sâmbătă, 26 mai 2007

Socoteala de-acasa

Cind i-am spus lui Suzi joi ca ma duc sa ma culc, nu glumeam. Doar ca am citit vreun ceas si-apoi m-a lovit constiinta la modul ca citeam si ma tot intrebam in capul meu care aude voci daca chiar nu misc nimic din praful din camera.
Ei, pe la un 17 aproximativ, am descalecat din pat, am pornit radioul, m-am facut foarte comoda in niste bulendre exotice si-am pornit pe deal in jos, sa aduc aspiratorul la locul faptei.
Era Smokie in radio, s-a oprit brusc cind mai aveam de urcat cca patru trepte, am tot asteptat sa zica aia ceva. Pornisem si-o masina de spalat intre timp, adio curent!

Ma uit pe geam la apartamentul de vizavi unde proprietarul inca mai renova nu stiu ce, cobor sa ma uit la tabloul de sigurante (ca vitelusa la poarta noua, ca doar nu stiu sa fac diferenta intre sigurante bune si decedate, sa fim seriosi, adica stiu ca e foarte simplu si atit;) ), il vad pe mester in curte, deschid vag usa si-l intreb de sanatate. Nici el n-are curent si chiar ii trebuia. Mie-mi spui?!?!?
Stam la taclale si tigari in curte vreo jumate de ora, timp in care se preumbla prin sector juma de cartier, aflam ca e picata si strada principala, mai precis magazinele inchid chiar, desi e inca devreme. Inclusiv pravalia mea a fost in bezna, mi-a adus un binevoitor la cunostinta.
Si deodata paf! Se aprinde becul pe hol, masina de spalat reincepe treaba, io zic pa si fug sa profit de cit mai e si inca e lumina!:)
Termin de desprafuit camaruta noastra, imi prepar niste galetuse prin baie cind constat cu o nespusa bucurie ca iar s-a oprit agentul electric. (asa-i zice?)
Ma deranja doar ideea in sine, ca aveam de smotruit manual, fara curent, dar as fi preferat sa-mi gighile radioul in mod placut urechile.
Iaca suna ceololaru!
De la banca sint! Puteti vorbi sau v-am prins intr-un moment nepropic?
Vai e propic de numa, ca n-am curent! Chiar, sunati de la sediu?
Da!
Adica aveti curent?
Da!
(Mama voastra, pardon!)
Na, si-am stabilit sa le fac o vizita sa ma analizeze pe ultimu an si sa-mi mai faca niste planuri sfatuitoru meu personal, la care eu sa-i zic invariabil nu ma intereseaza momental, apoi eu semnez si plec.
Pana doi a tinut putin si apoi nu s-a mai oprit deloc.

Cind a aparut P., l-am pus in tema ce pericol ne paste si ce conspiratie de mare calibru s-a pus la cale, poate nu vedem finala la supermodel, ca moarte de om fac!
P. s-a dus pina la magazin (pe care eu il credeam inchis) si a cumparat niste diverse, afisind un zimbet cam cit televizorul de mare.
;;)?
Ce-i! (eu)
Ia uite ce ti-am aduuuus;;)
A, da, uite aici ce-am citit eu azi dupa-amiaza (inainte de-a ma baga in pat, sa fim intelesi!)

Imi cumparase adica revista de birfe cu vedete, pe care avusesem marea grija si inspiratie s-o achizitionez si eu, normal.

Un comentariu:

  1. ete că şi la alţii se întîmplă, am trecut şi eu prin faza în care cumpărăturile se făceau la dublu, aşa că în frigider se puteau observa lejer 2-3 sortimente dar în dublu exemplar. adică na, fiecare haleşte ce-a cumpărat. de regulă scofeturi, de te puneai să cauţi ceva de mîncare mai concret ioc.

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog