marți, 30 octombrie 2007

Does anybody here remember Vera Lynn?

Mama a dat tonul.

V-am mai zis de colega mea Vera, care m-a luat deoparte să-mi explice că eu port des roşu. Azi am avut treabă cu ea şi-am mai trăncănit una-alta. Şi cînd număram eu ceva şi mă concentram, mi-am dat seama că cel mai sigur fac treaba asta pe româneşte, anume zic cu glas tare numerele în limba mea maternală şi în timp ce performam aceasta operaţiune complicată rău, m-am întrebat dacă şi Vera face acelaşi lucru în... italiană? Vera Solina, nume italian, clar!
- Sînteţi italiancă?
- Nu.
- :-sssss!
- Da' acu tre' să ghiciţi!
- Mpf! (De ce oare am crezut eu mereu că tanti asta e italiancăăăăăă?!) Rusoaică? (Veruşca!)
- Nu, şi nici Polonia. Dar Europa de Est.
- ... (cine m-a pus cine m-a puuus?!) Bulgaria!????
- Nu, dar dacă nu mă înşel, avem graniţă cu Bulgaria...
- Slovenia? Oricum o fostă republică iugoslavă!
- Daaaa, dar care! N-aveţi voie să greşiţi, că mă jigniiiiţi!!
- (Mamaaaaa!) Serbiacroaţiamuntenegru! am zis eu dintr-o suflare.
- Vaaaaaaaaaaaaaaai! Mă vedeţi pe mine teroristăăăă?
- ??????????????????!!!
- Serbii care-au început războiul, nenorociţii ăia, sînt mai rău ca naziştii! Să n-aud de eeeei!
- Deci din Croaţia.
- Da, frumoasă ţară!
- Da, da, aveţi staţiunea Pula! (:D)
- Şi Split, şi Dubrovnik (parcă) şi insuleleeeee... Sînteţi cumva de partea sîrbilor???
- ?!?! Nu-s de partea nimănui...
- Nenorociţii ăia, cîte crime au făcuuut...
- Na, a fost război, şi-apoi nu cred că au fost chiar toţi pentru...
- Doamna Vio, n-aveţi idee, oameni simpli s-au omorît cu cuţite, nenorociţii...! N-am să uit niciodată!
- Proprietarul casei unde stau eu e croat şi n-are nicio problemă cu sîrbii.
- Pentru că n-a avut nimic de-a face cu răzb...
- Şi a luptat în război şi i-a murit frate-su în braţe, am scos eu cartea din mînecă.
- Eu nu-i înţeleg! Da' păreţi aşa că-i simpatizaţi pe sîrbi!
- N-aş zice, da' am o prietenă sîrboaică (biata Diana!)...
- Aha, am simţit eu!
- Da' săraca n-are decît o bunică bătrînă la Dunăre (şi mai şi vorbeşte româneşte!)...
- Am ştiut eu, nenorociţii!

Noroc că era 3 juma şi-am plecat acasă, că mă lansam în cine ştie ce. Plus că-s felis că nu-s sîrboaică, nici n-am idee dacă românii au încălcat embargoul şi dacă da, pe cine au ajutat...

În '99 eram cu bursa tot în Germanica şi în cămin la acelaşi etaj cu mine era o Karina dintr-o fostă republică iugoslavă, oricum mă interesa politica şi atunci cam ca şi-acuma (pardon). Da' mi-aduc aminte că ne-am întîlnit o dată la lift şi s-a uitat foartefoarte urît la mine, ca şi cum făcusem io personal cine ştie ce mîrşăvie împotriva poporului ei...

Pe drum spre casă mi-am cîntat un mare şlagăr de la Pink Floyd, anume ăla din titlul postului. Mă gîndeam că Vera e un nume mişto. Şi Nina, ză best. Cu asta am cam epuizat cunoştinţele şi preferinţele mele în materie!
Ei, şi-acu' am gugălit foarte vag, Vera Lynn este aici! E drept că pe vremea cînd respiram prin urechi (:P) şi doar PF, creieraşul meu mă ajuta cel mult să-mi culeg versurile de pe net, nu să şi aflu cine şi ce e cu diverse chestiuni prezentate pe-acolo. Pliz să ridice două degeţele cine o cunoştea deja pe Vera, să-mi mai torn o tonă de cenuşă în freză.
Acu' versurile memorabile:

Vera (Waters) 1:38

Does anybody here remember Vera Lynn?
Remember how she said that
We would meet again
Some sunny day?
Vera! Vera!
What has become of you?
Does anybody else here
Feel the way I do?

Cer pardon c-am fost mută atîta timp, da' n-am simţit-o de niciun color să scriu ceva. M-am tot gîndit să scriu cu un post cu n-am chef, da' iaca se pare că am depăşit momentul.
A, despre ce ziceam la început, a scris mama azi.

joi, 18 octombrie 2007

Iar recomandări, mişto, pe parola mea!

N-are sens să nu dau mai departe, cînd merită, părerea mea!
Avem aşa:
un clip bestial la Monica despre un gimnast, enjoy!!
un altul despre un fenomen deosebit, la Gramo, 24 de carate:D
numărul 3 e de la andreanum, filmuleţul e aici!

Am citit Poveste de toamnă de Mircea Ciobanu, abia acum am dat de el în antologie (deci da, e alfabetică... aşa de departe am ajuns), o recomand fierbinte, doar că nu e pe net, cred:). Două citate:
"De ce cînd vorbeşti mult eşti crezut chiar şi cînd minţi, în vreme ce tăcerea e luată drept asprime şi sărăcie de suflet?" (pag. 174)
"(...) e cu putinţă să nu te mai gîndeşti niciodată la o făptură omenească şi asta să nu semene cu a o fi omorît înlăuntrul tău, iar felul acesta de moarte să nu schimbe nimic nici în tine însuţi, nici în înfăţişarea lumii?" (pag. 176)

E o poveste fantastică foarte foarte faină. ;)

miercuri, 17 octombrie 2007

Big drama & dilemmmma

Am făcut mîncare, anume o supă după o reţetă a la Suzi (via msn) şi prima chestie cu poze de aici, la care mi-au curs balele nasol de tot miercurea trecută, de m-am pus la treabă.
Poanta e că azi am luat carnea (pui şi porc), de la acelaşi magazin ca şi prima dată, pînă m-am mocăit eu cu cartofii şi cu bocitul cepei a durat un moment şi m-am trezit la pregătitul porcului că din roziul apetisant (hihi) al cărnii rezultă un griuliu închis care nu m-a mai încălzit deloc, am luat cele patru bucăţi şi le-am făcut vînt în găletuşa de gunoi, de undeee, ca o mare doamnă (daţi-mi voie daţi-mi voie) le-am extras cu mare drag (erau în plasticul original) şi le-am dus înapoi, domniţa vînzătoare mi-a zis că vai se prezintă perfect normal (şi-a ridicat vag tonul, la care am apostrofat-o deosebit de prompt), e mai închisă la culoare dedesubt pentru că n-a avut aer! Ai lasă-mă, da' aia de săptămîna trecută o fi respirat, mititica?
În fine mi-a dat paralele înapoi (cum aruncam eu bănişorii la pubelă, vai!) şi cum afară ploua frumos, am intrat la bibliotecă; fiind cu mhh portofelul şi cardurile, permisele alea alea acasă, am putut doar să casc gura (m-am uitat aşa ffff. vag după cartea aia de la bookcrossing...), biblioteca de fapt a fost renovată şi eu n-am mai fost în alte departamente în afară de ăla de dividiuri de o sută şiii ceva de ani, aşa că a fost foarte frumos şi instructiv, am găsit nişte Terry Pratchett pe care nu le are P. şi le va citi în concediu, ce de treabă sînt!, o groază de Isaac Bashevis Singer, cît să-mi bag gheruţa-n gît...
Am trecut pe la gelaterie şi-am achiziţionat de toţi banii! Trei cupe de îngheţată şi doua tiramisu. Pe primele le-am rezolvat şi acum sînt în blocaj la ultimele!!!!!!!!!!
Supa e rezolvată, felu' doi s-a blocat şi n-o simt s-o dreg acu', poate după ce mă uit la două seriale, presimt... Plus să mă spăl pe cap!
:SSSSSSSSSSS

Vio spală bani

Cît pe ce.
Am primit o ofertă de job (forward pe mail) care m-a atras teribil. Trebuia să lucru de acasă, să le am cu internet bankingu (care le am), să am telefon, să ştiu să folosesc un program de e-mail. Ah, fleor a lorei!
Urma să primesc nişte bani, să-i scot din cont, să-i trimit cu uestărn iunion şi mă plăteau spectaculos, undeva la 400 de euroi pe săptămînă pentru cîteva tranzacţii.
M-am dus la bancă avînd la mine toate datele pe care mi le-a trimis firma aia. I le-am pus sub nas consilierului meu bancar şi destul de repede mi-a prezentat şi el două documente, cu "bani negri" şi tot tacîmul.
Aşa că m-am lăsat păgubaşă, nu de alta, da' mai bine sărac, decît sărac şi la închisoare, m-am gîndit eu...

