marți, 12 septembrie 2006

Sexul domnului Pennac (pardon!)

"Lasam rabla pe banda a doua, urcam cele doua etaje ale mele de parca sintem fugariti, ne azvirlim pe pat ca-ntr-un ued, ne smulgem hainele ca si cind ar fi cuprinse de flacari, sinii ei imi explodeaza in fata, gura i se inchide peste a mea, gura mea gaseste sarutul palpitant al dorintei ei maore, miinile ne galopeaza in toate directiile, mingiie, framinta, string, penetreaza, picioarele noastra se impletesc, coapsele ne iau prizonieri obrajii, pintecele si bicepsii se intaresc, arcurile patului raspund, ecoul camerei mele tot asa, iar apoi, deodata, superbul cap leonin al lui tanti Julia se iteste din ingramadeala, aureolat de incredibila ei coama, si vocea ei, acum aspra, intreaba :
- Ce ai?
Raspuns :
- Nimic.
N-am nimic. Absolut nimic. Nimic altceva decit o mizerabila molusca retrasa intre cele doua cochilii ale ei. Si care nu vrea sa-si scoata capul. De frica bombelor, imi inchipui. Dar stiu ca ma mir singur. De fapt, camera mea e plina de lume. Burdusita, gata sa crape. De jur-imprejurul culcusului meu stau spectatori in pozitie de drepti. Si ce mai spectatori! O adevarata salba de sandinisti, cubanezi, moisi, satarei, goi pusca sau in uniforma, sute de arbalete ori de kalasnikovuri, aramii ca statuile, aureolati de pulberea gloriei. Ei fut! Si cu miinile pe coapse ne dau onorul, intr-un sir strins, incordat, care mi-o inmoaie pe loc.
- Nimic, iti repet. N-am nimic. Iarta-ma.
Si, cum nu e nimic altceva de facut, fac haz.
- Si-n plus, gasesti ca asta-i nostim?
Te poti amuza tocmai pentru ca asta nu-i nostim. Ii explic acest lucru. Imi cer din nou iertare. Ii spun ca sintem inconjurati de un juriu olimpic si ca niciodata n-am fost dotat pentru concursuri. Ea spune :
- Inteleg.
La rindul ei, imi explica. Aventura noastra nereusita va fi, de altfel, incheierea anchetei privind iubirile primitive si revolutionare pe care trebuie s-o faca pentru urmatorul numar al ziarului Actuel.
- Ah! spun, te cocosezi lucrind la Actuel.
Da, acolo lucreaza.
- Stii, ceea ce a omorit iubirea este cultura iubirii : orice barbat ar fute daca n-ar sti ca si ceilalti barbati fut!
Incerc s-o mingii in timp ce-si dezvolta teoria, dar imi indeparteaza mina. Fara menajamente.
- Da, ceea ce rascoleste creatia sint referintele...
Unde-i Julius? Ma intreb unde-i Julius. Cu siguranta ca-n spatele cuptorului lui Haduch. Viata nenorocita! Bombele iti explodeaza sub buci, o coalitie de indieni si de eroi iti festeleste madularul in plina dorinta, iar ciinele tau favorit se indoapa in restaurantul unde obisnuiesti sa mergi tu. Julius, ticalosule, nu te mai recunosc. De trei ori. Lepadarea Sfintului Petru.
Evident, asta-i momentul ales de usa camerei mele ca sa se deschida larg. Julius. Sigur ca da, e Julius! "
(pp. 71-73, La capcaunii veseli)

din aceeasi editie de la Polirom, cautati in celelalte posturi pentru referinte, multumesc.
Luciat, nu mai stiu ce colectionai tu, daca colectionai, adica faceai topul celor mai proaste scene de sex, sau mai grozave, sau am visat, nu mai stiu, repet.
Mie scena asta, pe linga faptul ca e nereusita, mi se pare foarte reusita. Iar in context e si mai reusita, prin ceea ce urmeaza.
S., fragmentul de mai sus cuprinde doua pagini intregi si un sfert, ca sa-ti dai seama cam cit incape pe-o pagina. Zina carabina e scrisa maruntel rau. :-)

3 comentarii:

  1. scena e chiar scrisa fain.. in rest, ce sa zic... am inteles ca ea e tanti Julia, dar el cine e? :) ca voiam sa spun.. saracul el, saraca tanti Julia.. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Scena e chiar credibilă, iar acel "Iartă-mă" aşa tipic, mergea şi "Îmi pare rău".Ce-mi place de Ben ăsta(el e,nu?), pînă şi numele i se potriveşte :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ben e, da, nu stiu de ce i se potriveste... (adica i se potriveste, dar nu stiu de ce:-d)
    Am citit acum ca e intrebat daca el, Ben Malaussene, se trage din partile Nisei si am reflectat ca as intelege daca i-ar fi rau la malul Senei... na, trebuie sa ma mai documentez pina sa inteleg toate tertipurile astea.
    Ben e adorabil... :"> si Pennac genial. Am zis-o!

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog