miercuri, 28 noiembrie 2007

La zi

M-am trezit aiurea, am visat că P. era suspect de cancer la plămîni (asta tre' să fie influenţa ultimelor lecturi, plus fumatul meu), mă durea şi gîtul, sîntem amîndoi prinşi de răceală, gripă, ce-o fi, el mai tare, eu mai slăbuţ, oricum, cred c-o să mă trîntească şi pe mine, mişto e că de vineri reîncep munca, ce-o fi, om vedea. L-am rugat să mai stea puţin cu mine în pat, m-am alintat adică, na, visasem urît, nu i-am zis ce, că nu-mi era a vorbi.
Apoi s-a oferit să facă ceai, s-a întors urgent, nu avem apă, se repară nu ştiu ce şi cînd e gata reparaţia, se opreşte căldura. Vai ce m-am mai bucurat! Vasele erau nespălate (ca de obicei), dar mă deranja aşa un pic că nu m-a dus capul să fi făcut duş aseară, să fiu azi ok. Eram totuşi fericită că nu e ziua de spălat pe cap, că mă făceam de-o minunată baftă, azi fiind ziua cînd mă aştepta un posibil angajator cu scrisorica de intenţie. Cred că-i făceam o impresie deosebită dacă mă vedea jegoasă, dar în rest, descinsă de pe-o copertă de revistă, nu alta. Revistă de-aia mişto, nu ştiţi voi, că nu ştiu nici eu.
P. a zburat plutit spre alimentară şi-am băut ceai din apă minerală. Ei da! Planificam să mă spăl aşa şi pe dinţi, cînd iaca a venit apa şi a fost şi caldă!

Tot cu P. la firma respectivă, l-am cunoscut pe şef, foarte mişto, ne-am întors, ne era foame. P. era întors o dată de la răceală, doi, nu-i merge nu ştiu ce la nu ştiu ce componente şi-a comandat el de pe net.
Aşa că m-am simţit şi m-am dus în bucătărie. Unde ştiam cum e... Mi-a venit ideea să fac o omletă cu nişte şuncă! Deşi planul era să scot tot din frigider şi să înghesui pe masă, m-am simţit eu creativă!!!
Ca dovadă, am prăjit şunca, s-a lipit, aşa cum era de aşteptat, toată de tigaie (iubesc tigăile scumpe!!!), am scos din cofraj trei ouă, le-am pus mai încolo pe masă, să nu cadă, Doamne fereşte!, am depozitat restul de 7 în frigi, cînd închideam uşa, un ou valsa romantic şi-a căzut cu un triplu Lutz şi dublu Touloup fix pe jos, a, măturasem fix înainte! Normal că s-a spart, că doar nu ne jucăm aici de-a căzutul!
Am mai scos un ou, le-am spart şi eu cu chiu cu vai şi, culmea, de data asta n-am avut coji amestecate în conţinut, am dres-o de-o omletă, a apărut şi P., a cules oul de pe jos în direcţia găleată, eu meditînd încă dinainte la "care-o fi cea mai bună metodă de a-l "strînge"?".
Cam asta ar fi, a, m-a lovit aşa, noroc că ştiu cu precizie că-mi trece repede, un elan vag de şmotru. Aşa că am cules un făraş de praf din baie (e minusculă, am mai zis) şi am ridicat toate celea pe sus şi-am şi spălat! Doar o parte, care acum s-a şi uscat, dar eu a trebuit să scriu aceste rînduri de mare gravitate.
Revin.

Un comentariu:

Submit Your Blog