În plus, un suflet generos cred că a vrut să-mi penetreze contul de mail luni seara, cînd stăteam vajnică în fotoliu şi mă benoclam la ching ov cuins. M-am trezit a doua zi cu două avertizări pe un alt cont, cum că încerc în disperare să-mi recuperez parola. Ah, da? Şi eu de ce nu ştiam?
Am vrut să-i urez persoanei respective, din toată inima, un sincer, cald şi generos MUIE (dar m-am apţinut, fiind o mare doamnă!). Aş, mă-ndoi că cineva chiar a tastat contul lui greşit şi de aia nu-i intra parola şi nimerise contul meu, daaar... aşa să fie.

La final, venind de la bancă şi cumpărături (mai noooou, miercurea am zi de gătit!), am ieşit de la lotto şi, cînd să fac stînga, Nebunul (N.). N-aveam niciun chef să trec pe lîngă el, aşa că m-am hotărît să fac un ocol... M-am întîlnit cu o colegă, care-l ştie şi ea pe N., i-am zis ce fericită sînt şi m-am întors vag, să văd dacă e în spate. Nu era.
Mi-am zis o firaitusăfii, dacă îmi ieşi în cale acu' pe drumul ocolit, nu răspund de mine. Mă gîndeam la o scuipătură foarte de damă pe jos sau un sictir în limba mamei lui... A avut noroc că n-a apărut.
Sînt ZEN!!! (Avea cineva dubii?!)

Hei!

Ia uitaţi aici ce pisică!!!

marți, 16 octombrie 2007

"Un prieten pentru sufletul tău"

Abia acum am citit asta la Gramo, daţi şi voi sfoară-n ţară, o idee super faină: cei care sînt în Bucureşti îşi pot alege un animăluţ în fiecare sîmbătă în Parcul Obor (între orele 12 şi 18). Vă trebuie doar cartea de identitate şi o copie a ei ca să puteţi adopta.
Măcar de curiozitate şi tot aş merge...
Aici e site-ul oficial şi sînt multe poze adorabile:)
Alma, fă şi tu oleacă de reclamă, nu fi:D!

luni, 15 octombrie 2007

Doris

Lessing a luat Nobelul literar anul ăsta. E drept că ştirea e deja de pe 11 octombrie şi s-a scris ceva pe bloguri în ultimul timp, n-am apucat să citesc tot, scuze, dar acum dimineaţă m-am uitat scurt la teroristă şi la whitenoise, nu era nicio ştire de genul ăsta, aşa că m-am gîndit că or mai fi fost şi alţii care-or dormit ca mine zilele astea. Pardon, mă uitasem la whitenoise fix la ultimele două însemnări, a treia era cu Nobelul, deci zisese ea. Nu-i nimic.
Pun şi eu link din wikipedia, foarte interesant şi accesibil scris:D.
Alors, felicitări doamnei Doris!

LE: anti a scris despre. Si storyteller. (unde am găsit şi link-ul ăsta foarte mişto!)
LLE:)
Încă două recomandări, fără legătură cu subiectul, dar aşa, pentru că am frunzărit google reader-ul. Matrioshca şi un post foarte decent scris de Zeffy.

duminică, 14 octombrie 2007

Cartea de la bookcrossing (jpegi)

Asta am văzut prima dată:



Coperta 2:



BCIDu:



Site-ul german:



Cotorul (parcă aşa se chema!!!):



Nişte instrucţiuni:



Coperta 4:



Coperta 4 şi site-ul .com:



coperta 1 şi învelitoarea-avertisment trasă la imprimantă:



coperta 2 cu logo-ul (care e şi pe cotor, doar că nu l-am prins întreg):



Iaca aşa ajung la etatea mea să m-apuc de citit cărţi de fantasy. :D Hm, mai sînt 21 de cărţi "eliberate" numai în Ikea. Şi una e la noi la bibliotecă. Super loc de ascuns cărţi, pe bune...

PS Ştie cineva cîte grade au fost ieri seară la Constanţa la meciul România - Olanda? Mersi. Am adormit amîndoi pe canapea la Irlanda - Germania, apoi l-am întrebat pe P. într-o scurtă trezie cum s-a terminat, mi-a zis că şi România, şi Germania au bătut cu 1-0. Hihi, la noi a fost aşa, la nemţi s-a terminat la zerozero. Luzării! :D
Pardoooon:O!

Poze cu mine mîncînd mămăligă şi Dharma în plovăraş!

Aşadar P. a învăţat să facă mămăligă. A făcut deja de vreo trei ori (a doua tură a afumat-o bine, că o terminase şi-o lăsase pe plita clocotită şi se benocla în tv). Eu m-am spălat în freză şi mă uscam la soare. Btw, ieri la Ikea am descoperit un nu ştiu ce produs care se cheamă SOARE, mă rog, cu accent pe e, dar mai contează? Profit de ocazie ca să-i fac un mic ticing lui P. uite la Sonne se zice pe româneşte soare, cum scrie acolo. Repetă el foarte harnic după care la testul de juma de oră îmi trînteşte
la soare se zice luna!
?!??!!!
Cartea am găsit-o ieri la ikea într-un frigider! Într-o bucătărie care ne-a plăcut nouă şi ne-am uitat în toate cotloanele, am deschis frigiderul, l-am închis, mi-am zis haha ce dizainări haioşi, or fi pus vreo carte de bucate acolo, dar cam stupid sincer! L-am mai deschis o tură şi-am leşinat de fericire!!!
Apoi ne-am luat o garderobă şi cînd am ajuns acasă îi lipseau şuruburile, ne-am mai dus o dată, le-am luat (lipseau din pachet), am ajuns acasă iar, au sunat turcii că şi-au găsit canapea şi dacă îi ajutăm şi i-am ajutat (aventuri, cu un corp cocoţat pe-o maşină şi împins în casă pe geam... nu am poze, sorry), apoi ne-au dat nouă canapeaua lor cea veche (pe care am dormit deja de două ori!) şi avem şi aspirator. Încă virginal.
Se zvoneşte că vară-mea e gravidă, care înseamnă cică să mă pregătesc de botez, care iar înseamnă că dacă e, nu mai vin grecii la nuntă, adică noi ne ducem, între 9 şi 20 noiembrie sîntem în Iaşi, ne-au venit şi biletele. Mi-e foame. Bag pozele, că orcum crec-aţi scrollat (pardon MunteleAlb), da' o las aşa pentru posteritate!











Rick Wakeman

Cînd eram eu copil la mama:), Minolta, vecina mea de la parterul blocului vecin, mi-a împrumutat o casetă cu nenea din titlu, mi l-a recomandat cu mare căldură, că pe mine nu mă interesau numele ăstea ciudate de care nu mai auzisem. (N-am ştiut pînă acu' că are o istorie aşa de plină cu băieţii de la Yes, nici că ei îs vegetarieni.) Casetă, da, că întîmplarea se petrece în mileniul trecut!!! OMD*! Ea o avea ori de la Alina am uitat cum, din Info, care plecase în Israel, or de la cealaltă prietenă din Japonia.
Ei, şi-am făcut o mare mare pasiune pentru Rick, pe care nu l-am mai ascultat de-o grămăzimea de timp, dar cred eu că e mai bine aşa, că am mai avut pasiuni pe care le-am rulat de mii de ori (nu cred că exagerez), pînă li s-a destrămat parfumul şi-apoi n-au mai prea fost bune de nimic.
Am impresia că în perioada aia mi-am făcut eu aşa zisa educaţie muzicală şi nu regret, aşa am în amintire, că cele mai mişto bucăţi cu care mi-au făcut timpanele (?) cunoştinţă vreodată datează de atunci. Na, or fi doar distanţa în timp şi romantismul...
Orişicîtuşi :D, albumul e aici (adică ce conţine:

1.Arthur
2.Lady Of The Lake
3.Guinevere
4.Sir Lancelot And The Black Knight
5.Merlin The Magician
6.Sir Galahad
7.The Last Battle)

Oleacă de Yes bonus. Aidi băi, să ne mai aducem aminte şi de ei! PS Am auzit un zvon c-o să fie un concert led zep la nişte preţuri total gastronomice! (io zic pe bune acu). Zvonu e încă neverificat.

*da' spaniolii n-au voie sau ce?!

Iaca aici este mai mult Rick, da' trebuie cu search. De la Liviu pontul.

sâmbătă, 13 octombrie 2007

Iuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhuuuuuuuuuuu!!!

Am găsit o carte de la bookcrossing.com, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!! Revin acuşica cu detalii, acu mă duc să mă joc la lotto! Tadaaaaaaaaam!!!! Tadadadaaaaaam:>>>>>>!!!!!

marți, 9 octombrie 2007

Din dragoste (laiv de pe ym)

Hai că de-astea n-am pus de secole, dacă oi fi pus fodată!



