luni, 17 august 2009

Zioa mea (l.e. adica ce-am facut luni, ca n-am facut din 31 32 de primaveri :) )

Nu m-am aniversat, da o sa zic ce zi sensatsionala am avut azi. Aim sorrii caci n-am mai scris, da mi-e mereu, asa ca aia e.

Am lejnat de cald in ultimele zile, am lucrat de dimineata, asta inseamna ca am plecat de acasa la 13-17 grade, cu ploveras, gecutsa de blug si esarfa (senks again, 80a!! :>) si m-am inturnat la aprox 30, ceea ce e o mica mare diferenta. Asa ca azi am zis o nu ma mai coc de cald in blugi in tramvai la ora 15:30 aprox, az dau lovitura si ma duc in pantalonasi albi, ca o zina (mi-a cam crescut niste oaresceuri, da tot ca o zina arat, logic!).
Prima chestie super cula care mi s-a intimplat a fost ca am deschis sticla de apa minerala felicitindu-ma din nou in gura mare ca nu beau cola or nectar de coacaze, caci fix pe nadragi si ploveras mi-am turnat-o. Cam a treia oara luna asta, primele doua la job, sa se uite sefu la mine de parca tocma ma pi&asem pe mine, care s-avem pardon.
Cind am schimbat trenul, am observat prima mizgaleala pe albeatsa nu chiar asa de impecabila a nadragilor. De la sacosa, nu stiu cum am reusit. Apoi m-am mai frecat oleaca si pina sa ajung la job, mai aveam o urma dragutica foc de negru discret de la posetica mea de gagicutsa. Asa ca inainte de ora 7 aratam ca scoasa din cutie, ce mai.

Am avut doi clienti demni de mentionat.
1. Un nene din Chisinau care a zis ca e impresar de folbal si am discutat olea, simpatic.
2. Un bunic cu nepotsalu Luis care bunicu fan Stuttgart, nepotsalu fan Bayern si finca sta in zona, fan Eintracht Frankfurt. Vorbim de fotbal, da?
Bunicu a vrut sa stie de unde vin si mai nou pe cine ma intreaba intreb la rindul meu daca vrea intii sa ghiceasca (e hamiuzant si pentru mine totusi). Pina la urma i-am zis cind a trecut de Ucraina, mai la sud, Rep. Moldova? Asa, si mi-a zis ca s-ar putea sa se duca miine la Timisoara. Io foarte surprinsa ai pe bune? Pai da, ca joaca in contra lu Stuttgart. A, in cazu asta sa cistige cel mai bun hai Timisoara! :>

Apoi am plecat acasa, super fericita, pantalonasi suptsiri, da? Albi, da?
Cind ma apropiam de statia de scoborire, s-a pornit o ploaie din aia adevarata. Meseriasa de mine avea haina de ploaie la ea. Am scos-o, mi-am suflicat nadragii vag si-am plecat. Am ajuns acasa in forma cam de ciuciulete, izmenele stropite pina aproape de chiloti ca sa ma exprim poetic si foarte fericita ca geaca mea de ploaie e totusi mai mult de vint.

Ce zi benga am avut!

Chestii deosebite luna asta au fost ca pardon in ultimele doua luni:
1. 80a a trecut pe la mine intr-o dimineatsa cu haspandu dinsei si a fost foarte joli si io am fost cea mai tare gazda ever, i-am primit cu casa vag curatsica, dar masa din sala de mese plina ochi. A, nu cu mincare! Cu ce-am rascolit eu la acte acum sa zicem o luna jumate, am inceput sa sortez si asa a ramas. Ma rog, poate asta n-a fost lucrul cel mai grav. Da n-am avut apt-so-lut nimicutsa de mincare! Adica pina la urma dupa vreo 3-4 ceasuri de ghiortsaele delicate, am pus pe masa (in sufragea, era vag loc) piine cu unt si creca niste gem etc. Ole!
2. A. si T. au venit din Frantsia olea pe la noi, creca vreo 3 nopti, ca sa vorbesc in termeni hotelieri. Am insistat sa plece cu dvd-urile cu Friends, caci am dezvoltat o mica dependentsa si eram deja la a treia vizionare integrala consecutiva si treaba devenea cam naspa. Da' clar n-am putut sa fac curat or smth inainte de-a veni ei, asa ca a trebaluit P. bagat in mare viteza simbata si am fost foarte dezamagita ca masa cu hirtsoage pe ea este in aceeasi stare idema si abia am reusit dimineatsa sa gasesc adresa vara-mii, mare adventura, parol!

In final, doresc sa dezvalui cu ce mi-am ocupat timpul de cind nu ma mai uit la dvd-uri. Am dat peste un site ultra mega colosal pe care il citesc aproape din scoartsa-n scoartsa (am ajuns la iunie 2006 si mai am oleaca, dupa care cred ca o iau de la cap) si chiar m-a mobilizat vag si mi-am facut ordine in biblioteca (fusese foarte ok, dar P. a redecorat "camera de oaspeti" si dumneaei n-a fost foarte stabila, asa ca mi-au cazut toate cartile cu tot cu rafturi pe jos, distractie, nu gluma!).
Asadar, aici este!!!!

7 comentarii:

  1. Sa traiesti Vio, sa ne tot hamuzi:-)
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vio, cu oareshce intirziere, La multi ani, sa fii sanatoasa, voioasa si la punga groasa.
    Madama cu site-ul e dusa, desi dragutzica in idilismul ei, da poate invetzi si tu ce si cum sa pui pe masa cind vine omun casa ta, ca asta cu gemu e cam lata.
    Crez ca ai uitat ca, pintre alte calitatzi majore, romanul e PRIMITOR.
    Shtept sa vaz poze cu milieurile brodate de tine, pe tavitza cu portzelanurile de ceai. Hai, pa!

    RăspundețiȘtergere
  3. bai pipal, nu mi-o loats in nume de rau, da zioa mea deci adica ce-am facut in zioa aia, mersi bocu cu felicitarile, am luat-o ca pe-o gluma la-nceput, da apoi m-am cam confuzat:)

    orcum, ca sa fie toata lumea impacata, o sa adaug faptu caci pe 7 august fu Sf. Teodora care mama mea a venit acu citiva ani cu interpretarea ca scumpul meu prim prenume Dorina de acolo se trage, deci la multi ani!

    da io stiu o super blogara si un super blogar care s-or aniversatara pe 7 august, aia da:)

    vera, vera, da nu chiar toata lumea e talentata-n bucatarie! mie mi-a fost ciuda rau ca m-am lasat antrenata de schimbarile mele de tura si n-am fo in stare sa cumpar o sunca un pateu o maslina o vrajeala. ca nu voiam sa ma apuc de sofisticareli culinare alde papanasi si clatite:))

    da io sper ca dupa ani si ani 80a si cu haspandu or sa ma ierte :) (sau poate ei m-au iertat, da io pe mine inca nu)...

    mersi de comenturi! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga, mamata are dreptate, cel putin la nivel de etimologie logica: Theodora, Dora, Dorina. Asa ca, hai sa traiesti si ramine cum tzam zis deja.

    Cu 'romanul e PRIMITOR' tzam zis doar finca nu vreau ca SI diaspora sa strice imaginea tzarishorului, peste ce o fac deja masele de sitoaieni romani, cind fac turism abroad. Sa nu alimentam, voi sa dzic, prejudecatzile LOR.

    Alfel, miem place ca n-ai avut ce sa le dai, io sint cam in acelasi caz de figura, da io nu am mosafiri neanuntzatzi si le zic la telefon sa vina mincatzi, ca n-am -cel mai ades - decit cafea. Cui nu-i place, sa nu vina.

    Japoneza, mititica de ia, era timpita, evident, da pt. tine ma bucur, ca e evident ca chestii dastea tz agrementeaza ziua de munca. Mai zi-ne cu clientzile tale, pls.

    P.S. 20 aprilie, am intzeles.

    RăspundețiȘtergere
  5. :)
    sper caci nu s-a-ntsales caci 80a si haspandu mi-a picat neanuntsats. o, stiam de citeva zile bune si-am tot aminat dereticatul si din pacate cum s-a bine vazut si shopincu alimentator.

    japanezii is meserie, ce mai.

    am avut un cuplu kazahstanez dragut de curind, amindoi tufanele la engleza, da o ciripeau binisor in franse si mai bine ca mine in spanish, ceea ce jos basca! intre ei turuiau in kazahstaneza care pentru urechiusa mea fina e un fel de turco-rusa care ei s-au aratat vag jigniti cind le-am zis de turca (da nu chiar cum fac io cind opineaza cineva ca poate romana seamana cu rusa!).
    in fine, blazeru nu-i statea cine stie ce giugiuc lui si ea a zis clar niet si el foarte diplomat mi-a zis ca se mai gindesc, de parca greu era sa intelegi ce-i aia niet!!!

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog