joi, 12 martie 2009

Mic dejun

Iarna asta, inainte de-a ma diagnostica doctoru cu gastrita, imi faceam dimineata suc de citrice (citeva portocale, un grapefruit, 1/2-1 lamiie). Apoi m-am cam lasat, mai beau rar suculetul, daca am apucat sa maninc dimineata.
De cind ma straduiesc sa maninc ceva mai des, ma supara mai rarut stomacul. Asa ca fiind foarte amorezata de fructa pomelo (ma apuca salivatul groaznic cind ma gindesc la pomelo, e singura chestie care ma macina asa momentan), mi-am zis ia sa vedem ce se intimpla daca halesc pomelo pe stomacul gol. Iaca nu s-a intimplat nimica grav (decit ca fiind eu foarte ambitioasa, rezolv fructa in doua ture si intr-o zi n-am fost atenta ca se apropia ora de plecat la job si am decolat pe fuga si cum am ajuns la erport, m-am repezit la toilet, ca parca bausem 15 beri, mititica de mine).

P. a vazut ca-s incintata de pomelo (mi-a si pus o porecla tematica), imi tot cumpara. Cel mai bun pomelo a fost cel de vinerea trecuta, din pacate n-am avut decit unul. L-am rugat sa-mi mai ia, s-a prezentat cu doua.
Simbata imi luam apa minerala de la supermarketul din erport cind mi-au picat ochisorii pe un pomelo mare de tot. 1,99 euri, la noi la magazen ala mai micu costa 2,29 parca (era tot 1,99 initial, dar am impresia ca lumea a inceput sa consume, asa ca s-a scumpit).

Ajunsa acasa, am comparat fructele, am halit unul "vechi" si am lasat pe masa unul de vineri si cel de simbata, se vedea clar diferenta.

A, in tren, cum veneam cu pomeloul in brate, un copilas in carucior ii zice maica-sii or bunica-sii uite o minge, cucoana ii spune nu, e un pepene, eu explic ca nu e ce cred ei. Asta inseamna clar ca e noutate, ca na, lumea inca nu stie exact ce si cum.

M-am distrat duminica, facind glumite cu P. ca uite tu ce s-a marit unul din pomelouri, nu erau cam egale cind le-ai luat?

Si ca sa inchei apoteotic (!!!), pomeloul gigant costa a doua zi la erport 2,99! Porcii!

4 comentarii:

  1. Sweetie ai incercat? E foarte bun, doar ca e o cominatie de pomelo cu gref si s-ar putea sa pastreze putin din aciditatea gref/uli.

    RăspundețiȘtergere
  2. Drina, sweetie nu mi-a fost prezentat inca. Ma intereseaza gustul, daca e amarui or ba, ca mie grapefruitul mi se pare nemincabil fara zahar si nici nu ma obosesc, or pomelo e un vis, nici prea prea nici foarte foarte:)
    da' o sa ma uit.

    ma amuza formularea ta, combinatie de pomelo cu gref, pentru ca eu citisem ca pomelo e grapefruit cu mhhh ia sa ma wikipedizez iara!
    Die Pomelo ist eine Rückkreuzung zwischen Grapefruit (Citrus paradisi) und Pampelmuse (Citrus maxima), die um 1970 in Israel entstand.
    asta intelege oricine, nu stiu cum ii zice la pampelmuza pe romaneste, da oricum is prea obosita:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si io am pomel acum! Si smochine proaspete! Si pere!
    Si zambiluta si irisi - bine, pe astea din urma nu le mananc, desi, daca l-am intreba pe fratel... :-)
    Pup si sorry ca azi la telefon eram adormita, de altfel, pana spre 3 n-am scos cornul din perna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pomelo e cel mai tare! Sunt totalmente dependentă de pomelo, iar iarna asta am mâncat până la refuz! Putem face un club! ;)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog