vineri, 7 decembrie 2007

Porcul de Crăciun

Mă refer adicătelea la prima de Crăciun din Germania, pe care impropriu o numesc porc, pentru că o să vedeţi voi.
Io lucrez aici de vreo mmm patru Crăciunuri şi n-am pupat nicio primă, de cînd mă ştiu. Adică ba da, pardon că minţeam, anu trecut mi-a dat tanti unde lucram la negru o mică atenţie care a fost foarte bine primită.

Jobul anterior la care-am lucrat cu contract m-a ţinut vreo trei ani, pînă m-a dat şefu afară într-un exces de zel şi eu mi-am zis că ceva mai bun nu mi se putea întîmpla, că-mi tot dădeam demisia în gînd de cel puţin un an, dar în fapt mă trezeam că ei lasă, dac-am trecut de ziua de azi, poate mîine o să fie mai bine, din ăstea. Apoi şefului i-a părut deosebit de rău şi m-a sunat să mă întooorc şi i-am zis ia să văd ce-mi oferi şi nu mi-a oferit ce dorea coraszonu meu, aşa că aşa a rămas.
Acolo am lucrat de prin august. Mi-am dat demisia în novembre pentru cioara grasă de pe gard, m-am întors în ianuarie şi la Crăciun nema primă.
Păi de ce, nenicule?! A, păi că tre să fii de un an la firmă cînd vine porcu. Aha...
Cine a luat prima?
Şeful, şefele, doi bucătari şi o domniţă care era de vreo opt anişori acolo. Religia? Musulmană. Adică nici Crăciun n-au, nici porc nu mănîncă, nici, normal, gura nu le miroase. Io, ortodoxă, nema.
Al doilea Crăciun, nema primă pentru Vio. Oaaaaai?
A, păi ţi-ai schimbat contractul şi adio.
Aha.....................

Jobul nou. Am început în septembrie. Clar că în decembrie era prea devreme să pup ceva. Na bun.
Anul ăsta mă calificam surprinzător, dar dat fiind că în vară se tăiase prima de concediu, lumea credea că în iarnă va fi idem. Doar că a venit vestea bună! Conducerea îi susţine pe angajaţi şi dă porcu, dar doar celor care au luat şi anul trecut. Ooooo, mersi mult!
În continuare, dintre cei care au luat, au început să curgă concedierile. Că nu ştiu cine ne-a cumpărat şi ne prevăd oricum tuturor un viitor deosebit de luminos (cînd e soare afară).

La noua distribuire m-am ales cu o zi de muncă mai puţin pe săptămînă, adică şi cu $$$ mai supţiri. Pe 17 cică aflăm cu toţii dacă ni se prelungesc contractele sau dacă papa.
Presimt un Crăciun fabuloz, ceea ce vă doresc şi vouă, doar că la propriu. :)

3 comentarii:

Submit Your Blog