luana BB: deci pe teveu la emisiunea din dragoste ie vb de o prostituata de 17 ani maritata cu un domn de numai 80 de ani
luana BB: ei se tiganesc ca ea l-o inselat cu nashu'
luana BB: este un deliciu de emisiune
vio: :))
luana BB: soro ce povesteste eeeeeel
luana BB: ca- mi place s-o spal, sa-i tund paru' pubian
luana BB: si ea ii zice:
luana BB: bai zabalosule
luana BB: its phoot o labaaaaaaaa
luana BB: deci trebuia inregistrata
vio: pe buneeee? aşa zice? ahahaha
luana BB: daaaaaaaaaaaaa
luana BB: are 1.44 inaltime
vio: şi mircea? ce face mircea?
vio: haha
luana BB: sh nenea mircea ii zice
luana BB: calmeaza-te bre
vio: tot la bre a rămas?
luana BB: ca vrea omu' asta sa-ti faca o dec;aratie de dragoste
luana BB: cu breeee daaaaa
luana BB: te phoot in gura sh pe tine sh pe bosorooog))
vio: oaaaat?)))))
luana BB: daaaaa
vio: nu te creeeed
vio: n-are cuuuum
luana BB: juma de buletin da' vb ca prostituatele nah
luana BB: poi pun aia beeeeep peste phoot
vio: ah tu io crecă-s invenţii
luana BB: ca nu-i live emisiunea
vio: ah tu mare noroc
luana BB: dar e veselie maaaare
vio: şi naşu e fermecăteor?
luana BB: inca n-o aparut in scena
luana BB: da' cica-i tinerel
vio: vai sper să îl dea!!!
luana BB: pe la fro 70 de ani)
vio: ca la un loooool la asta mă gîndeam şi eu)
vio: da moşu e bogaaat?
luana BB: ii zice sotu': imi doresc sa mor in bratele tale
vio: acum!
luana BB: la care ea: pleaca mortaciuneeeeo
luana BB: :))
vio: vaaaaai
luana BB: are bani pe el si o iubeste sincer
vio: mi se pare şi normal
vio: ei 3 e în păr în studio?
luana BB: nu soro
vio: a
luana BB: e emisiune inregistrata
vio: da
vio: da e ei 3?
luana BB: badea fata sotu
vio: :D
vio: se zice badea duamna domnu!!
luana BB: el i-o luat fetii o tigara din pachet
vio: badea?
luana BB: nu sotu
vio: fumător la 80, not bad
luana BB: cum sa-l iubesc dom'ne pe nasu
luana BB: ca am, 17 ani
luana BB: nu se mai duc maine la divort
luana BB: ci chiar in seara asta
vio: ????
luana BB: doamne fereeeeeeeee))
vio: nu i-a împăcaaaaat????
luana BB: nuuuuuuuuuu
luana BB: dar a incercat, deaaa?
vio: ah tu
vio: brb
luana BB: da curat ghinion
vio: ah tu mare dramăâ
vio: este că-m dai voe să postez în blog această relatare laiv?
vio:
luana BB: da' de ce scriets cu ăîşţâ_
vio: nu mai putem de jmekeră!!!
luana BB: ah ma scuzats
vio: este că-m dai voe să postez în blog această relatare laiv?
BUZZ!!!
luana BB: da' pune-o soro
luana BB: veseleste-te
vio: mersii

Educaţia sexuală

Nu ştiu ce mi-a venit să-l întreb pe P. aseară cum a aflat el de sex, adică dacă ai lui i-au luat de-o parte (sau într-un cuvînt??) pe el şi pe soră-sa şi le-or zis băi, ăsta este un prezervativ.
P. nu-şi aminteşte să fi avut astfel de discuţii în familie, că oricum au avut la ora de biologie într-a şasea.
Adică voi de la doişpe ani deja ştiaaaaţi??? Sau poate chiar mai devreme?
Păi da, că pubertatea, alea alea, i-au separat pe sexe, fetele au aflat de menstruaţie şi în fine.
Bine, da' tu erai naiv-naiv?
Da, credeam că bordel e un fel de mîncare italienesc cu paste.

I hate you so much right now!

Acu cîteva săptămîni P. a plecat într-o vineri la muncă şi urma să se întoarcă a doua zi cîndva. Firma lor (ca multe altele presupun) organizează din cînd în cînd cîte-o ieşire, unde fac diverse activităţi (gen jocuri şi concursuri) ş-apoi beau.
Era deci prin septembrie, aş putea să-mi aduc aminte data exactă, dar am vaga impresie că o grijă aveţi şi vă-nţeleg. Se ştia cu ceva timp înainte că le trebuie în vinerea respectivă haine de ploaie, ţoale călduroase, saci de dormit, din astea. Noaptea e friguţ (ce mai, e cancer acu), urmau să doarmă în corturi, aventuros.
L-am echipat de dimineaţă ca o mamă grijulie, i-am băgat şi ursul-albină în geantă (nu mă pot abţine!*) şi dus a fost. Pe la o bucată mi-a trimis un sms că se întoarce mai devreme, noaptea, nu a doua zi, să-i zic lui Ricardo să plece (Ricardo fiind, logic, amantul meu brazilian).
A venit cu un tricou cu piraţii din Caraibe, au fost undeva pe un rîu, au construit un pod, nu mai ştiu ce, n-au stat peste noapte că au protestat gagicile cînd au aflat de cort şi le-nţeleg şi pe ele.
Ocazie cu care mi-a spus cu un rînjet întins pînă la urechi şi unde va avea loc petrecerea de Crăciun. Sincer am văzut negru în faţa ochilor şi n-am reţinut dacă e vorba de Ibiţa sau de Maiorca!!! Pentru că, normal, se duc solo, adică fără toartă, cum se zice la noi în sat.
Noroc că asta e prin ianuarie... Oricum i-am urlat cît am putut eu de isterică Lucrezi la o firmă de rahaaaaat! şi el a încercat s-o dreagă, da' rînjetu' i-a mai rămas un pic întins, că o să fie în mod sigur şi activităţi în care angajaţii or să-şi poată aduce perechile!
Nu mă intereseaaaaază, m-am isterizat eu în continuare, n-o să vin, poţi să uiiiiţi!!!
Ah, îl urăsc!

*parcă Fără zahăr cîntau aşa...

luni, 8 octombrie 2007

Miss + doamnă

Uel, uel, acum o săptămînă m-am tuns! Am pus cu această ocazie pentru prima oară picioruşul (40, pentru cine a uitat) într-o frizerie germană. M-a uşurat de nişte păr şi de nişte bani, simplu.
M-am dus cu pleata proaspăt spălată, în speranţa că sar peste etapa asta acolo. Nou uei, adică o flioşcăreală tot mi-au tras, că vai, pe ud se tunde mai uşor. Am crezut, că eu nu ma pricep.

Da' cum doreşti să te tund?
Păi... scurt.
N-o să-ţi stea.
Ă, atunci mai scurt... că m-am săturat de el (nu-l mai tunsesem de 14 lunişoare)...
Vrei drept sau în scări?
Mi-e indiferent, cu condiţia să-l mai pot prinde, că mă deranjează aşa, fluturînd (mă supără ochii).
Uite aici nişte modele. Ce zici de ăsta?
E ok.
Şi vrei cărarea tot pe mijloc?
Nu neapărat. Da' crez că un breton m-ar aranja?
Nu, c-o să-ţi stea fix cu cărare.
Mda, am cărarea asta de vreo 15 ani... Da' nişte bucle, ce zici de nişte bucle?
N-o să-ţi stea, că ai păr mult rău şi e greu.

M-a tuns, mai scurt, da' nu pot zice că am părul scurt, mă chinui să prostesc părul să stea cum vreau eu, nema şanse. Da' nu mă las deocamdată.
Domniţa mi-a zis că aş putea eu să mă ondulez acasă, m-am uitat la ea foarte întrebător, adică mi s-a părut o glumă bună, sincer, mă şi vedeam în fiecare dimineaţă bibilindu-mă în oglindă, doar că nu mă recunoşteam!
Oricum a fost foarte frumos cînd m-am spălat iar pe cap, a mers aşa de rapid, 1-2, gata!

sâmbătă, 6 octombrie 2007

Breaking news: m-am despărţit de P.!

Ei, m-am despărţit la cărţi adică, am fost azi cu Angela la un magazin de mobilă de unde am cumpărat pe loc raftul de mai jos (pe care l-a montat P.) şi un dulap pentru încălţăminte, care nu era în stoc şi-l vom recupera după vreo şase săptămîni, dar aşteptarea merită, sîntem noi de părere, e foarte fain şi mare şi practic şi tot tacîmul. Ne mai trebuie un şifonier (urăsc cuvîntul) pentru ţoale, se pare că vom face o descindere la domiciliul tatălui lui P., unde cică ar mai fi nişte dulapuri care stau în toată splendoarea lor nude.

Am sortat cărţi, arăta pitoresc, este?









Deşi nu ştiu cu precizie exact ce cărţi am, de unele îmi aduc aminte şi mi-am dat seama sortînd, pe rînd, că-mi lipsesc unele, un volum din Memoriile lui Eliade, lipsea la inventarul general Regina doarme, cu care îl cadorisisem pe P., apoi un volum de Bukowski, apoi un Beigdeber care nici măcar nu e al meu... ca să-mi dau seama că trei absenţe se aflaseră pe biroul meu înainte de mutare, deci trebuie să fie toate într-o cutie. Trăiam cu impresia că prin cutii nu mai avem lucruri prea importante, decît nişte cabluri şi alte aiureli, cînd, cercetînd, peste ce-mi dau ochii?



Deja eram într-un stadiu destul de avansat cu aranjatul, după părerea mea.



Aşa că mi-am mai bătut niţeluş capul şi a rezultat ca mai jos:





Sînt foaaaaarte încîntată că mi-au încăput toate-totuţele, să fim totuşi înţeleşi, la mama mai am o grămadă... cele de pe rîndul de jos puse unele peste altele sînt împrumutate!
Acestea fiind zise, mă duc să termin de scris postul început ieri, înainte de-a avea loc Marea Conspiraţie de pe wordpress (detalii aici); dacă aţi aflat deja, nu e zvon, chiar o să scriu pe blog-ul lui Gramo şi sînt de-a dreptul flatată, cine mă crede ironică, să mă mai scutească! :)
La final, o somez pe Suzi să vină cu bine din concediu şi să apară să ne dea bineţe, că lumea e cam în transă, din cîte am văzut eu! :)

vineri, 5 octombrie 2007

Aici şi acum

Lumina cade blîndă pe pagini, ascult muzică melancolică, nu înţeleg de ce pe tastatura românească z şi y sînt invers, răsfoiesc un dicţionar, de fapt mai multe, găsesc cîte un bileţel din alte timpuri (ăsta de azi, în spaniolă, s-avem pardon), mă-ntreb ce s-a ales din toate multele mele "eu"-ri, pe unde le-am rătăcit, cred c-am citit pe undeva că sîntem ca nişte cepe, adăugăm foiţă după foiţă, şi, după caz, riduri... e bine măcar că acum îmi place ceea ce fac, deşi îmi prind urechile, de unde o mai fi venind şi expresia asta... am uitat pînă şi să-mi fac pariurile la fotbal, vai!

Again very busy

Am ajuns de la Jen la runbaby, la omuleţi şi de-acolo la acest test mirificent care mi-a ieşit cum se vede în jpegul de mai jos.



Rugăminte: vedeţi caracterele româneşti cu care mă lupt, cînd nu uit de ele? Mersi.

miercuri, 3 octombrie 2007

Puloveru in imagini, basca o zi de doua ori libera

Pentru fanele inlacramate care au implorat jpegi cu ploverasu meu sh-a lu Dharma, na-va:

fata:


verso:


Pretty cute, right? ;;) (tocmai este in masina:>)

Azi este ziua Germaniei (nationala). Tot astazi este miercuri. Miercurea am liber de la mama natura - magazinul -. Ziua nationala care cade miercurea sucs, parerea mea. La anu' pica vineri, o yeah!!!
De ziua nationala este program special la tv. Anul trecut ziua nationala a fost marti. Martea erau serialele mele Desperate Housewives si Grey's Anatomy. Serialele mele preferate s-au mutat miercurea. Ziua nationala si ea. Continuarea episoadelor de miercurea trecuta nu este diseara, cum am sperat eu, in uriasa mea naivitate, ci pe 10.10. Ziua nationala sucs again.

Acesta este primul post din apartamentul unde ne-am mutat de mai bine de o luna, scris de la computerul meu. Intre timp mi-am f*tut monitorul cel super nou, nu am idee cum, dar are o pata mai inchisa (sint si pete deschise, da?) la culoare pe o optime aprox. din suprafata. P. suspecteaza ca am sprijinit o cirpa uda pe monitor si ca s-a prelins ceva inauntru. Super!
As aprecia sfaturi la acest capitol, daca aveti. Sencs.
Poate mai era ceva, dar n-am idee ce. Momental ma doare spatele (de citeva zile si n-am idee de la ce). Ai rul, logic.
Ciau.

luni, 1 octombrie 2007

Beyond Borders

e un film cutremurator cum eu una n-am mai vazut.
Am citit azi o groaza de pareri pe net, care, normal, sint impartite, dupa cum vine:
a) oameni care-s ca si mine super impresionati etc.
si
b) oameni care poreclesc filmul "Beyond Boredom"

A, si e cu Angelina Jolie (care nu-s fana) si cu Clive Owen (nu l-am mai vazut in niciun film cred) (a, pardon, in asta, da' acolo e o nebunie prea mare ca sa mai si tin minte ceva afara de Kristin Scott Thomas) (iar diseara e Regele Artur si ma bate un gind).

**
azi e miine, luni, si intre timp am vazut regele artur finca m-am amorezat de clive in filmul din titlul postului astuia si trebuie musai sa-l mai am (inca doua trei ceasuri pe ecran macar), regele artur ca film e oke el asa, da nu m-a fascinat cine stie ce (decit clive owen, am mai zis ca mi s-a pus pata pe el? a, pardon), are diverse avioane care eu nu le-am prea inghitit, dar mi-a placut scena unei batalii pe gheata.
revin la beyond borders.
pe angelina o cheama sarah in film, iar pe clive il cheama nick. el este doctor adica medic si lucreaza in lagare de refugiati, ea are contact intimplator (exista "a avea contact"?) cu lumea asta si e impresionata teribil si se hotaraste sa ajute cum poate.
filmul incepe cu aceata bucata de schumann* interpretata la pian de jolie (cel putin asa zice pe imdb)



care e cumva o tema recurenta in film, as zice ca marcheaza trei faze importante.
bon, nu prea stiu ce anume m-a facut sa ma uit la film, pentru ca atunci cind Sarah ajunge in Etiopia, avem placerea (........) sa vedem niste imagini cu niste chestii atroce de m-am trezit destul de bocinda (sint de altfel unii comentatori care opineaza ca-i inteleg perfect pe cei care nu s-au putut uita la tot filmul).
Sint deci niste secvente de groaza, dar reale, ca sa zic asa. In afara situatiei refugiatilor in general, care numai roza nu e, si a locuitorilor tarilor sarace, in film Sarah incearca sa salveze o mama si un copil, mama muribunda, copilul la fel, ii duce la un spital, e oripilata de faptul ca mama era operata fara anestezie si acolo e un dialog care mi-a placut, pacienta e intrebata daca o doare ceva (legat de operatie) si ea spune ca doar foamea ii provoaca dureri.
Copilul ala este de-a dreptul horor, adica e doar capul de el, bratele lui sint cit degetele mele, in fine, ziceau pe net intr-un articol misto scris ca de fapt era un copil sanatos si ca sint efecte pe calculator. aha...
Bun, Sarah se intoarce in Anglia, are un baiat, lucreaza la nu stiu ce sectie a UN Refugee Agency (nu cunosc cum se cheama pe romaneste, pardon), pastreaza legatura cu cei pe care i-a cunoscut in Etiopia si peste cinci ani se iveste ocazia sa insoteasca un transport UN in Cambogia, unde da iar de Nick, se iubesc ei cu mare patima, rezulta o fetita, Sarah revine in Londra, isi continua munca, e numita chiar ambasador onorific la UN etc. (repet, nu le am cu termenii), galopeaza dupa Nick in Cecenia si sfirsitul e slabutel la capitolul hepiend.
Chestie care ofileste filmul, din punctul meu de vedere, pe de alta parte si-asa prezentind zonele astea de conflict din lume si victimele si tot tacimul, abia de-a ajuns in citeva cinematografe, adica n-a avut succes, n-a rupt bocsofisu si gura tirgului, iar unele guri rele spun ca si mai putini ar fi vazut productia daca n-ar fi fost cu angelina si clive (initial ar fi trebuit sa joace catherine zeta-jones si kevin costner, bleah, ah, sigur nu l-as fi vazut:D)
Dar ma gindeam eu ca mesterii astia care fac filme (a, si-ar fi trebuit sa-l regizeze oliver stone, adica era in plan, doar ca el s-a concentrat pe alt proiect) puteau scoate un final mai misto, ca si-asa atmosfera e apasatoare si trista si depresanta si suicidala si ce mai vreti voi, iar de salvat intreaga omenire nu poate decit bruce willis (asa am auzit, ca nu ma uit la filme cu el).
a, si m-am razgindit, angelina e draguta, imi place de ea.
Cit pe ce sa uit. In sapaturile mele am aflat ca Angelina a devenit (???!) prima oara atenta la problema refugiatilor etc. filmind in Cambogia Tomb Raider (in timpul filmarilor, ma rog in timpul pauzelor de la filmari:D l-a adoptat pe Maddox).
Pe mtv puteti vedea (integral pe net) un documentar facut de Angelina Jolie si dr. Jeffrey Sachs in Africa. Sint impresionante unele chestii, ca plasa aia impotriva tintarilor impotriva malariei, care costa 7 dolari si care tine 5 ani si totusi nu si-o permit toti din pacate.
Este si o carte scrisa de domnita, aici va puteti uita prin ea.

Habar n-avem cit sintem de norocosi ca nu facem foame decit cind vrem sa slabim, adica ne permitem sa avem ceva in farfurie... si ca multi dintre noi nu stiu ce zgomot face o arma, iar razboaiele sint poate doar o iluzie, o fantezie intunecata.



*in clipul de pe youtube in interpretarea lui vladimir horowitz, am selectat bucatica asta din ce-am gasit despre el pe wikipedia
"

Personal life

In 1933, in a civil ceremony, Horowitz married Toscanini's daughter Wanda. Their different religious backgrounds — Wanda was Catholic, Horowitz Jewish — were not an issue, as neither was observant. As Wanda knew no Russian and Horowitz knew very little Italian, their primary language became French. They had one child, Sonia Toscanini Horowitz (1934-1975).

Despite his marriage, there is considerable independent evidence that Horowitz was gay. He is credited with the quote: "There are three kinds of pianists: Jewish pianists, homosexual pianists, and bad pianists".[12]

Horowitz underwent psychological treatment in the 1950s in an attempt to alter his sexual orientation. In the early 1960s and again in the early 1970s, he underwent electroshock therapy for depression."

pardon de tona de linkuri.

Submit Your Blog