luni, 6 iulie 2009

O dimineata de vara

Tot io sint, da mai rar!

Aflasem de la sef ca in uikend o sa circule super nasolas mijloacele de transport (de parca n-ar fi mai mereu asa...) si, cum urma sa am tura de dimineata simbata, am sapat netul dupa cea mai convenabila metoda de-a ajunge la timp pe ogor.
Simbata la 5:36 a.m. am luat autobuzul, la si 38 soferul s-a intors catre cei doi pasageri si a grait: "daca planuiti sa luati trenul, bed lac, gara arde. va recomand sa coboriti aici si sa luati tramvaiul." Io una asa planuisem. Faza cu gara arde mi s-a parut de doua mii de puncte, inainte de-a suna ceasul la 4:45 ma foiam prin pat si am auzit un brat bun de sirene, ma gindeam eu...
15 minute asteptat tramvaiul, timp in care ca o doamna absolut singura in vagonul gol pusca, m-am pieptanat si m-am dat cu crema. Pai da, planificam sa fac asta la job, tot solo, ca urma sa am juma de ora de frecat menta...

Am schimbat de doua ori, la gara centrala a aparut si romancuta de la magazinul vecin cu o falca-n cer si una-n pamint si mai era si-un alt vinzator din sector, am ajuns cu totii cu mare veselie la si doua minutele si ne-am apucat de munci.

Eu eram asa de hiper nu stiu cum!, ca m-am dus urgent la vecina turca sa-i povestesc tu tuuuu la noi a ars gara tuuuu. Ea m-a expediat rpd napoi in magazin, sa-mi iau izmenele (omnia meum mecum porto or smth!) si sa inchidem frumusel pravaliile, caci un rucsac lasat de izbeliste, politie, ciini, experti, chestii trestii socoteli, perimetrul "do not cross this line", asa ca ne-am dus rpd la o pipa si un pipi, numai bine, nu era bonba in rucsacul ceala, deci hai inapoi. Era cam 8 fara un sfert cind am revenit pe pozitii. Cam devreme pentru atitea aventuri, parerea mea.

Dupa aia ziua a trecut cum a trecut si am plecat acasa cu un autobuz, ca bibileau sinele pe la stadion si se schimba trenul aproape din statie in statie. Autobuz care m-a ocolit da orisicitusi, intr-un final, dupa alte doua schimbari, aia am fost.

Un nani pe canapea si-apoi a iesit gagicutsili in tirg, adica IO:> cu Luisa cu z (care s-a carat in ro, bici) si cu pretina mea turcacare tocma era depresata ca se despartise de boifrend. Or certasa, orsicitush.

Sh-an zis ca ne facem prastie, vai ce ne-nbatam. Vai si ce ne-am maaaaai, din io doo radlere (unu mare, unu mic), Luisa cu z un radlar mare si-un latemachiato mic, si turca un radlar mare si-un bacardicola. Niste gagici ce mai!

Doresc foarte tare sa-l congratulez pe Roje pentru 15 (stie el ce!) si sa-i zic ca treaba cu 6-3 am pierdut cap-coada, caci am vag adormit.

Avem niste vecini noi care e niste boi si au taiat un copac foarte misto care avea toamna niste frunze bestiale (cam ca-n genericu de la ghilmorgarlz) si in care se gidileau o gruaza de pasarele.

Cam atit for nau. Zbai.

6 comentarii:

 1. bai vio, omule care dormi, scoala-te si stringe un grup de vecini care sa-i punitzioneze rau de tot pe aceia! cum adica au taiat copacu? da ce, la voi acolo in Nemtzia, fiecare taie ce vrea si cind vrea?
  io sint gata sa vin cu idei pernicioase, pline de venin, pentru rumatorii 10 ani de shicane si sint sigura ca si altele dintre fetele de le stim noi de la moara si bunic vor fi dispuse sa ne ajute.
  ce porci!

  altfel, aia cu arde gara e totala!!!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. vera, copacu era in gradina lor as zice si probabil ca le facea umbra grupa mare, da totush apruape caci me-a dat lacrimile cin m-am prins totusi ce si cit taiasera... :(

  P. a zis ca de-a dreacului sa le facem in ciuda sa trintim un gard de 3 metri in fatsa casei lor (noi sintem olea mai sus si avem gradina pina aproape de unde era copacul ala), de sa zica ah ce lumina era pe vremea cind inca mai era copacul si ce intunerec e acuma cu gard.

  ma rog, n-o sa facem asa, da totush is ofilita. o sa-m treaca.

  si se mai si aude toata ziua invirteala in cratitsa de la bucataria lor, care inainte copacul mai izola fonic:).

  RăspundețiȘtergere
 3. Draga, acu ca te sculashi din somn, ca ma amuza numele dtale, daial folosex, nu putetzi voi planta la voi un arbol cit mai inalt, in punctu cel mai apropiat de gradina lor? Care sa le faca lor intuneric si voo sa va tzina izolare fonica si vizuala? Dai un ban, ca sa iei pomu gata crescut, da face!

  RăspundețiȘtergere
 4. bun articol :) nota 10 :)


  am shi eu o intrebare !! nu vrie sa facem schimb de bannere:-?? sau de linkuri !!

  contact yahoo id : mandeea_deejay ! plzz

  RăspundețiȘtergere
 5. felicitari pentru titlul blogului. un poem in sine...

  RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog