joi, 3 septembrie 2009

Consideratsiuni limbistice scurte"" (cred)*

(continuare)

Nu va zic caci am avut iaaaara doua episoade hororuri cu in ordine cronologica venitu si intorsu de la job, caci va menajesc. ai heit it.

Asa.
Am mai avut un grup de cleentsi, doo ele si-un el, care vorbeau o amestecatura verii intristing. Un soi de arabeala cu francesa si alte cele. Putea fi lejer o magrebiana, da nu-mi pareau sa aive accentu arabesc in francesa care (:P) am opservat ca-l are dinsii. Si am mai opservat ca (sa ma scuze ca-i pun pe toti la gramada) arabii in genere (apruape toti) se dau de gol ca-s arabi (nu ma puneati sa definesc) cind pronuntsa englezescu Large. anume [larj], nu [largi]:).
M-am invirtit io in juru propriului meu ax (caci am, daca n-am axa!) (ce-i astea doo?) pina cind nu mai m-a rabdat rabdarea si-am zis da nu va suparati, ce ciripits acoloshea? Dinsu nu arata foarte tipic, dinsele vag. Plus caci vazusem pe pasaportul uneia niste litere pe care nu poc sa le descriu, da mie imi aduceau a ceva tsara asiatica, din partea mea, Singapore, nu Afganistan (caci si aia e o Asie ceva, nu?).
Doamna isi ascunde pasaportu ca ca sa ghicesc io. Io zic Liban!
Ei desamagiti ah nu. A doa duamna ne strica jocu si-mi curma suferinta si zice Tunisia!

Io zic ah n-as fi crezut! Si duamna imi arata pe pasaport scris in franse repiubliq tunezienne! Io belesq oqii la literele arabesti de deasupra, care creca era arabeste de tipar, care recunosc cinstit ca n-am reperat-o pina acuma, da arata deci alfel si m-au confunzat rau de tot. Duamna pasaportista imi zice ca au alfabetu arab, da nu e chiar araba, mai precis si pe-ntelesu meu, e ca turca si finlandeza, au caaam aceleasi litere, da nu-nseamna ca daca cel mult poti sa silabisesti un cuvint, l-ai si inteles ecetera. Alta mare revelatie pentru je.
In fine, mai aflu ca mai toti tunisienii care au fost la scoala stiu engleza si franceza (in ordine inversa de alfel). Bon.
Cit domnu se mai invirte prin magazen, ele se aseaza cu sau fara ea si ma intreaba daca pua sa bee nejte apa. Io ma dau marea gafuare ca nu le-am oferit din tsava, le mai aduc nejte pahare. Beau dinsii, io intreb da nu vreti si niste cafea espreso ecetera? Duamna zice mersi. Io zic mersi da sau mersi nu ca n-am intseles. Duamna imi explicaca mersi insamna thank you, danke! A, zic io, da adica chiar dedeam impresia ca ma conversesc in franse si am trecut pe linga semnificatia lu mersi?
In fine, era mersi nu, nu vrem.

Da mi s-a parut gruaznic de haios, ceea ce la cititorii care a ajuns pina aici ma tem ca nu li s-a, da io ma culc, ceea ce va doresc sincer si voo!
De luni is in conced, Paris hir ui com de marts, deci mai slabuts prin sector, creca.
Da nu-s chiar asa de trista! :>

""sau lungi, cum mi-a iesit din taste
*in care Vio se da discret in stamba pa ti:>

10 comentarii:

  1. viorella - m-am distrat si incerc sa-ti trimit, prin unde de vreun fel - nu stiu care - sentimentu meu de gratitudine, ca eu nu am totdeauna resurse si atunci caut veselia si upliftingu in blogosfera si prietenii mei virtuali, pe care ma bazez in general, ma cam lasa cu c...l in balta; noroc cu mata.
    Mea placut total chestia cu 'merci', dar eu cred ca erea un metatext acolo, de diferentze culturale, care a ramas pina la urma obscur. Sau tipesa era timpita, care nu e nici asta chiar total imposibil, nu?
    Da alceva vreau satz zic: Santana Abraxas este unul dintre discurile mele adorate, iar SPT unul dintre cele 3 worshipped perfections, asa ca si asta mi-a mai dat cum se cheama aia? adrenalina.

    Te invidiu ca mergi la Paris si voi sa stiu ce planuri turistice ai, ca esti a 3a doamna care merge acolo in urmatoarele zile si alorlalte macar, daca nu pot sa merg personalmente, le influientzez voaiaju, dind sugestii unde sa mearga. Aud?

    RăspundețiȘtergere
  2. vera!
    ma goneste domnu de la comp da ma bag miine sa-ts raspund!
    pe parola mea, plus ca-m cade nasu-n taste, acu am ajuns acas, plecata de la 5:40. da, e 21:25 ora intrarii, deci nani si pup:) si senks, deci revin, trast mii:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Paris plăcut!...ptiu, era să zic u ș o r! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. veraaaa!
    1 la mina deosibit de grav, m-ai viorellat fara motif:))
    2 ia sa videm. bai deci ma bucur ca te-ai dixtrat sincer, macar atita, mai ales ca era un soi de dedicatsie continuata :>. da, m-am gindit si io ca o fi chestie de culturi diferite orisicitusi, a fost mega mega haiosz, pe parola mea. nu cred ca era tinpitsica tantea, da nici esclus nu e, logic.
    pe sistemu astia are si nemtsii un obicei de doi lei cind li se rupe, anume te vez cu cineva si nu musai saluts da zici ce faci si raspunsu e mersi si in capu e mersi suge-o pardon, adica bine, mersi, la fel e alceva, da creca e tocma in ideia ca omu sa fie lasat in pace, orisicitusi mi se pare de rahatsescu. :))
    spt e samba pa ti sa intseleg. santana e mistoc si in urechile lui je, da tre sa recunosc ca a trecut cam multe mii de secole de cind mi-am dat doctoreul in cultiura vag miuzicala si se cunuaste :((
    care e celelante doua din 3 "worshipped perfections"? (ce greu a fost sa copiez uitindu-ma in stinga la cum ai scris tu, ca-s f culta la ora asta orcum. ia sa videm. black magic women siiii mhhh haide bre un titlu sa nu ma fac de rahao! ma uit pe net si-mi dau cu parerea. la marea nimereal oye como va, ca aia a fo a doa care mi-a vinit in cap, da m-am inrojt ca prinsa la tabla cu lectsia ne-nvatsata cacind m-am dus prima uara pe gugal santana lirics nu avea oye como va si am zis vailei ce erea sma fac de bafta.
    ia sa trimet io comentu asta si sa revin cu parisu!

    RăspundețiȘtergere
  5. sarind peste cele 15 typo-uri din comentu precedent, mhhh.
    cunosc di pi net pe celalante doo duamne care mergem imediat in paris?

    ia sa videm cu sugestiuni ai, caci noi am dorii: versai, luvru cu monalisa (P. este mega disperat sa mearga), turnu, notrdam si a da multe panacheuri la cafe des deux moulins. da ma rog astea era pe lista si anu trecut si-am ajuns in alte locuri. si e planurile lu P., deci io merg.
    pen je, ar mai fi o lalaiala prin le marais again, musai simbata la talciuace, eventual o sinagoga deschisa de control daca o fi cu noroc. da orcum A. e pregnanta rau si creca mai mult n-o sa mearga cu noi si T. lucreaza, deci nu creca mai pup plimbare nocturna pe insula (sanlui???) (sau alfel, ma rog, pe linga notrdam).
    si musai (creca) sa-mi achizitionesc nejte clara sheller caci m-a lovit rau damblaoa. ma duc sa vad ce zice si smilla, caci fu si dinsa in august si n-am mai lecturat-o.
    de luat pozoru de la angela, sa ne tragem in poze.
    aj mai fi vrut si-un meci de tenis la rolangaros (de holbat), da ne-am planificat fuarte eronat.
    o sa mai fie si clichy, ca acolsha domiciliaza gazdele nuastre si puate sper belvil.

    aud!


    @andibob, mersi bocu.
    si frumos ca m-ai vizitat. linku de la tine din blog spre paris nu merge:((

    RăspundețiȘtergere
  6. Vio - iaca.
    1. Scuze in profuziune pentru viorellare, ai dreptate, am uitat catz pute. Da io tre sa gasesc omului nume, variante, chestii. Nu e doar cu tine.
    2. Da de ce Oye como va nu puate fi in trinitatea orshipata? Esact astea erea: BMW, SPT (care nare nici ea lirix, nu?) si OCV, ai nas fin!
    3. Duamnele care merge la Paris este cireasa:
    2smartcherries pe blogspot
    e blogul ei, unde vei gasi, daca vrei sa vezi, cetz recomand si tzie, ca sa nu mai scriu de doo ori. Stai sa controlez la ce post: cel din 24 aug., "Recorduri ciresesti...", ultimul comment. Dar tie ti-as spune sa mergi neaparat la Bagatelle, daca-ti plac parcurile divine, gradinile sofisticate de zarzavat si vilele de tziitoare.
    Cealalta prietena voiajanta e Doina I, care nu are blog si locuieste in Wilmington, Delaware si are 100 de ani mai mult ca tine, deci nu are cum sa-ti zica quoi que ce soit.

    Bai, luvru cu monalise este o mare deceptie. Inafara de catralioanele de japonezi cu camerele lor si ailalti din alte state ale lumii universale, in cautare de incintare culturelle, portretul de la duamna este o micutza si meschinutza pinzica, care, mantzelegi, nutzi prea provoaca cine stie ce, daca nu te simtzi intimidat sa zici ce dracu ie asta, cea mai faimoasa pictura de pe pamint, ce dreac? wtf?
    Io sint destul de rezervata de ideea sa faci turism de mase, adica sa mergi unde merge toata lumea ca asa se cade. Dar, daca e prima data, atunci tre sa bifezi si tu, desigur, niste d'astea, de tentreaba lumea: da la Tuileri ai fost? da la luxambur ai fost? etc.
    Marais da, it's a must si e si foarte misto. Io nu merg la sinagogi, in ciuda ceam scris la postul dinaintea astuia, ca nu le am cu dastea. Dar gasesti tu o sinagoga frumoasa, probabil chiar in Marais, ca era cartierul evreiesc.
    Si ce, nu poti sa mergi acasa noaptea cu RERu din Ile de la Cite, sau ailalta, SL sau cum ii zice? Daca vrei spatzir noaptea pe insula? Ca daca nu tu esti megapregnanta, nu cre ca tre sa te sacrifici total in concediu, nu?
    Acu te las, ma duc sa guglez clara sheller, sa vad: o fi vro retzeta de brioshe, dupa cum te vaz io pe tini.
    Distractie majora si sa povestesti si tu una-alta+ 1/2/4 poze, cind tentorci. Bon voyage!

    RăspundețiȘtergere
  7. vera f scurt acuma caci mininc!
    uare se egzista sansa sa fi aparut aia cu evreu la suzii in comentur? ca in antichitate am cam scris citeva mii de romane acolo:D

    RăspundețiȘtergere
  8. F. scurt si io: da, absolut, shansa aceea exista. La suzi, la comments, la tine la comments si ultimu e Iashu la comments, if there are comments there.
    Da, da, si io scriu prea mult la suzi, da nu ma pot contzine, nush de ce.

    RăspundețiȘtergere
  9. vio, vreau si io o adresa de mail, satz trimitz prostii si nu gasesc, sau sint timpita, ceea ce nu ie o surpriza.

    RăspundețiȘtergere
  10. iara mininc deci intii imeil, este prin fo doo comentur si fo doo postur, da de mul tare si deci nu e in pagina principala la ruprica inegsistenta contactats-ma
    dovira et gmail com
    :)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog