marți, 10 februarie 2009

Sa citim impreuna: Biblia

Acu citeva luni adica anu trecut P. ii avea pe baieti la subsol la fentazi si si-au dat ei seama ca li se termina berea, P. l-a rugat pe taica-so sa mai cumpere o naveta-doo si m-am lipit si eu, ca nu ma duce la videoteca? Si m-a dus si pe drum am vorbit de filme olea si despre cum n-are el dividi pleiar, ca doar n-o sa-si cumpere toate nebuniile moderne care se inventeaza!

Bon, pe la Craciun asa, clopotsel la usha, tata lui P. Nu-l ajut oleaca? Caaaa tocmai isi cumparase sau primise dvd player si nu stia sa-l lege la tv si sa umble cu telecomanda. Na hai, ca m-a intrebat frumos (in general ma cam enerveaza, ca-i cam salbatic, parerea mea).

Dupa care si-a facut abonament la colectia noastra de dividiuri, din cind in cind le aduce inapoi. Saptamina trecuta venind io acasa gasesc pe prag un ditaaamai teancu de dividiuri, le iau si le depozitez frumos pe masa de calcat. La un ceas dupa suna la usa. Tatal lui P.

vio: -ai venit dupa Biblie?
tlp: -??
vio: -deci ce vrei?
tlp: -aspiratorul.
vio: -stai olea. uite-l.
tlp: -da ce era cu Biblia?
vio: -care Biblie?
tlp: -pai de care m-ai intrebat!
vio: -ma gindeam ca i-ai imprumutat-o lu ficior-tu!
tlp: -nu!
vio: -da o vrei?
tlp: -ce s-o vreau?
vio: -Biblia!
tlp: -???!!!
vio (ma duc la masa de calcat si iau ultimul obiect de sub dividiuri, o Biblie rufoasa): -o doresti?
tlp (mega contrariat): -de unde o ai???
vio (glumeata): -am dat o spargere la tine in apartament si-am furat Biblia!

Si-asa a plecat tlp cu Biblie si aspirator.

PS tlp e intr-un grup de studiu al Bibliei! (fac si excursii...)

5 comentarii:

  1. Deci ca nu-ntzeleg: biblia lui era la tine? aveai tu una veche si te-ai gindit sa-l innebunesti cu o gluma si sa-i maresti colectia? voiai sa te debarasezi de ea?

    RăspundețiȘtergere
  2. o, mie mi-era clar, dar cred ca ai dreptate si nu e clar: biblia fusese sub bratul de dvd-uri pe care le returnase, fiind de aceeasi marime cu un dvd, nu si-a dat seama ca ne-a pasat-o noua, dar eu m-am uitat ce dvd-uri a adus inapoi si-am bagat de seama ca se infiltrase biblia in peisaj. acu e clar? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. era si la-nceput:)) Da' unde fac ei excursii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu m-am distrat, desi s-ar parea ca nu intelesesem. Am crezut ca v-a pasat Biblia constient, cu gandul sa va coopteze in grupul de lectura.

    RăspundețiȘtergere
  5. mi se pare cat se poate de clar ca omu' a vrut sa te dumnezeiasca, ca sa-ntelegi ca lucrurile materiale nu sunt necesare fericirii si sa-i donezi colectia de dividiuri. dar tu te-ai tinut tare! bravo!

    apropoz, si tu calci dividiurile cu fieru' de calcat cand ti le da unu' inapoi sifonate? asa-s unii, uita sa le rewind :)

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog