miercuri, 25 iulie 2007

Sa fim oameni

Nu e vorba de cum se infuria in liceu profesoara de chimie si ne spunea Eu am fost doooaaamna cu voi (ne punea din aer 9 si 10 (parca)) si noi ne hlizeam in soapta si raspundeam ca am fost si noi domnisoare cu ea...

Am primit in posta un pliant cu sa mergem sa donam singe! Si cum era intr-o zi de miercuri, cind am liber, si ma simteam bine, iaca m-am dus.
Era cald afara, dar nu canicular, mincasem cereale cu lapte dimineata si o salata la prinz, bausem destula apa, eram perfecta si minunata.
Am completat eu toate alea (la spital se desfasura actiunea) cum ca-s de acord, ca nu m-am razgindit, ca stiu ca sint riscuri (sa se infecteze locul etc.) si m-am dus la controlul medical. Mi-a luat tanti tensiunea si mi-a zis ca e mica si ca daca doresc musai sa donez, sa mai beau macar juma de litru, daca nu un litru de lichide. Si m-a trimis sa ma caute de hemoglobina parca (ei acu sa ma scuzati daca n-am retinut intocmai termenii medicali!) (si de cultura generala pe care n-o posed, neprezentindu-ma pina acum la Vrei sa mii milionar (in euro, bai!)?).
Nenea mi-a facut o intepatura in dejtu mijlociu la stinga (a durut vag) si in secunda doi mi-a zis poti, daca doresti!
M-am dus intins si-am turnat pe git apa si un ceai din ala icetea (nu era rece totusi), m-am mai uitat la oamenii care veneau de la donat, apoi mi-am adunat toate ramasitele de curaj si m-am intins pe un pat si a venit o asistenta la mine, mi-a luat cutia de-o primisem si pe care erau trecute datele si un ecuson maaaare cu LA PRIMA DONARE!, adica sa stie toti cu cine au de-a face!
A fost foarte foarte draguta cu mine, mina usoara cred ca se cheama a avut, mi-a zis hai ca uite iti fac o intepatura si aia e si o sa dureze cam 10 minute. Daca te simti vag aiurea, spui urgent.
Precizez cu mina pe inima (asta inseamna ca nu mint, parca, in fine, asta vreau sa insinuez) ca in afara faptului ca imi amortise vag bratul si i-am comunicat aspectul si mi-a desfacut un pic cureaua aia care sta deasupra locului de unde se ia singe (pare rau, nu cunosc alte cuvinte!), n-am simtit nimic, nici n-am ametit nici nimicuta si cind am fost gata trecusera 11 minute jumate, eram usurata de juma de kil si nici nu-mi dadusem seama!
11 minute jumate par o eternitate, dar nu e asa, va comunica eroina aici de fata!
Pentru ca actiunea a fost amenajata la cantina si erau ca la 10 paturi puse fata-n fata, fara perdele, si vedeai tot ce misca si iti distragea atentia, daca era ceva de distras.

Si-apoi am stat 5 minutele intinsa, 5 in fund, apoi am decolat, am halit (ciocolataaaa, cirnat de nu stiu care, prajituraaaa si suc) si-am venit acasa. N-am avut voie sa fac activitati fizice deosebite doua ore si sa evit si in urmatoarele 12 ore. Si urmeaza sa am grija sa servesc fier (in alimentatie).

A fost un sentiment foarte foarte misto si poate o sa repet chestiunea (femeile au voie sa doneze singe de 4 ori pe an, barbatii de 6, parca).
:>
Simtiti-va liberi sa-mi urmati exemplul! (traducere din engleza!)

LE: Cind mincam la cantina (moca a fost, da) am vazut ca toata lumea isi misca bratul cu bandajul degajat, asa ca am mai fost o tura la asistenta, mi l-a taiat (bandajul) si mi-a pus altul mai lejer.
Inainte de-a ma culca l-am scos si aveam doar un semnisor mic de la ac. Nu s-a invinetit, nu nimic.
In schimb nu stiu cu ce ocazie mi-am trintit o vinataie splendida intre cot si incheietura (nu stiu cum le cheama!:O) si aratam de parca ma bate barbatul. Sint foarte fericita ca am scapat de ea.

3 comentarii:

  1. foarte buna pretzizarea cu fierul care musai in alimentatie trebuie introdus cu insistenta dupa donare...nu de alta, dar deja vizualizam piroane...

    vanataie faci cand nu presezi bine pe bandaj dupa ce scoate acul

    sunt mandra de tine, donatoare-o!

    RăspundețiȘtergere
  2. deci bravo, io nu credeam sa te primeasca sa donezi, pe motiv ca n-ai destule kilograme (nuj daca se vrea un compliment au ba)

    evident ca nu ma pot abtine sa precizez ca numele "curelei aleia care sta deasupra locului de unde se ia sange" e "garou" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. monica, hihi!
    da, asa e, cu presatul, am apasat cu insistenta!
    mersi:">

    marinel, ai voie daca ai peste 50 de kile. si am...:D
    a in fine, de garou stiam, mi s-a parut oricum super defectuasa exprimarea, da am lasat-o asa.:D

    voluntari?:D

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog