duminică, 2 noiembrie 2008

Anatevka

Helou pipal!

N-am inchis pravalia, da nici n-am cind sa ma ocup de mneaei, e drept ca nici nu cere de mincare, da mi-i putsintel rushine obrazului (ma scuzatsi de ts-uri shi sh-uri, da n-am din altele si nici nu le duc chiar tare grija!) cind ma gindesc ca or trecut luni bune de cind am inchis oblonu fara sa zic pa.

E drept ca mi-o fo dor si mi-am compus niste bucatele in cap si doream sa le pun "pe hirtie", da cum ati observat, nu.

Acu trebuia musai sa-mi mai scot pirleala, anumea ca am vazut un film misto de tot pe care probabil multi deja il cunosc, caci e din 71 si cu un kil de oscaruri (3) si o tona de nominalizari. Chiar mi-am zis cind il savuram ieri la televiziunea bavareza (filmu are aproape 3 ceasuri, fara reclame, ce misto e la programele astea regionale!) ca tre sa fie premiat. Pe germana il cheama Anatevka, Fiddler on the Roof pe inglish si sincer il confundam cu le hussard sur le toit, din cauza caci nu stiam ce inseamna primele cuvinte din titlu.

Tadam, Anatevka e un satuc ucrainian unde domiciliaza si o comunitate de evrei! (se poate, da?)
Si este vorba cel mai tare de familia unui (bacan? asta e ala care vinde lapte? sper) care are cinci fete si una cite una vin la rind la maritat. Tatal este jucat magistal de Topol care am aflat acu este actor evreu din Israel adica. (auzisem de el, da nu stiam ce si cum, recunosc sincer.)

In film se cinta multisor, da decentsel, am mai zis ca nu ma omor dupa miuzicaluri, da deci fain rau.

Cel mai si cel mai tare mi-au placut cadrele, filmul e filmat in buna parte prin fosta Iugoslavie (si prin Londra in studio, din cite am inteles).

Da' il recomand, pentru cine nu l-a vazut si apreciaza un film de gen (insert aici cuvintul potrivit).

In rest, foarte deosebit de pe scurt:
ma duc de prin iulie la psihoterapeut:> (a ce cul e sa vorbesti despre tine fara sa ai remujcari ca nu intrebi da dvs ce-ati mai facut!)
prin august m-am vazut cu Hiacinta (daca n-am scris deja aici)
doua prietene de-ale mele (?) au nascut fetite, cite una de caciula, le dorim sa le traiasca. unui prieten i s-a nascut mai dimultisor o fetita, idem!
se asteapta alte nasteri de baieti si fete in tabara romaneasca si bucurosi de vesti din astea, daca mai aveti
n-am fost la tirgul de carte, cer pardon
am reusit sa vad integrala ghilmor garlz pe dvd care este serialul vietii mele, aproape cot la cot cu alte seriale, dar rulz big taim! (am lacramat)
doresc sa merg duminica la un concert coristic (!!!) in frankfurt, caci giora feidman acompaniaza suflator cu ocazia a nu stiu citi ani de la nu stiu ce fel de noapte, purleconeseorii stie si stiu si eu de fapt da ma grabesc ca sigur a-nceput repriza a doua la folbal care ma duc s-o dorm de pe canapea
in ultimul rind cronologic, caci din viitor, ma duc la mama mia (moldovinesti, nu italienesti) pe la jumatatea lunii, cu mica escala la capitala tarii mume

omisa este coni care este o pisica din vecini care a venit de citeva ori in vizita care m-am amorezat de dinsa si nu numai!

v-am salutat! kipintaci ;>

8 comentarii:

  1. oai, nu stiam ca au facut si film dupoa Scripcarul.
    In alta ordine de idei: aici tocmai s-a terminat festivalul filmului evreiesc, dar desigur ca am aflat aseara cand am vazut reclama de luat ramas bun, deci poate le gasesc de inchiriat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am vazut integrala GG de curand (ultimu episod a rulat pe micul meu ecran acu doo saptamani). Doar ca nu pe DVD, ci mai ca piratu, asa... :-"

    RăspundețiȘtergere
  3. bine-ai revenit, mi-era dor de tine (ziceam eu, că tare des scriu :P)
    :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce onoare, doamna! Bine ati revenit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut. Imi place foarte mult cum scrii. Ai fi interesat sa facem un link exchange?
    Id mess/mail: andrei_the_wise@yahoo.com
    blog: www.varby.ro
    Daca esti de acord astept un raspuns pe mail.
    Daca nu te intereseaza imi cer scuze ca te-am deranjat.
    Sa avem bafta la trafic!

    RăspundețiȘtergere
  6. uf, bine ca te-ai intors! eram tare trista, ca imi placea sa citesc p'aci. printre altele si fiindca mai aflu de concertele astea din frankfurt, unde mai ajung si io din cand in cand destul de des :)

    RăspundețiȘtergere
  7. vio, ai timp de-o cafea cand ajungi in capitala tarii mume?

    RăspundețiȘtergere
  8. chrismilla, da un nr de tel pe mail la dovira gmail com. poate am:D

    RăspundețiȘtergere

Submit Your Blog