vineri, 12 martie 2010

Vio invatsa Word

Deci da, am un assessment center marti si daca-s meseriasa si trec de el, mai ma duc dupa aia si la interviu. Firma e de asigurari. Gagica la telefon mi-a zis ca tasteaza la computer sa vada cum ma misc, Word, Excel... plus altele. Da' deci la nivel de computer sa zicem ca acu' ma preparez. La firma unde lucra P. se fac tot felul de teste, asa ca l-am informat si mi-a trimis material pe mail (pe care cu limba de muarte am promis ca nu-l dau, asa ca singura varianta e hecaritul).
Ei si m-am apucat de lecturat alfabetic:P si da-i cu Word, unde am zis am vag de recuperat, fiind, ce mai, esperta apruape. La Excel, stiind ca singurul lucru pe care stiu sa-l fac este sa dau click pe un document:))), am zis sa mai astept, sa fie mai aproape de ziua de marti.
Ei, vrajeala pe care o am e un document .pdf si am si un .doc deschis si-acolo aplic ce citesc. Mai frate si la pagina 13 imi explica cum selectez un cuvint pe care sa zicem il fac outline (n-am folosit niceodata asa ceva, nici nu stiam ca exista) (dificultatea e ca noi pe comp avem wordu in engleza, manualu e binentseles in germana) asa si apoi ma duc pe iconul Format painter, dau click pe el, apoi pe alt cuvint in text or grup de cuvinte sh tsac outline-ul se duce si la cuvintul/grupul doi. Am cautat nenorocirea aia de Format painter prin toate meniurile de am zis bai cine stie ce verziune o mai fi si asta ca noi n-avem! pina am zis ia sa-m gugalesc olea si l-am gaaaasit si chiar functioneste si sint mega-masca.
Bine, in manual mai zice (daca intseleg eo bine) ca daca dai triplu click (tre sa recunosc ca nici de asta n-auzisem, io inca sint in stadiul de dublu click!!) iti selecteste tot textul, in cazul in care pozitionezi mausul in stinga textului. Orcum mausul meu e foarte cu personalitate si-odata si-odata tot o sa ia contact cu peretele, da el imi selecteste cel mult paragraful, nu tot textul. Ma rog, pot trai cu asta deocamdata.
S-ar putea sa mai revin.

Da' deci sint asa de surprinsa cit de simplu e cu smecherica asta cu format painter (in germana ii zice Format übertragen) si as vrea sa ma obisnuiesc s-o folosesc. Ca am des de pus doua bolduri sa zicem. Ma rog, cu bold e simplu. Da-ntselegets voi.

Iaca cum arata iconu, pentru cine este la fel de tufa ca mine.

7 comentarii:

  1. poti sa selectezi tot textul in word si cu ctrl+a :)

    n-am stiut niciodata cum se cheama maturica aia, dar o folosesc intens:)

    RăspundețiȘtergere
  2. ctrl a folosesc sh eo, da ma gindeam sa fac ca la manual. acu m-am prins ca in ezercitsiul de-l fac eo am omis ceva or dorm ei pe dinsii, ca textele al meu cu a lor e indentice, mai putin ca al meu porneste fix de sus din pagina si a lor areo margina decenta. tre s-o puric si pe aia:)

    RăspundețiȘtergere
  3. vio, io nu voiu sa te tzin de vorba, asha ca te rog sa num raspunzi decit DUPA TEST. Ma bucur ca invetzi astea si porma o sam zici si mie cu selectatu si boldatu, ca io nu stiu decit ca babele, in versiunea cea mai greoaie si lenta. Multzumex anticipat si itzi sint foarte gratitudinoasa (e un cuvint nou, azi l-am inventat shim place la nebunie).

    RăspundețiȘtergere
  4. hahahah :))) esti mortala :)) eu cu wordul mai mai pricep dar restul programelor sunt rocket science. habar n-am :)) triplu click! ce gaselnita! :))

    succes! sper sa-i convingi ca stii selectarile frauduloase de pe la stanga, de pe la dreapta..:))

    RăspundețiȘtergere
  5. vera,
    o sa-ncerc, sa-mi aduci aminte dupa marti.

    crin,
    pe cuvint ca asa zice la manual, click triplu, ma gindeam ca e ca-n patinaj, pe parola mea!
    mersi, problema e ca nu prea le stiu! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. faci misto cu maturica? :)
    nu-i conplicat, da mai ales cind ai instructiunile intr-o limba si le aplici in alta, e oleaca anfel. :) parerea mea.

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog