliciteaza. Atunci mergem la http://www.extra-hosting.ro/index.php?page=webhosting si vedem acolo un pachet de 50 GB stocare + trafic 500 GB la 90 EUR pe luna. Pai eu cred ca blogurile de pe forumul AG puteau cistiga lejer 90 EUR pe luna din publicitate. Asta presupunind ca ar ocupa atita spatiu si ar face atita trafic, ceea ce e greu de crezut. Deci se puteau gazdui in continuare cu bani putini dar nu s-a vrut. Trebuie tinut cont ca de cind sectiunea de bloguri era inchisa nu cred ca mai era foarte vizitata, deci traficul catre acele pagini era in mod sigur minor. Ma bazez pe faptul ca nici blogurile personale bune aflate in activitate nu au in medie mai mult de 100-150 de vizitatori pe zi.

    E posibil sa nu fi fost sterse complet, dar e posibil si ca un administrator sa fi avut boala pe ele si sa le fi ars pentru totdeauna. Evident ca fiecare blogher de acolo ar fi trebuit sa-si salveze insemnarile si sa le puna la Blogger, Wordpress sau Weblog.ro dar ma tem ca majoritatea au uitat de bloguri si le-or fi sters si de pe calculatorul personal.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu e cum zici cu spatiul si hostingul, dar pana la urma nu conteaza.

    Vezi ca au venit vesti bune de pe frontul ag.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am deschis o discutie de dimineata pe forumul AG nou si am aflat ca blogurile au fost ascunse temporar pentru ca unul din ele continea niste injuraturi barbatesti emise mai demult de o forumista-blogherita-ziarista la adresa unui politician local care a amenintat-o ca o da in judecata. Administratoarea forumului a promis rezolvarea situatiei in cursul zilei de azi. Blogurile au revenit, deci s-a gasit solutia potrivita.

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog