miercuri, 12 septembrie 2007

Room with a view (cu final fonetic pentru Gramo si adormit Mitzura) (puteti evita cit mai e timp)

Aseara pe cind in chiupteor se preparau niste piinici ca un fel de pizza pe care le-am descoperit de curind si imi cautam cu infrigurare ceva de lucru pentru ultimele minutele, caci salivam asteptindu-le, am auzit o piesa la radio care-mi place de cind mai stiu (ma rog) si normal habar n-am cine-o cinta si cum o cheama.
Daaar mi-am adus aminte dimineata si-am cautat-o pe saitu postului de radio si-am gasit apoi pe iutub, which is great. Precizez ca repet intr-un fel ca-mi place la nebunie bucata si multe piese din perioada aia si uneori si lacramez (keep the secret!) si este ca e destul de fermecator cintaretu'?



La capitolul noutati avem asa:
(1) masina de spalat functionala (in bucatarie) (io nu-nteleg de ce unii oameni se incapatineaza sa fie fideli unei anumite culori! Ma referez la P., care mai nou nu poarta decit nadragi crem, care e foarte frumos, nu ma derenjaza, daaar! nu stiu cum face, de parca ar avea citiva anisori, ii pateaza mereu cu diverse supstante* (sorry, Gramo:) ) care ma pun pe mine in dificultate si la fel pe produsul Vanish! Cred c-o sa-i cumpar niste pantalonasi cu model camuflat, ca tot imi plac mie si-i string restul, iac-asa! Pai nu?!)
(2) raftul de cd-uri in baie (cred ca cine m-aude zice ca-s mai dusa cu sorcova decit in realitate!) in care am pus cosmeticale!!
(3) oglinda in baie pe perete (aveam una in cabina de dus, dar na) (care e vag strimba, dar e mai bine decit fara si in plus acopera niste cabluri de la lumina, pe care nu le folosim, oh yeah!)
(4) am uitat. sau poate voiam sa scriu ca azi e anuntat netul si sint foarte pe jar daca vin sau ba!! Ca-s deosebit de seriosi, doar stim din episodul din ianuarie.
(5) am vazut o bucata de film super fain aseara, poate scriu ceva. Vorba lui P. cu "vechea arta de la Hollywood" (habar n-am daca e de la holiud, da vedem imediat).
Super post am scris...

*acu mi-a picat, ca pun uneori p in loc de b si e o chestie din fonetica, nu inlocuirea, dar oricum sint ele niste perechi. adica sensipil venit din sensibil are o vaga explicatie, in schimb cred ca la a epzista e de amoru artei, sa ma ierte Monica:)
Perechile sau grupurile alea de foneme mi s-au parut foarte interesante prin facultate si le-am remarcat aplicabilitatea (???) practica (?!) si la nemti. Doua exemple am acum (as zice ca pe primul l-am mai scris...) : pe germana la tejghea de bar ii zice Tresen, de pronuntat de lene spun toti [dreza~n]. Pe proprietarul nostru il cheama Contric, i se spune [condrici] (am uitat cum se desenau chestiile astea in paranteze patrate, cer pardonul!!!). La "tu" se spune "Du", chestie pe care eu o pot pronunta individual, dar nu in legatura cu un verb, unde trec direct la tu-ul romanesc, anume Hast [tu] Zeit? (ai timp?)
Mi se pare comod sa spui hast tu si nu hast du si mai mereu Du asta vine in intrebare dupa verb, care verb are desinenta (??) -st pentru pers. a 2a singular, deci varza. A, am facut o mica proba acum si de fapt maninc t-ul din finalul verbului si de aia e izi: has-tu:D!

Ca sa schimb perechea, v-am zis ca P. zice Jean Connery:D:D:D? Dar scrie Sean:))

4 comentarii:

  1. Tu ai cumva onyx.tv sau e numa' clipul de pe youtube? Drăguţ cîntăreţ ;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. n-am vazut sa am onyx.tv, am alte posturi muzicale, dar nu ma omor dupa ele:)
    sursa mea e internetul:">

    RăspundețiȘtergere
  3. gata, te-am prins: asculti muzica cizi si perorezi despre labiale! :)

    anyway, daca e vb de perechi de consoane dintre care una e surda (p, t, c) si cealalta sonora (b, d, g), e interesant, fiindca pana acum imi inchipuiam (nu stiu de ce) ca e mai usor de pronuntat sonora, nu surda; acum am descoperit ca e invers; hmmm,... era suficient sa verific :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Epzistatul l-am luat de aici din Bucuresti: de pe strada, din piata...l-am luat si gata! Nu e al meu decat seara, pe bloguri, cand am pofta de ras si mi s=a parut ca merge cu sensipilitatea:)
    ar fi un dezastru sa il duc la job:)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog