sâmbătă, 26 mai 2007

Chestii cu roti

Telefonul suna, e Kai, a avut de curind o operatie la ambele talpi (?) si e-n scaun cu rotile pentru cca 10 zile. Ne roaga sa-l impingem prin tirg. Spre tirg il aduce taica-su.
Noi tocmai am terminat de papat la greci, masina a tras chiar in fata, iesim, il luam pe Kai in primire, taica-su zice pa si da sa plece. Masina (lui Kai) zice pas. Nici o miscare din partea motorului. Citeva incercari, tot nu si nu.
P. se ofera sa aduca masina lui si sa o tracteze pe grevista.
Apare P., leaga masinile, tatal lui Kai nu prea vrea sa deplaseze masina in starea in care se afla, aproape n-ai cum frina si volanul se invirte foarte greu, in plus nici becurile nu merg, sa semnaleze celorlalti sa fie atenti.
Intre timp apare si-un prieten de-al tatalui (cica nu stiu ce mester de ocazie, care culege motoare de avioane (sincer ma intreb de unde, dar ma intreb doar acu, cind scriu postul asta), le desface, le bibileste si apoi le asambleaza la loc.)
Nenea da si el o cheie, neam, scoate cheia, inchide portiera, inchide masina, noi ne uitam putin cam intrigati, acu daca nici nu se mai deschide, o mai conduce mos craciun, clar. O deschide, o mai inchide o data, o redeschide (!), da sa porneasca motorul si, supriza, masina merge!!!
Kai tocmai ce-si facuse calcule cu cam cit l-ar costa reparatia si cam cit ar dura, acu e rezolvat.
Asta ne-a costat per total cca 45 minutele.

P. pleaca sa duca masina acasa, ne intilnim in fata la gelaterie. Adica Vio il impinge pe Kai la deal, o mare distractie!:) Dupa lupte seculare mai lungi de cinci minute, iaca virful, uite-l si P. la colt cum se uita la noi rinjind si tragind din pipa.
Ce ticalos!:)

Apoi am stat frumos la o masa si-am baut vin si caipirinha si ca niste nesimtiti ce sintem am facut tot timpul misto de Kai, care parcase la capul mesei, comentind cu restul de cunoscuti care au trecut pe acolo toata seara ca nu stim cine e nenea asta, i-am dat bani si tot nu pleaca de la masa noastra.
Apoi Kai s-a dus acasa pe jos, ca n-a avut chef sa astepte autobuzul (pe jos, adica pe rotile lui). A ajuns cu bine, ca am vorbit la telefon dupa aia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Submit Your Blog