marți, 8 mai 2007

Despre grecii moderni:)

Cind am fost pe 1 mai la greci la prinz (la resto adica) ne-am apucat iar sa ne hlizim ca prostii inca de cind ne uitam in ceatsa la meniu si nu prea stiam ce sa comandam. Si ne-am amintit asa de filmul My Big Fat Greek Wedding, care ne-a placut la amindoi si credem amindoi ca se termina cu nunta celor doi, pentru ca ori sintem amnezici in acest caz particular, or am dormit cu gratie pe final la ambele vizionari.
Bun si ne hlizeam noi deci grupa mare amintindu-ne cum ea, grecoaica, il prezinta pe el, americanul, familiei ei de greci din Statele Unite. Si adauga: e vegetarian. Matusa-sa (una din ele, na) se uita foarte intrigata si apoi are o revelatie: A, atunci ii gatesc miel!
Asta e probabil faza noastra preferata din film.

Si ne tot cinta Zorba Grecul (de doua ori chiar) si m-apuc eu sa conversez deci cu P. despre ce greci conteporani sau, fie, si morti, cunoastem noi, adica am auzit de ei, da' adica sa nu fie Sofocle si Pericle, nu din astia. (sper ca i-am nimerit greci)
P.: Cine e prezidentu Greciei?
Vio: Nu cunosc. A, n-avem voie cu Amanatidis si Kyrgiakos (astia joaca la echipa locala de fotbal, da? Locala adica zonala oatevar)
P.: Hm.
Vio: ...
P.: ...
Vio: Aaaaa stiu stiu stiu! Stamatis Spanoudakis!
P.: Nu cunosc.
Vio: Las ca asculti acasa! (Am uitat intre timp) Demis Roussos?
P.: Idem!
Vio: Ah nu, n-are cum, sigur stii gudbai mailav gudbai (aici Vio cinta in restoran si se ride). Ascultam acasa!
P.: Kostas Kavalas!
Vio: ??
P.: E unu de-a avut mare succes in spatiul german (acu lui Vio cind scrie rindurile astea ii scapa daca e un greco-neamts, da gugawikipedeste indata)
Vio: Ah tu da' deci filmu ala cu Zorba Grecul?
P.: Pas (probabil a fost difuzat in paralel cu Terminator, deci slabe sanse de vizionare. De altfel nici Vio nu l-a vazut, da recunoaste sincer ca doarme cu mare drag in general pe filme bune).
Vio: Ah dar deci (asa de oratorica poate fi Vio!!!) am cartea aiiiici! Cum il cheama pe-ala de-a scris-ooooo?????
...
...!!!!!!!! AAAAAAAAAAAA Nikos Kazantzakis!
P.: Aha.
Vio: Da Mikis Theodorakis?
P.: ???
Vio: Are mama disc cu el, tu!
P.: Un fel de Kostas Kavalas inseamna ca!:)
Vio: Se poate. Mmmmm.... Nana Mouskouri!!!!!!!!!!!! O yeah!
P.: A, asta da, da!

Cam atita cultura (???!) contemporana avem in cap. Concluzia a fost ca vrem sa ne cumparam dvd cu filmul ala, ca adica totusi noi cum de nu-l avem pina acum???:D

**
Acum sint in sapaturi dupa Kostas Kavalas ala, ocazie cu care am dat de Vangelis si-am zis a da, sigur ca da, plus inca un Yanni, de care am auzit, dar n-as zice ca am ascultat ceva sau ca mi-a ramas in memoar.

N-am gasit, m-am mai desteptat vag cu Mikis care e compozeru de la Zorba etc. Asa, mai stim o actrita, da ne scapa numele (a, e a doua generatie nascuta in SUA, in familie de greci adica). Da in general sintem la furat. A, vai, plus Nathalie, de a cintat in duet cu Mustafa Sandal:D!
Voi sinteti mai culti?:)

6 comentarii:

  1. evident ca nu, da am fost o vreme cu cultura la zi cu grecii contemporani de la UMF foarte en passant si foarte de departe, dar oricum..ah deci nu-i stiu dupa nume!:)) frumosi bajeti...:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Aristotel Onassis, armator sau in orice caz mare bogatan grec, barbatul de al doilea al lu Jackie Kennedy.

    RăspundețiȘtergere
  3. suzi, da poze ai?

    hiacinto, ihi

    ana, asa-i, ne documentam si noi, incet incet:)

    RăspundețiȘtergere
  4. maria callas, "diva" marea cantareata de opera si "aproape" sotia lui aristotel onassis mare armator.

    RăspundețiȘtergere
  5. maria callas, si ea, mai invatsam:)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog