marți, 9 martie 2010

Casatorit/-a

Nu v-am zis pe aici, da' P. este foarte harnic si face un curs de romana o data pe saptamina. Acu' m-a sunat sa ma-ntrebe cum se zice "al cincilea". Si apoi m-a dezorientat complet cu "cinzeci" sau "cincizeci" care zic drept io nu creca folosesc "cincizeci" nici macar in scris, exceptind acest moment. Noroc ca nu prea scriu in genere cincizeci.
In fine, mi-a mai povestit acum la telefon ca:
i se pare foarte amuzant ca barbatul este "insurat" ca-n engleza insurance!!!
ca femeia este "maritata" ca-n englezul mariage!!!
si da da stie ca este mai simplu sa spuna cazatorit!!

El se afla in drum spre bar unde este nu stiu ce meci. Minunat. Dau sa inchid si-l intreb pe romaneste "tu esti casatorit?"
El raspunde:
-Ich bin nu tu esti casatorit!
M-am hlizit grupa mare si notez aici ca e-ntr-un fel cum isi noteaza mamele constructiile lingvistice ale copiilor lor. :) (finca si-asa mi s-a zis in seara asta ca am instincte materne!)
Eniuei, i-am zis pa, neuitind sa precizez ca sper ca vine acasa tot nu esti casatorit. Si P. a zis ca-ncearca.

12 comentarii:

  1. vezi sa nu se intoarca " tu insurat " ca doar ce a invatat cuvintu! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aşa l-am învăţat pe prietenul Marthei să spună "spală-mă" (nu te gândi la chestii kinky, ci la "spală-mă"-ul pe care unii-l scriu pe maşinile foarte murdare :P ), iar lui îi ieşea un fel de "zbalămă" :)) Ne-am distrat de minune cu el zicând "zbalămă" din 10 în 10 minute! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. vio draga, postu asta e de nota 10 cu cununitza. Am ris ca proasta, cu lacrami.
    Te rog, transmite complimentele mele elevului care studiaza atit de dragutz limba romana, iara tu puna mai des tzeruza pe hirtie, ca esh' BUNA!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. rebelu,
    am avut noroc, se pare c-a scapat de data asta:)!

    ionuca,
    eu am vazut scris si fara cratima si mi se pare delicios (de prost) :)). este groaznic cu s-urile si z-urile si sh-urile si ce sa mai zicem de a din mamaliga or i din i:) unde romana, da, seamana cu chineza. btw chineza, mare mare drama la chi ci ce che ghe ge ghi gi. :))
    plus ca P. este puturos la deschis gura si in germana si la el p-urile si b-urile sint cam tot aia, idem t-urile si d-urile.

    vera,
    mie nu mi s-a parut asa hlizibil postul, da ma bucur ca asa a iesit. :)
    o sa-l complimentez diseara pe dinsu. mersi.

    sencs evriuan pen comentur. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. vio ti-am spu ca am primit o vedere din homburgu cel rau?
    cred ca ti-am spus. da', tu ai primit-o pe cea trimisa de mine din frumoasa raia turceasca ibraila?

    RăspundețiȘtergere
  6. rebelu,
    mi-ai zis, astept s-o vad, ca nu cred asa vorbe:))

    io inca n-am primit (sau o fi acu in cutia postala, da ajung abia diseara acasa, da cum e, cum dau de stire, stai linistit).
    ps io o pusesem la posta cu o zi naintea ta. de regula posta neptsasca merge olea mai rpd ca aia romana (asa am opserfat eo la alte schinburi). adica a mea ajunge mai rpd la alcineva decit ajunge a "lor" la mine, chiar daca le trimitem simultan. asta e doar o teorie, poate fi orcind darimata.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu cred ca-i o teorie. e un fapt de care sunt convins.

    RăspundețiȘtergere
  8. ei, poate se mai schimba multe.
    oricum, comparat cu posta rusa... romanii sint cu decenii inaintea rusilor! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai, ma vio, ca mi-a ajuns pachetu in Slovenia, trimis simplu, fara nici un fel de extra platzi si chestii, in 3 zile. Si mi-au luat, pentru 1,970 gr, deci aproape doo kile, sub 50 de roni, braga curata. putzin patriotism cu Posta Romana, ca zau ca merita.

    RăspundețiȘtergere
  10. vera,
    ma bucur pentru tine si pentru recipientsi:).
    la mine nu e cazul, ce vrei sa zic? plus ca daca au pretsul la kg iara nu ma arenjaza f tare, ca daca primesc o carte care la o adica putea sa iasa ca plic si cintareste cit o pana, da-i formatu cit sa nu accepte ei or sa aive tantele alea de la posta ceva de comentat, e cam aiurea sa fie pretsu cartsii 16 lei de par ezanpl sh trimesu 25... parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Desigur ca ai dreptate si ca e nasol sa coste trimisu mai mult ca obiectu. Vreau doar sa zic ca Posta Romana nu mai e chiar asa inepta cum era. Eu nu o compar cu ALTE poste, din alte tzari, ci cu ea insasi, fatza de acum citziva ani (5-7).

    RăspundețiȘtergere
  12. vera,
    ai dreptate, e mult mai bine fatsa de cum era cindva. si comparind-o totusi cu alte poste, aia din Rusia este o mare durere. adica sa dureze pina-ntr-o luna pina ajunge o schiluada de vedere cu par avion pe ea la moscova...!
    eniuei, misto ar fi sa sa schimbe si mentalitatea tantelor de la posta, care mie mereu mi s-o parut repezite sh intsepate sh orcum, numa bine nu.
    da puate ies la pensie alea rele si intra noi tinere sh dorituare de munca:) (de parca da, asta e proplema tsarii, ca persuanele la 50+ is plictisite, iar tineretu nu mai poate de chef de munca!) :)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog