joi, 25 februarie 2010

Vederi iar

N-am mai postat de mult pe tema asta si mi-am zis ca daca nu o actualizez, cind o sa am ca la o suta de mii de vederi, chiar ca o sa-mi fie greu.
Deci, ce-am mai primit (intre timp, oficial, pe postcrossing.com, am 23 de vederi primite, pot fi vazute toate dind click aici).

Doua serii de 8.
Prima:
in ordine cronologica, cred. Dind click pe numarul de sub vedere, ajungeti la aceeasi vedere pe postcrossing, unde se poate vedea cine a trimis-o, din ce tsara e, in cit timp a ajuns si ce distanta a strabatut. :)


USA: am fost cam dezamagita de asta, e facuta pe computer, culorile nu-s minunate, hirtia e moale... nici nu am precizat in profil ca nu doresc vederi "self made", asa ca mai bine tac.
1

Irlanda: la asta am fost surprinsa de faptul ca pe verso nu scria nimic in afara de codul de inregistrare. In rest, toate vederile au text. :)
2

Finlanda: nici dupa asta nu m-am omorit la prima vedere, dar am apreciat faptul ca mi-a trimis o biserica si a scris dragut despre, asa ca a inceput sa-mi placa cu timpul.
3

USA: asta e din seria comsicomsa:), imi place mai mult acum decit atunci cind am primit-o.
4

Rusia: asta a fost o surpriza foarte placuta!
5

Taiwan: superba! :>
6

Olanda: imi place.
7

Olanda: asta mi se pare cumva optimista. Nu era in "lista mea de dorinte:))", dar e foarte ok si flacaul care mi-a trimis-o (evident ca am crezut ca e o fata!) mi-a scris foarte fain.
8

3 comentarii:

  1. vio, lamureste-ma si pe mine cum fac sa trimit si eventual sa primesc vederi in si din toata lumea ca n-am chef sa citesc toate explicatiile alea!
    mersi!

    RăspundețiȘtergere
  2. bun. :)
    rebelu, intii uelcam!

    daca tsi-ai facut cont pe postcrossing, mai departe iti adaugi adresa ca sa fie acolo in baza de date:), dar nu e vizibila publicului larg.

    ca sa trimiti, dai click pe Send a postcard (optsiunea fix sub Home), acolo iti zice citeste pliz aceste informatii, daca tu chiar nu ai chef sa le citesti (prima oara nu ti-ar strica, oricum ele iti apar de cite ori vrei sa trimiti o vedere), bifezi ca le-ai citit si dai click pe da-mi adresa or asa ceva (or Send a postcard).

    Dureaza un moment scurt si iti apare, tadaaaam vederea cu numarul RO-nustiucit merge la userul gigixutsu din tsara vietnam (sa zicem). are de parcurs x km blabla.

    In prima faza ai voie sa trimiti 5 vederi maxim. Poti incepe cu 1, eu am trimis 5 din prima, cunosc oameni cu 3 sau 4. Asta inseamna ca nu poti trimite 6, de ex. 5 e limita maxima, dar ai voie sub ea.

    Dupa ce ti-ai luat de pe site adresele, daca ai chef, te uiti pe profilele celor carora le trimiti, ce preferintse au, cam ce au mai primit, ce au trimis, ce vederi au marcat la favorite (eu la inceput am bintuit mult pe site si m-am uitat la toate chestiile astea, dar a fost dorintsa mea). Scrii adresele destinatarilor (cite una pe cite o vedere:)), la fel de important e sa scrii numarul ala cu RO-nustiucit (cifre), care e numarul alocat vederii respective).
    Bun, le lipesti timbrul postal, le pui in cutia postala de la posta si sanatate.

    Astepti sa ajunga la destinatie.
    Cind userul primeste vederea ta, o inregistreaza pe site scriind codul ala la rubrica "Register a postcard".

    In functie de tsarile care-tsi "cad" ca destinatare, primesti mai devreme sau mai tirziu vederi in cutia ta postala.
    Din ce tsara vei primi nu potsi influentsa. Decit daca ai pile sau hecaresti site-ul. :)

    Zi-mi daca ai intseles, dar eu cred ca da.
    Esentsial: tu incepi sa primesti abia in momentul in care ajunge prima vedere trimisa de tine la destinatsie.
    Potsi sa le tragi tseapa si sa te opresti din trimis, dar n-o sa fie o tseapa majora, adica sa zicem ca ai trimis 2 vederi si ai trimis 4, am impresia ca e programat cumva ca "bobocii" sa primeasca ceva mai mult, asa, ca sa fie mai fericiti. Io parca asa am primit, dar sincer nu mai stiu. Pentru ca intre timp treaba a luat proportsii.

    Ia zi, ce cont tsi-ai facut?

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc, vio! am inceput sa ma lamuresc. ti-am raspuns si pe blogu meu ca am cerut doar o adresa si mi-a picat o doamna din finlanda. miine o sa cumpar o vedere si am sa i-o trimit.
    si o sa vad ce urmeaza.
    am vazut ca mi-ai descoperit contu, sherlock! :)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog