vineri, 27 martie 2009

Faptele eroice ale lui Vio (episodul 2)

Episodul pilot si in acelasi timp 1 a fost ala cind am sunat de la erport la politsie zicindu-le ca l-am vazut pe therhorhisth.

Acu de dimi m-am dus bine mersii la alimentara caci nema piine si oo (si alte cele, da nici bani). Mi-am luat un brat de sticle guale ca sa iau garantia pe ele, o punga nebio de plastic, portofelu cheile si rucsacu, constatind cu deosebit drag caci al meu lipsea, fiind doar al lui P. si avind o toarta lipsa. Da na.

Bon, aproape de magazen am bagat de seama ca e o casa-n renovare, ca avea schele pe ea si am trecut pe trotuar pe sub schelele alea. Dupa ce-am cumparat tot ce mi-a trecut prin cap mai putin masina si casa si am uitat din greseala sa iau lapte, ma intorceam harnicuta spre casa. Cind trec iar pe sub schelele alea, ditamai fumagaul. Zic fratelo ce reparatii fac astia, cu smoala or smth???

Trec strada, nu venea nici un fum de la casa aia, ci de la vecini, unde arde cu incredere, iesea fumalau prin vreo trei ferestre inchise. Normal ca fix azi nema mobilul la mine. Am incercat sa opresc o masina, sofereasa s-a uitat la mine ca la felu 17 si-a intins-o-n treaba dinsei.

Mai era un pieton prin zona, il vad ca da tircoale locului, nici el n-avea ceololar, dar sunase la celelalte apartamente din casa, pe vecini ii durea intr-un anumit loc.

Ironia face sa apara a treia persoana fara ceololar la dinsa, iar cel mai amuzant in toata chestiunea este faptu ca de-a dreptu rizibil incendiul era fiiix vizavii de sectia de pompieri de la noi din sat. Nenea 1 suna la usa pompierilor, ei n-au deschis, caci presupozez nu erau in zona, dar in garaj aveau ca la 6-8 masini de-ale mari de interventie. Na bun.

Nenea 1 dadea semne de enervare, la o adica cit timp po sa te agiti cind vezi ca bombalaii aia care sint arsi de deasupra nici nu se clintesc? Si eu incercasem s-o conving pe-o tantea c-un plod in brate la etaju 1 sa sune, ea a dat din mina a lehamite, creca lehamitea venea din faptu ca 1 era ilegala 2 era la furat cu limba germana 3 n-avea simtu mirosului, la fel cu tot familionu ei.

Voiam si eu sa-mi bag cracu, ca na, chiar cit te stradui? La un moment dat cind o sa explodeze ceva, sigur o sa se sesizeze careva. Da totusi nu m-a lasat inima si m-am dus o casa mai incolo si-am sunat la toate soneriile. Usa s-a deschis brusc, a iesit doo tantii care le-am zis uitati bai colea vilvataia sunati la nainoanoan (in Nemtia de anfel 112 (sau 110)). Prima tantea a zis n-am telefon, a doa, o bunica baba batrina cu ochelari din aia mega grosi a zis stats oleaca sa-m iau cheile. Si-a loat cheile, a iesit in prag, a vazut prajeala si m-a intrebat de numar si-a ramas ca suna.

Gata, am plecat acasa. Pe drum, aveam rejmujcari caci daca a uitat batrinica sa sune? Numa bine ca am dat de-un motociclist care avea o vesta jmekera pe care scria "in timpul serviciului". Ii zic lu nenea de aspectu cu focu, el zice ca se duce direct si cit se scremea el sa-j puna manusele, iaca numa bine c-a inceput concertu sirenelor si a tinut pin-am ajuns acasa si chiar si in casa cind l-am trezit pe tata lu P. caci poate are niste lapte caci am uitat sa iau.

Epilog (prost catalogat, da orisicitusi):

La fo saptamina dupa episodu vio suna pulis la erport, ma duceam la job intr-o dimi linistita, era simbata cred si aproape de linia de tren, in fata unui bloc, ardea o pubela, da ardea strong, adica nu iesea fum doar. Sun pe P. si-l intreb daca sa sun la nainoanoan. El zice ah lasa nu suna pentru orce de-acuma si orcum o fi sunat deja careva. Aha am zis eu. Cit am stat in statie relaxata si-am asteptat trinu, n-a venit nici bunica la ponpieri.

Cit de eroua este Vio!

peseu: cin o sa ma bag in politicaca sa ma aleaga prima ministra a orasului plus cancelaritsa, o sa-m trec la siviu ca am dat dovada de mega spirit civic, mai!

12 comentarii:

  1. ah, si cum asteptam, in timp ce citeam, sa sari in foc dupa cei doi copilasi cazuti prada flacarilor! iar acum cand scriu imi dau seama ca sunt carcotasa: cum ai luptat tu sa sune cineva la 112!mi-a placut femeia cu copilul in brate.

    RăspundețiȘtergere
  2. tanti, io zic sa nu fie zi de la dumnezo in care sa nu iesi din casa fara:
    1. celulariu incarcat pina sus
    2. casca de protectie
    2'. eventual si masca de gaze
    3. lopata
    4. minusi de azbest
    5. aparat foto
    6. lista numere telefon posturi tv, pompieri, televiziuni, politie, etc.
    7. trusa de prim ajutor, de secund ajutor, de terts ajutor, si pentru cazuri speciale trusa de farduri/scule
    8. spray paralizant si/sau tub d-ala de stins incendii, neaparat omologat anual
    9. portavoce
    10. o cutie de lapte, ca d-aia plecasi si uite, n-ai loat-o.

    cam asta. daca-mi mai vin idei, iti spun eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-a plăcut jâul din "jmecheri", aşa sună nu ştiu cum sexual)) a şi, cine este Vio?

    RăspundețiȘtergere
  4. vio, nu te intimida. Tu stii ca si la epizodu cu sunat politzia cu suspiciuni de teroristi, io te-am sustzinut moral, ca mai bine suni tu degeaba, decit sa fie ei teroristi adevaratzi, care sa destabilizeze Nemtzia si Ioropa.
    Iar dra Aprilia este invidioasa si o roade pizma.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fiindca azi sunt Floriile pe aici - la multi ani! M-am gandit ca "vio" e prefix pentru un nume de floare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. bine te-am gasit Vio in primul rand.mai soro si io care credeam ca numa in Rumelia noastra se sufera de indolentza.iaca ca si la nemti exista..da a fost tare faza cu vecini din imobilul respectiv.adica nu ma arde nu ma frige.mi-am adus aminte de o faza de acum cativa ani de la mine de pe scara,un vecin isi pusese o cratitza cu mancare sa se incalzeasca sau chiar facea mancare naiba stie si cum era cam baut a dormit bine mersy.pai dupa ce a inceput sa miroase a ars pe scara nu-ti spun cum toata lumea era in "par" pe scari sa vedem ce si cum.si cand s-a depistat de unde venea mirosul mai sa-i spargem usa dobitocului.

    RăspundețiȘtergere
  7. :))

    cica aici daca pleci de-acasa si iti uiti alarma la desteptator pornita sa zicem la 7 in fiecare dimineata si tu vii din conced in doo saptamini, po sa te trezesti cu usita sparta de pulis caci a venit vecinii shi-a lancramat deranjarea ordinii publice, chestie care ma distreaza rau:D

    RăspundețiȘtergere
  8. pai vezi anacronismul ii deranjeaza o sonerie de ceas da nu-i deranjeaza faptul ca deasupra sau sub ei arde casa si ard si ei ca sobolanii.noi pt mirosul de ars ne-am alrmat ca ne-am gandit la ce era mai rau si cum avem gaz pe scara iti dai seama ca de la o chestie din asta poate sari si blocul in aer si devenim"parasute"

    RăspundețiȘtergere
  9. curat eroua, nu alta! :))
    subscriu la sfaturile via april!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vio da ce faci fata nici un incendiu nici un telefon la noainoainuan?ne-ai lasat aici de izbeliste a nimanui.pai se poate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce faaaaci? Ai pierdut la remi?
    :-)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog