miercuri, 6 decembrie 2006

Cu durere in suflet :)

doresc sa va zic ca taaaare n-as mai fi scris nimic in blog, numai asa sa ramina Big zimbindu-mi gales de cum deschid pagina...
Dar doamnelor si domnilor si domnilor copii, :-P, nobles oblij! Ha!

Chiar asa, ca am vrut sa scriu o groaza de citate din Dictatorul si hamacul*, dar asta chiar m-a facut sa-mi las semnul de carte la pagina 214.
Sa-i dam asadar cuvintul lui Pennac.

"E rindul meu sa ma trezesc in miez de noapte.
Trezirea : visezi si, deodata, incepi sa gindesti.
Noaptea trecuta, am visat imaginea a doi ficati care decorau peretele din fund al clasei mele de la scoala comunala din Savigny-sur-Orge : ficatul de alcoolic si cel sanatos. Cu ochii larg deschisi, mi-am amintit ca imaginatia mea de copil asocia turgescentele ficatului cirotic cu un buchet de flori, mai ales ca era frumos colorat, in vreme ce celalalt, cel sanatos, mai degraba tern, n-avea nimic atragator; nu pricepeam de ce trebuia sa te temi de frumusetea aceea in plina expansiune. (Restul scolaritatii mele s-a resimtit de pe urma acestei nedumeriri.)
In noaptea asta, cel care m-a trezit a fost Malcolm Lowry. A baut de douazeci de ori mai mult decit este omeneste posibil in patruzeci si opt de ani de scris si ratacire, iar apoi s-a aruncat de la fereastra. La autopsie i s-a descoperit ficatul intact."

*Daniel Pennac, Dictatorul si hamacul, traducere de Daniel Nicolescu, Polirom 2005, 336 pagini, proza XXI, biblioteca Polirom

2 comentarii:

  1. hmmm... oare e valabil si in cazul fumatului cu plamanii??

    RăspundețiȘtergere
  2. var-miu se lasase de fumat dupa ce-a vazut poze cu plamini de fumator si de nefumator.
    u, chiar am prins ieri la stiri ca in belgia au bagat imagini spuki pe pachetele de tigari, cu cetateni pe moarte pe motiv de cancer pulmonar nebunii. un vis is pachetele alea, va zic.

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog