luni, 31 august 2009

Se dedica lu (L.E.) o persuana* care a dorit sa-j pastreze anonimitatea!

1. Un tinerel cu bluza de trening cu steagu Nemtiei. Il intreb pe germana daca po sa-i dau un picior de ajutor. El zice baspa, da pe engleza. Ii zic domnu caci m-ats confuzat din cauza de autfit prodoici. El zice a! Io zic daca-m permitets da de une sintets? El zce a pardon da nu crec-ats auzt! Io zc in gind ai las-ma dor nu s-o intemeiat (?!) fo tsarishoara alantaer si nu m-am uitat la stiri. Cu glas tare deci de unde? El zice Ucraina. Io zc tare ai las-ma, ca stem asa zis vecini, io-s din Romanica. El zice pe romaneste buna ziua. Io ma benoclesc ca adica chiar asa culti sa fie ucrainienii? Nu, ca el e din Rep. Moldova, da nime n-o auzit de Rep. Moldova, asa ca s-o hotarit sa zicaca-i din Ucraina. Ca pina acu avea de explicat ca e o chestie mica vecina cu Ucraina si Romania. Nu stiu de ce nu s-o fi hotarit sa zica de Romania direct. Orcum, am ramas asa nelamurita, in timp ce el pleca spunindu-mi ca da, e sportic, joaca biliard rusesc. Nici aia nu stiu ce e. Nici ala adica.

2. Doi neni mai in virsta, vorbitori nemti. Unul din ei plateste, cardul lui intreaba daca euri sau moneta elvetsiana. El zice ca CHF, ii zic mare gagicutsa an franse pliz semnats aicisha pe tsidula asta. El intreaba sintets francesa? Io zis ai uish da de unde, de la romanica. El zice te iubesc in grai pur neaos de la mama mia de-acasa. Io dau sa lesin, da ma aptsin. El zice multi romani la Geneva, acolo o invatat si e tot ce stie. Io zic aveati incredere in cine v-o-nvatsat? Nu de alta, da in loc de te iubesc, putea sa-l invete cinevaul ca te f*t insamna ish libe dish, mai stii? El nu percuteaza. In fine, amiuzant.

3. Alte palpiteuri nu mai am, adica creeeca o mai fo una, da zic ff sincer cu mina pe imina ca m-am scremut ieri juma de dupameaza sa-m amintesc si nu si pace.
Acu ma retrag sma pisicanalizez si apoi beau, fir-ar sa fie, ca se termina ditamai sarbatoarea felinarelor sh-apruape c-am stat pe uscat. Ma rog, mi-i si fuame, sh somn, da mai tare dor de codru verde. Deci pa.

Bun asa? (facut cu oqiu auctorial)

*Vera
PS Nu-i siiii mai bun asa? :>

16 comentarii:

  1. Bre, copila, pe linga ca ma cam jeneaza ca mi-ai dat cu titlu (vazushi, poate, ca suzica ma ia la mishto, de cind s-a prins ca sint very private cu chestiile personale, din care dau foarte controlat), da, asa e bun. ASA e foarte bun (facut cu okiul back to you). Ca tu esti tu si ea e ea. Si voesc sa stiu si de tine.
    Grandmerci.

    1. Nu po's'te-ajut, da stiu, in principiu, ca in sec.19 si early 20th, intrind si ei in Ioropa, au preluat diverse jocuri, la multe, insa, schimbind regulile. Nu stiu de ce. O fi fro varianta de biliard de se gioaca doar la ei.
    2. Nu ma mira. Omul elvetzian este de-o lentoare mentala greu de ajuns din urma.
    De l'aut' cote, fuse dragutz ca tza zis ce stia iel pe romaneste. Asta ie: 'dragutz si prost'. Sau 'dragutz, dar prost'? Hai, prima, sa nu fiu judgmentala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Et voila!
    Am intzeles.
    Si meam imbogatzit cunostintzele inutile.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_pyramid

    RăspundețiȘtergere
  3. uite, Vera, sper ca ts-an facut o bucurie:) daca nu, ajunge decit sa-mi zici:)

    ps omg sincer nu stiu regulele nici la biliardu normal (ce-o fi aia eniuei) da-m place sa joc adica sa tsin tacu-n mina si sa ma screm sa nimeresc bilele. marea mea chemare este sa bag bila neagra, cind nu este cazul! :> da nu ma oftig, si-m place si asta despre mine.
    ah ce bine ma sipt ca-s libera si fresh trezita din somn dupa ce-am beut pin-la zioa (ma rog, 3 a.m.) pi terasa, ai rul

    BIG BIG NIUZ mi-am adus aminte segventsa 3 care va fi redata mai incolea in forma scrisa si nu este deloc spectaculuasza.

    pese n-am esperientse cu elvetsienii, mare bucurie totuj c-am pus picioru in elvetsia, nuj daca m-am laudat pe aicisha, am fo cu bicicleta pe vremea cin am vizitat-o pe luisa cu z in konstanz.
    deci mai tac:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bobocica, nu erea kiar asa de grav, doar ca m-am inroshit nitzel. Da imi trecu. Acu, ca ai skimbat, mea parut rau, ca aveam si io o micutza glorie. Vezi sh tu cum ie sufletu femeii. Lasama si vinon coace, or words to this effect.

    Nu am fost la Shveitzaria jamais si nu prea am tragere de inima, da cine stie?

    Io nu gioc biliard DE LOC, n-am pus in veatza me mina pe tac, de se mai cheama si achiu - da stiu de la cuvintencrucishate, nu din practica, asa ca am citit acolo ca o bleaga, nu ca o cunoscatoare. Si, oricum, n-am aflat de ce dinshii au schimbat regulele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Viiiiioooo, cand mai faci o vizita prin tara? Mi-e doooor de tine!!!

    La vara ma pornesc intr-un tur al Nemtiei; de data asta e pe bune :D Sa faci de pe acum lista cu ce vrei sa iti aduc de pe la noi :D

    RăspundețiȘtergere
  6. vera, cu biliardu, jvitseritsa si rebusurelele am intseles. cu evreu' creca nu:)

    ionuca, deci habar n-am. puate ne vedem la atena in mai or aicisha la vara? :>

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit din urma, fie aici, fie la Iasiul tau iubit si, intr-o conversatie cu un domn, il intrebi:
    X, tu esti evreu?
    Si mi-a placut asa de mult, ca nimeni nu intreaba asa ceva si nu cu tonul si in Weltanschauungu cu care ai facut-o tu, ca (acela iti zisese ca Nu, nu este), mi-am zis sa-ti raspund eu acum, la ce ai intrebat tu, atunci. Oricum, raspunsul pozitiv nu este un artificiu ludic in ieconomia acestui text: este adevarat. Sint.

    RăspundețiȘtergere
  8. vera,
    imi amintesc ca prin vis de domnu si de intrebare si raspuns, da asa de ca prin vis, ca pot decit sa cred ca aici am scris, nu pe iasi, ca nu prea se pupa in capu meu. da cum te stiu experta pe net, poate-mi gasesti postu:) si mi-l dai la relecturat, ar fi nais.
    si cul, brava, ma bucur:)
    misto cum ai zis-o.
    cam intselesesem, da nu pricipiam de unde si pina unde asa bruscaconfesiune si la masculin.
    :*

    RăspundețiȘtergere
  9. vio - nu pot sa promit asta, era in commenturi, daca tzin bine minte. Si, da, sansele sint ca e ,ai degraba aici. Dar eu mai recitesc diverse si, de pic pe chestie, tzo transmitz, desigur. Alta tehnica nam, visezi cind zici cz sint esperta pe net, sint cyberretard 1000%, de-ai sti tu...vai de kapu meu...

    RăspundețiȘtergere
  10. bai vera deci bunica stie unde am produs aia cu sintets evreu, caci me-an recitit posturle de anu asta cu tot cu comentur si deci nu (noroc ca nu era multe). acu blogu ala cu iasu habar n-am une e, desi e link la mine-n bloc pe unefa. si ma tem profund ca e la suzii la comentur, care dinsa nici n-are ca la 78.993 de comentur, deci a pis ov cheik sa il gasasc. dra-ma-tiq!
    ajtept sa urce luisa cu z sa ne benoqlam la senvisur cu diamante:D:D:d caci dinsa nu l-a vazut si i-am zis caci s-o mai culturalizez olea pina paraseste doicilandu, rujiniq!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bai, brecfast la tifani - unu din filmele mele prefere, Audrey Hepburn un anger din ceruri, bine faci, tzi se shterg pacate daca pui pe cineva sa faca cunostintza cu filmu asta. Bravo. Dragi telespectatori, va uram vizionare placuta.

    Ma uit io nitzel, ca tzin o mica socoteala ce am citit lately. Daca gasesc, itzi zic. Oricum, la suzi am citit PINA pe 26 oct. 2006ş la dta pina la 1 nov. 2006 or thereabout. (Sa nu crezi ca sint nebuna, dar citesc din urma la 4 persoane, voi doo si inca 2 - iliutza+alt baiet. Asa ca tre sa stiu unde am ramas la fiecare).

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentr-o zgitie de copila de 31 de ani ca dta, io rusine sa nu stii cum sa ajungi la saitu cu Iasiul. Du-te la dta, la Vizualizati profilu meu complet (ce text! gravitate de CR-M-N) si-l gasesti acolo, io asa am agiuns la dinsul.

    Nu, nu se acorda. Nu zici: 'i-am dat copilei mele, Ginutzei, o palma peste ceafa', ci 'i-am dat copilei mele, Ginutza, o palma peste ceafa'. Tz zic, ca la momentu x, niminea nu tza raspuns si de ce sa ramii in ignorantza?

    RăspundețiȘtergere
  13. vera, deci asa, acolo era blogu cu iasu, ptii ce s-a pitit! eram sigura ca-l am pe undeva prin pagina principala, da e posibil sa-l fi poetizat asa de bine, ca nu-l mai recunosc acuma... ce-i aia cr m n cu majuscule si diverse liniuare?

    luisa cu z s-a bucurat c-am obligat la cultura, a apreciat cel mai pozitiv prestatia lu pisica din film, care e giugiuc rau (de altfel azi m-a sunat P. la job sa-mi zicaca tocma ce e iara pisicaconiii in vizita, a facut si poze, istets baiat). da deci in mare i-a placut, desi era obo si io felis ca n-am adormit (cind ma rapune, adorm fara drept de apel, poa sa fie cea mai mare cabodobera din istoria trecuta prezenta si aviatuare)

    mersii de corectura, da nuj dac-o s-o retsin minte, caci la nemtsi acorda ca disperatsii si ma tem ca m-o fi lovit ultramegahipercorectitudinea din limba asta (o da!:D:D)

    RăspundețiȘtergere
  14. CR-M-N, vei ride (si te vei si oftica_ca nu te-ai prins) este CReMeNe.

    Draga, nu ne pasa cu germana. Esti acolo, vorbeste-o civilizat. Da in romana nu se acorda si asta ie limba ta materna si tre s-o stii corect. Nu?

    Alfel, mi-am inceput zioa pornind televizoru si nesculindu-ma din pat, (ceea ce nu mi se intimpla niciodata, ritualu e normal: pipi, cafea, dush, etc.), caci reportaj tre interesant despre India si ce aflu? Ca e mai ieftin, la Bombay, satz faci un costum de comanda la croitor, decit sa-l cumperi de gata, de fabrica. Asta e munca omului acolo - nimica! Mi-e rau! Si noi ne plingem...

    RăspundețiȘtergere
  15. Scuze ca ma bag. Vio ma intreba la suzi, in postul asta, ( http://www.moara-lu-bunicu.org/suzi/socoteli/ )
    "liviu, esti evreu?"

    Nu-s convins ca-s unic si irepetabil.

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog