duminică, 23 august 2009

Cit de beton

Asadar uikend in Bremen! Asadar uikend in Bremen ciuciulicu lu muciulicu, cum am auzit eu ca se mai zice si cica nu e urit. Caci sintem amindoi cam gijiiti de mai bine de-o saptamina, unu cu tusea linistita, alta cu tusea isterica, asa ca ne-am lasat pagubasi cu parere de rau.
Da ieri de diminiatsa ne-am invitat la Angela pruaspata aterizata din Frantsia unde am servit cirnats si salam di benbi. Da, bunuts, da nu chiar m-am innebunit.
Orcum de cind bag virtos medicamentele stomacale, am o foamete epocala si-am turnat pe git ca lupu din poveste. Tre joli, nici nu ne-am dat seama cind s-a facut dupa amiaza.
Acasa am fost voinica si-am servit x masini de spalat, asa de multe ca le-am pierdut sirul, de unde rezulta ca in mod sigur a fost sarbatoare mare, da nici nu vreau sa ma uit in calendar si nici nu mi-a zis mama dinainte.
Am halit ca la juma de borcan de miere, ba direct pe git contra durerilor locale, ba in ceai, ba pe piine. Cert e ca acu ma simt mult mai bine si sint hepi, stau pe terasa la umbra si butonez si ascult last efem si aud si-un avion si vecinii cu nepotii si clopotele de la biserica, tre jolii.

Dimineatsa m-am trezit la 5:30 si-am vrut sa musc o gura de perete. Am reusit sa mai adorm pina s-o facut macar lumina-n sat, si cind trageam virtos jaluzelele sa scot rufele pe terasa, iaca ce-o vad pe cea mai meserie pisica din cartier, anumea Coniiii, care se fofila pe la vecini. Am strigat-o pe numele de botez si-a venit in mod surprinzator, a sarit pe geam in sufragerie, a inspectat toata casa, plus subsolu, a halit niste slaninutsa, apoi a plecat in ale ei. Cul.

AAAAAAAAAAAAAAAm uitat sa zic caci a nascut vara-mea din Grecia, Daniela-Sofia este junioara dumisale si sint invitata s-o botez (prin mai cred). Sper sa am $$$.

Leo: Leo este un beibitsel nascut pe 13 decembrie 2008 pe care l-am avut in vizita la erport marti dupa-amiaza, super super dragalas. Luat asa la bani marunti, Leo e cu citeva 5 zile mai mare decit nepotu-su lu P. care nu prea stie multe jmekerii. Adica Justus separat este super adevarat, da Leo ii da mega ceatsa. Maica-sa l-a lasat pe jos, io stiu ca marmura e spalata relativ in fiecare dimineata, da oricum... oricum Leo a fost in doi timpi si trei miscari din fundu magazinului pina aproape de intrare, ma rog, de-a busilea, da nu conteaza si cam stia sa se ridice singurel in picioare cu ceva obiect mai inalt linga el. Am fost mega impresionata si fascinata si aveam niste cleentsi in magazin da le-am zis sa se orienteze singuri, ce, nu vad ca-s ocupata??? :O

Asa. Luiza vine diseara, bat nor for long.

PS Nadragii fosti albi dintr-una din povestirile precedente n-am reusit sa-i scot albi dupa doua spalari :(((

9 comentarii:

  1. Tz-a adus Angela miere din Frantsia?

    RăspundețiȘtergere
  2. ihiiii. are capacu la fel cu aia de la voi, da e alfel (un pic f putsin curgatuare si tot f buna). halim alternativ:)
    si creca tre sa reinvestim in frantsia cind ajungem, ca P. tocma s-a revelat:P ca mare iubitor de miere pe piine cu unt:))

    RăspundețiȘtergere
  3. vio - in Francezia, iti recomand CALDUROS si HOTARIT mierea de castane. Incearc-o si sa-m scritzi, si tu si P. daca nu e AMBROZIE curata.

    RăspundețiȘtergere
  4. o vera mersii de pont, n-am auzit de asa ceva pin-acuma, daca gasesc, iau negresit!

    adi, cunosti?

    RăspundețiȘtergere
  5. It is TO DIE for. Mam gindit ca nu stii. Romanii nu stiu, ca la noi nu ieste. Poate e si la tine in tzara de Strumpfi. Dar e chestie frantzozeasca si cred ca si italiana.

    RăspundețiȘtergere
  6. o sa arunc un ochi si la mierea de aici:>
    senks for za pont, vera! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Mea maxima culpa, este, evident, miere de CASTAN, de pom, nu de fruct.
    Iaca. Mai e si aia de lavanda, care este f buna si enteresanta. Dar cea de castan e divina. Uite aici: http://www.lesruchersdestjoseph.com/miels.html

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.twenga.de/dir-Gastronomie,Aufstrich,Kastanienhonig

    Aceasta grindina de info psihotice se datoreaza nu atit faptului ca te consider incapabila sa gasesti singura Kastanienhonig la Strumpfland, cit scirbei de chestiile pe care tre sa le citesc si comentez si editez pt. treaba, asa ca orice alta indeletnicire este net preferabila. Dar acu am epuizat ce pot satz spun despre produsu cu pricina, asa ca incerc sa mai lucrez unh pic.

    RăspundețiȘtergere
  9. vera, sarumina bodaproste.
    acu marea mea revelatsie aia de lavanda fu, da im pla egstatic decit aia solidutsica, Angela ne-a adus anu trecut lichida si mi s-a paru relativ frectsie, adica da, miere, si ce?

    mersi de linkuri. draguts din partea ta:)
    spor la stricat ochii la job:)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog