miercuri, 16 aprilie 2008

Duamna Maro

Duamna din titlu nu merita sa-i fac post separat, da fiindca io-s o duamna pe bune, o fac de rusinica aicisha si ma linijtesc.

Cind m-am angajat io la magazen, iaca e un an juma, eram deci noua! Adicatelea restu erau vechi, chiar daca unii vechi de-o saptamina. Cu timpul am inceput sa mai cunosc pe cite unul altul si le zicem bonjur la toti care ma prindeam io ca mi-s colegi.
Idem cu duamna Maro. Care stia clar ca lucrez acolo, ca am ecusonu ditamai la peptu-mi de arama, da n-a catadicsit fodata sa raspunza. Dimpreuna cu ea inca vreo doua, da alea s-au dat cit de cit pe bradza si mormaie asa incetisor un raspuns, sa nu consume proapil prea multe calorii.
Mi s-a ajuns la urechiuse ca duamna Maro s-a ris de numele meu (fapt comun in germanica, caci ma cheama cu Fund pe limba lor, da io ce vina am, plus ca mi-l iau inapoi cind s-a pronuntat cindva divortu pe numele din nascare, care n-o sa-l pronunte picior de neamt corect, da macar n-are sonorizare streingi.) La care io n-am avut de comentat decit ca bine ca are ea nume frumos, maro, super cul, ce sa zic.

Cind am avut de lucru cu ea i-am zis (am scris ia-m) duamna maro imi treba aia, ea mi-a dat, io am zis mersi, ea n-a zis nica, si normal.

Intr-o zi cind deja ma desteptasem si nu-mi mai raceam nici io gura de pomana zicindu-i dinsei bonjur, ma aflam impreuna cu o alta colega cind am dat de duamna Maro care colega i-a zis bonjur, duamna maro a tacut intii, a asteptat sa ne vada si a zis aaa bonjur alexandra, nu te mira ca ma uit la cine ma saluta, dor n-o sa raspund la toti! La care io mi-am zis vai mie maiculita!

Intimplarea de ieri, povestita in postul precedent, iaca o reiau. Cu detalii de la Niki.
Niki era la etaj, duamna Maro idem, mica celebritate Stella Salato a trecut pe acolo cu maica-sa, care maica-sa s-a scobit in geanta si le-a dat la angajate cele doo poze cu autograful preparat de-acasa (creca le mai ramasese de la emisiune citeva zeci de mii si umblau sa se scape de ele, nuj), timp in care Stella a stat retrasa in banca ei.
A urmat intilnirea mea cu Niki, eu spunindu-i ei Niki e Stella jos si duamna Maro bagindu-se in seama si deci povestindu-mi MIE (persoanei mele insignificante careia nu i-a mai adresat fo alta vorbulita evar) cuuuum i-a dat dinsei personal Stella jpeg cu autograf. Clar eu am ramas mega masca si abia m-am dezmeticit dupa citeva ceasuri, mi se pare normal.

Am comentat faza cu P., cum unii uameni nu trec de faza de gradinita, desi au in mod sigur decenii bune de cind probabil au absolvit-o, dar ce sa le faci daca n-au si 7 anisori de-acasa etc.
P. a concluzionat ca nu e chestie de maturitate, ci de prostie, care io am putut sa ramin duamna, citi^ndu-l pe el (n-am caractere romanesti!).

Azi cu Niki aflu detaliile si ii zic bai femeia aia nu avea niciun motiv sa imi spuna mie nici du-te mai incolo.
Niki imi zice btw stii de ce nu vorbeste cu tine?
io uluita: nu pacatele mele de unde sa stiu?!
Pai mi-a zis mie acu doo minute! Anumea: cindva ati avut de lucru amindoo in depozit unde tu i-ai zis ei ce e de facut si ea ti-a zis tie "sint de citiva ani in magazin si stiu ce am de facut". Adicatelea am calcat-o pe duamna Maro pe bombeeeeu, am rupt-o, am facut-o vraijte!

Ma rog, io nu-mi amintesc de niciun color de faza, fiind la trecutu-mi mare in magazen, dar daca ar fi fost vreun incident, cred ca as fi memorat macar vag. Deci nu.
Imi imaginez ca oi fi spus unei a treia persoana ce e de facut, in sensul "seful a zis sa facem asta si facem asta asa", nu ca mi-a venit mie sa-i dau lectii unei persuane asa de conpetente cum e duamna Maro.

Acestea fiind datele problemei, sa inteleg ca poza cu semnatura a orgaszmat-o pe duamna Maro intr-asa un hal incit a spart pactul tacerii si m-a bagat pe mine in seama, murituarea de rind, fara poza cu autograf? Cred ca a vrut sa ma ovtice gruaznic, ceea ce i-a si reusit.

Ma bate gindul sa-i fac cadou la despartirea de joia viitoare jpegul pe care-l am si eu (urmind sa-l vaduvesc pe P. de comoara noastraaaaa de pe birou, urma sa-l inramaaaaam:((( ), dar ce nu fac eu s-o fac fericita pe duamna Maro, este?

(Asta dupa ce am facut-o apa de porci in gindurile mele intime, pe buna dreptate, parerea mea.)

vio e o mare duamna.
q.e.d.

Un comentariu:

  1. mi-o si imaginez pe evabraun aia...fir-ar sa fie ei de auslendari ca vine ei si-mi zice ce sa fac..pfuai, da'cum tinea ea suparare;)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog