duminică, 23 august 2009

Consideratiuni sportive si imaginea Romaniei :>

La nu stiu ce club (FC Köln) in Nemtsia joaca un sportist pe numele lui Mondragon. Ieri inteligentsa mea a facut un pas in fatsa si i-a zis lui P. "Mondragon inseamna pe romaneste "Mein Drache" ("dragonul meu")." Apoi mi-am dat seama ce panseu de valoare ma lovise si ne-am hlizit binisor.

Acu pe tema campionatelor mondiale de atletism, la singular poate, din Berlin.
1 la mina super super slabutsa participarea romaneasca. Am vazut-o pe doamna Grasu si cam atita!
2 mi-a placut cum nemtsoaica Ariane Friedrich (bronz la saritura in inaltime) a redus stadionul la tacere (parca asa era expresia asta, nu?) doar ducindu-si semnificativ aratatorul la buze:)
3 Usain Bolt a fost grozav si plin de figuri justificate la recordurile pe care le-a facut varza, da l-a busit si pe dumnealui plinsu cind tot stadionu i-a cintat hepi barsdei tu iuuuu. Foarte impresionant, parol.
4 ca ce chestii le da medalii dreptunghiulare? Io inteleg ca o fi venit un super artist cu o super idee hai domle sa facem alfel, da parerea mea e ca putea sa-si facacapu lui dreptunghiular, nu medaliile. Zic io.

Bai ce soare-i si la umbra!

In plus, cine se uita pe eurosport stie ca din cind in cind exista o serie de spoturi cu discavar bulgaria incrediblii india inimaginable egypt creta croatia etc. Eiiiii acu citeva zile a iesit Nadia Comaneci pe tapet si ne-a aratat o manastire nu stiu ce oras si un ciobanas cu niste miorite si ne-a invitat sa discavar rumeinia care mai caci me-a plesnit inima-n pepts de bucurie. Da m-am si revoltat caci unde-i delta unde-i marea unde-i carpatsii ecetera.
Numa bine dormeam eu dusa la teveu cind mi-a pove P. ca a avut placerea sa-l vaza pe Hagi cu dizcavar rumeinia cu delta marea muntsii. O yeah! :>>>>
Yes we can!

Am stat la negocieri ca ciiine poate sa mai apara in clipu cu Romania (in afara de Dracula si Ceausescu, sa fim intelesi). Io am venit cu Ion Tiriac, ca l-a antrenat pe Boris Becker, e cunoscut in Germania. P. a venit cu Iliii Nastaze si culmea e ca Iliii Nastaze apare in clipul de pe youtube, culmea culmilor e ca e pronuntat la fel:))
Na-va clipu, daca nu-l stiti deja.

11 comentarii:

  1. N-ai tu idee ce scaldal e pe plaiu de dor cu clipurile astea...

    RăspundețiȘtergere
  2. da po sa vezi si din comentariile de pe iutub cu autostrazile, urdea, un milion, afisari aeroport etc.

    da am citit acuma la dragos - chestii livresti, el are clipu 1 care mi se pare amuzantsel asa, da si cretinel. orisicitusi io-s bucuruasa ca are si romanii un clip la teveu in praimtaim!

    acu nu stiu, oare si clipurile croatiei egiptului cretei se "bucura" de critica din partea conationalilor lor?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am dubiu ca, macar croatzii, si ca nou venitzi pe piatza turismului internatzional, despica firu de par in 16, ca de ce insula aia?, ca de ce la apus si nu la rasarit? - caci imaginea 'aia' e mai atractzioasa, etc. Cu cit e tzara mai mica, cu atit mindria natzionala si sentimentu de ignorare din partea mapamondului mai acut, nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. orcuuuum bucuria mea fusa fusa si inca mai e ca iaca este la teveu strain si despre mai cantrii rumeinia si asta ma bucura! cit despre cum si ce si de ce clipu ala s.a.m.d., astea im scapa, da putets sa-m dats un link ceva cu discutsii, injuraturi ecetera:)

    :>

    RăspundețiȘtergere
  5. Medalii dreptunghiulare: tot cu economiile. Sa nu risipeasca materialul! :) Iar reclamele le-am iesit pe nas, cum spune Liviu. Verifica cum si de ce au cheltuit leutii.

    RăspundețiȘtergere
  6. să ştii că e cunoscut mondragon ăla. acum e bâtrân, dar în tinereţile lui făcea fapte mari prin campionatul turcesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Costel, daca-mi dai un link, io verific. Orcum, putin in pasa, nu-s banii mei:) si chiar daca erau, nu creca puteam schimba ceva. In plus, repet, mi-a placut clipu asa. Si faptu in sine ca este la teveu strainezo-neamt.

    Fanita, n-am diacritice, da te cred pe cuvint. Suna cunoscut mai de demult Mondragon si-n capu meu, totusi, nu-mi amintesc sa ma fi preocupat campionatul turc. Doar daca l-oi fi reperat pe la ceva cupe internationale...

    Mersi de vizite:>

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am link. Am auzit la PROTV-int pe care il am de 1 luna, 15USD/luna doar pt stirile brutale.

    RăspundețiȘtergere
  9. Costel, da deci ce-ai auzit? :)
    ca io n-am cabluri din astea satelite si nici nu-mi pun:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am satelit. Doar cablu pt TV si Internet. Astia de la cablu au si 2programe din RO. Unul este PROTV-INT ale caror stiri sint de domeniul filmelor de groaza. Tot ce nu-ti imaginezi tu: batai, furturi, violuri, accidente etc. Si doamna ministru de la turism este acum investigata. A cheltuit banii cu reclamele vazute de tine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Costel, deci asa:)
    noroc ca nu m-am mai uitat pe presa romaneasca de 15 ani (egzagerez, da oricum...)

    mersi de informatii:)

    o sa te relecturez in concediu, imi place mult cum si ce scrii, m-am gindit sa scriu aici, ca am impresia ca mai revii la postul asta:)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog