joi, 26 octombrie 2006

Descoperiri (un fel de Des choses...)

2. Craii de Curtea Veche, Mateiu Caragiale. Atat pentru personaj in sine (mizantrop, pique-assiette, mitoman si irezistibil), cat si pentru Pirgu, Pantazi, Pasadia si evident, Pena Corcodusa. Si mai ales pentru ca inceputul dementzei ("Cu toate că, în ajun chiar, îmi făgăduisem cu jurământ să mă întorc devreme acasă, tocmai atunci mă întorsesem mai târziu: a doua zi spre amiazi.") e exact opusul flamboaiant al pensionarismului proustian ("Longtemps, je me suis couché de bonne heure.").

zice Zaza. Se cheama ca mi-a placut mult mult de tot, de-am trintit-o aici.

Am batut intr-o veselie blog-urile azi, multe mai sint... Starea plingacioasa pe care o am (ma supara ochii (cred) (pete cetoase...)) imi da ghes sa iau o pauza de la monitor. Meritata, de altfel.
E soare. Sint tinara. Vie?

5 comentarii:

  1. himm.. Craii de Curtea Veche.. lectura demuuuuuult tare uitata... :( si din pacate am avut proasta inspiratie ( si de nevoie e drept... ) de a lasa cam toata biblioteca acasa.. :((

    RăspundețiȘtergere
  2. sandy is very,very,very,very.....beautiful,belle

    RăspundețiȘtergere
  3. Surprinsa sa ma vad citata, ma simt asa, cum sa zic, clasica?!? :))

    o sa leg blogu si la buna (re)vedere?

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am bucurat de vizita, Zaza, a fost adica o surpriza, plus ca-s rare cazurile totusi cind cititorii si lasa o urma a trecerii lor.
    E prea plin netul de bloguri (mai faine sau mai putin), ca sa fie sanse serioase sa dai de alea pe gustul tau foarte des.
    O sa-ti scriu sincer, in caz ca te mai intorci pe-aici, ca reactia mea la super de succes blogul Zazei a fost ah cine-o mai fi si Zaza asta? Intimplator am avut timp si ti-am citit din posturi si spun fara inconjur ca mi-au placut. Iar partea citata m-a lovit rau, ca am eu febletea mea pentru inceputul ala proustian, iar despre Craii de Curtea Veche, necitita, am asa, intuitiv, o parere buna, pentru ca o pun alaturi de Saptamina nebunilor, care e o carte de exceptie.
    Asadar, mi-a parut bine de cunostinta si e o onoare (u, ce bine sunaaa!...) ca m-ai trecut in blogroll. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. cum obisnuiesc sa zic, aferim :))

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog