joi, 14 decembrie 2006

Scriitori romani

M-am nimerit pe un articol din Cotidianul si mi-am amintit ca a fost o leapsa cindva pe blog-uri cu top 5 carti memorabile in literatura romana (parca), pornit de aici.

In ziar e vorba de un top 5 dupa '90.
Un rezumat care se afla la finalul articolului prezinta situatia cam asa : Cartarescu cu Orbitor. Aripa stinga conduce detasat (12 nominalizari), cu 6 urmeaza Jurnalul fericirii, Steinhardt, Jurnalul lui Sebastian, Inchisoarea noastra cea de toate zilele, Ion Ioanid.

Din seria comentati la piciorul articolului de la subsol, un cetatean indignat care stie el mai bine ne spune ca " Daca asa vrem sa intram in cultura europeana,e trist.Caci de intrat vom intra.Insa pe usa din dos sau usa cortului..." (de cite ori ati auzit povestea asta?! Mie una incepe sa-mi iasa pe nas, de asta n-am putut sa nu fiu ironica.)

M-am bucurat mult pentru Cartarescu (e nominalizat (?!) si pentru Levantul), pentru Mihail Sebastian si Nicolae Steinhardt si nu in ultimul rind pentru Jeni Acterian.

Mi-au facut pofta de citit Dulcea mea Doamna/ Eminul meu iubit, corespondenta inedita Mihai Eminescu/ Veronica Micle, Simona Popescu, Exuvii (mi-a fost ciuda acum ca n-am luat-o in vara), Monica Lovinescu (oare cu ce?!) si Ioana Parvulescu cu Intoarcere in Bucurestiul interbelic.
Mi-e dor sa-l citesc pe Eliade.

Topul meu se afla dind click aici.

2 comentarii:

  1. monica lovinescu cu seria de jurnale, care sunt super faine

    RăspundețiȘtergere
  2. pai da, cu memorialistica ei, scriam "oare cu ce" ca era greu de ales cum ar veni:)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog